Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

6 τρόποι που θα ενεργοποιήσουν τις ορμόνες σας και θα χάσετε εύκολα κιλά.

Η απώλεια κιλών μπορεί να μοιάζει σε μερικούς δύσκολη υπόθεση αλλά με την βοήθεια αυτών των 6 τρόπων να ενεργοποιήσετε τις ορμόνες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά τα πράγματα δεν είναι τόσο περίπλοκα.
Οι ορμόνες αυτές είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο του σωματικού σας βάρους και το τι πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:

1. Μειώστε τις λιγούρες τρώγοντας ικανοποιητικά φαγητά

Μερικές τροφές μας δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού πολύ πιο εύκολα σε σχέση με άλλες. Αυτό θα το παρατηρήσετε όχι μόνον από την αίσθηση της γεμάτης κοιλιάς σας αλλά και από το πόσες ώρες θα νιώθετε ικανοποιημένοι και χορτάτοι μέχρι την επιθυμία να φάτε ξανά.

Η ορμόνη που ευθύνεται για την αίσθηση του κορεσμού ονομάζεται λεπτίνη. Ένας εξαιρετικός τρόπος να την ενεργοποιήσετε είναι καταναλώνοντας πρωτεϊνούχες τροφές. Η λεπτίνη ενημερώνει τον εγκέφαλο σας ότι δεν πεινάτε άλλο πια και ότι πρέπει να σταματήσετε να τρώτε.

Έρευνα έδειξε πως μία ελεγχόμενη αύξηση στην πρόσληψη πρωτεΐνης σε συνδυασμό με φυσική άσκηση και ελεγχόμενη θερμιδική κατανάλωση μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Η έρευνα δείχνει πως καταναλώνοντας πρωτεΐνη αυξάνεται η αίσθηση κορεσμού και βοηθά τους ανθρώπους στην απώλεια λίπους και όχι μυικής μάζας. 2

2. Χτίστε μυική μάζα...


Η ίδια ορμόνη που ευθύνεται για τον μεγάλο όγκο των body-builders μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια σας να χάσετε κιλά. Η ορμόνη του σeξ, η τεστοστερόνη, βρίσκεται και τους άνδρες και στις γυναίκες και μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα της κάνοντας βάρη. Χτίζοντας μυική μάζα αυξάνονται οι ρυθμοί του μεταβολισμού σας αφού το σώμα σας καίει θερμίδες κάθε μέρα ώστε να διατηρήσει τους μύες σας. Να γυμνάζεστε και να μην αποφεύγετε τα βάρη με τον φόβο, αν είστε γυναίκες, ότι θα φουσκώσετε πολύ. Αυτό είναι μύθος.

Είναι σημαντικό τα επίπεδα τεστοστερόνης μας να βρίσκονται σε ένα υγιές επίπεδο, ανάλογα με το φύλο μας, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα το σωματικό μας βάρος. Σκεφτείτε μόνο πως στην περίπτωση της παχυσαρκίας έχουμε χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και κάτι τέτοιο βοηθά στην αποθήκευση περισσότερου λίπους.

Σε περιόδους διατροφής για απώλεια κιλών τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν, ωστόσο μπορείτε να μην παραμελήσετε το αγνό παρθένο ελαιόλαδο από τα οφέλημα λίπη το οποίο θα σας βοηθήσει με τα επίπεδα της τεστοστερόνης όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Hassan στη Καζαμπλάνκα.

3. Τρώτε πάντα πρωινό

Όταν κοιμάστε το σώμα σας εξακολουθεί να καίει θερμίδες μετατρέποντας τα δεδομένα της περασμένης ημέρας και τις αναμνήσεις σας σε όνειρα αλλά οι παλμοί της καρδιάς σας είναι χαμηλοί και η ανάσα σας αργή και επομένως ο μεταβολικός σας ρυθμός αργός.

Για να βγείτε από αυτούς τους μεταβολικούς ρυθμούς φάτε ένα πλούσιο πρωινό από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη δίνοντας βάση στις πρωτεΐνες

4. Αυξήστε την απώλεια λίπους καθώς κάθεστε

Σύμφωνα με μία γερμανική έρευνα που έγινε για την λειτουργία του θυρεοειδούς στη παχυσαρκία παρατηρήθηκε πως οι θυρεοειδικές ορμόνες Τ3 και Τ4, ύστερα από μία μικρή απώλεια κιλών των υποκειμένων, συνέχισαν να μειώνονται μακροπρόθεσμα.

Η μείωση των επιπέδων T3 και Τ4 οδήγησαν σε έναν πιο δραστικό μεταβολικό ρυθμό κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης το οποίο επίσπευσε την απώλεια κιλών. Αν μπορείτε να χάσετε λίγα κιλάκια, όπως τρία, θα ενεργοποιήσετε τη δράση των Τ3 και Τ4 ορμονών και θα σας βοηθήσουν να χάσετε περισσότερα κιλά. \

5. Κοιμηθείτε καλύτερα

Τα επίπεδα της ορμόνης που σας βοηθά να νιώθετε χορτάτοι, της λεπτίνης, εξαρτώνται επίσης στο αν απολαμβάνετε 6 με 8 ώρες ύπνου κάθε νύχτα. Όταν δεν έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο τα επίπεδα λεπτίνης μειώνονται με αποτέλεσμα να θέλετε να φάτε παραπάνω ώστε να καταναλώσετε περισσότερα επίπεδα ενέργειας για να ισορροπήσετε την έλλειψη ύπνου.

Το σώμα σας μεταφράζει το αίσθημα της κόπωσης σε ανάγκη για περισσότερη τροφή ώστε να πάρετε περισσότερη ενέργεια και όταν η λεπτίνη σας δεν είναι σε υψηλά επίπεδα δεν μπορεί να ενημερώσει τον εγκέφαλο σας ότι δεν είσαστε τόσο πεινασμένοι.

6. Αναπνεύστε καλύτερα

Ο τρόπος ελεγχόμενης αναπνοής της yoga θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τους μεταβολικούς σας ρυθμούς. Μία έρευνα που έγινε γι’ αυτό ζήτησε από τους συμμετέχοντες να αναπνέουν από το ένα τους ρουθούνι κρατώντας το άλλο κλειστό για 27 αναπνευστικούς κύκλους, 4 φορές την ημέρα για έναν μήνα. Όσοι εξάσκησαν τη συγκεκριμένη πρακτική με το δεξιό τους ρουθούνι σημείωσαν αύξηση κατά 37% στην πρόσληψη οξυγόνου.
http://www.elpa.gr/eidiseis/342348
*Για θέματα υγείας συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας. Το άρθρο είναι απλά ενημερωτικό και ο αρθρογράφος δεν είναι γιατρός ή διατροφολόγος.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.