Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Έκλεισε και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση

Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ στην Ελλάδα κλείνει και τυπικά το κεφάλαιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής.
Symbolbild Bundesverfassungsgericht Euro-Rettungsschirm ESM (picture-alliance/dpa)
Η ελληνική κυβέρνηση ολοκλήρωσε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στη διακυβέρνηση των τραπεζών, στον ενεργειακό τομέα και στη διαδικασία είσπραξης των εσόδων, ενώ έκανε βήματα για να καταστήσει λειτουργικό το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων, δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ευρωζώνης, εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, τότε η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιταχυνθεί δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων εντός του 2017. ...

Από τα 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης 1,7 δισ. ευρώ αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Η Ελλάδα έχει λάβει στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος από τον ESM 31,7 δις ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό φτάνει τα 86 δις ευρώ.
Οι Βρυξέλλες πιέζουν για ταχεία ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης
Η ελληνική κυβέρνηση ολοκλήρωσε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ
Η ελληνική κυβέρνηση ολοκλήρωσε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ
Αναφορικά με την επόμενη μέρα, στις Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, που ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα θα πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα και όχι αργότερα από το Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Κι αυτό γιατί τον Δεκέμβριο πρόκειται να συζητηθούν κρίσιμα θέματα όπως η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, και για να συζητηθούν τα θέματα αυτά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.
Νίκος Μπέλλος, Βρυξέλλες  - DW - http://tinyurl.com/hlj4jet 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.