Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

'"Ενα τραγούδι για τον Αργυρή". Μια συγκλονιστική ταινία- ντοκιμαντέρ


Της Τ.Γ.

Μέρα μνήμης και αγώνα η χθεσινή και συνεχίζοντας τις αντιφασιστικές δράσεις ο Συντονισμός Σωματείων και Συλλογικοτήτων Λέσβου, οργάνωσε μια πραγματικά αξιόλογη εκδήλωση στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Θα σταθούμε στο συγκλονιστικότερο σημείο της εκδήλωσης, με σκοπό να σας κάνουμε κοινωνούς, στην προβολή της ταινίας '"Ενα τραγούδι για τον Αργυρή". Μια ταινία- ντοκιμαντέρ για τον Αργύρη Σφουντούρη, έναν από τους ελάχιστους επιζήσαντες από τη σφαγή του Διστόμου.

Ο Αργύρης, ένας άνθρωπος που κουβαλά όλη την ιστορία του τόπου του, ευλαβικά και με συναίσθηση του βαρύ φορτίου του.
Κι είναι από κείνους για τους οποίους έγραψε ο Τάσος Λειβαδίτης, ένας αγωνιστής του δίκιου και της ειρήνης. Απ' αυτούς που με τη ζωή τους, κάνουν τον κόσμο τούτο λίγο πιο υποφερτό. ...


Μια ταινία που πρέπει να προβληθεί στα σχολεία ,για να μαθαίνουν οι νεότεροι, που αξίζει να παρακολουθήσουν οι παλιότεροι, γιατί η γνώση και η μνήμη είναι τα καλύτερα αντίδοτα στο φασισμό!


Ένα τραγούδι για τον Αργύρη
(Ein Lied für Argyris)
Σκηνοθεσία : Στέφαν Χάουπτ
Σενάριο: Στέφαν Χάουπτ
Πρωταγωνιστές: Αργύρης Σφουντούρης
Χρυσούλα Τζάθα Σφουντούρη
Αστέρω Λιάσκου Σφουντούρη
Κονδυλία Σφουντούρη
Χαράλαμπος Γιάγκος
Στάθης Σταθάς
Albert Spiegel
Μίκης Θεοδωράκης
Gabriele Heinecke
Eberhard Rondholz
Rolf Surmann
Arthur Bill
Λεωνίδας Σακελλαρίδης
Μουσική:Tomas Korber,
Γιώργος Στεργίου
Ένα Ελβετικό ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Αργύρη Σφουντούρη, από το Δίστομο, οποίος σε ηλικία τεσσάρων χρονών επέζησε της γενοκτονίας στο χωριό του. H ταινία "ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ" είναι η συγκινητική ιστορία της ζωής του Αργύρη Σφουντούρη με φόντο τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα τα τελευταία εβδομήντα xρόνια, από την Γερμανική Κατοχή και τον Εμφύλιο μέχρι τη Μεταπολίτευση. Είναι ταυτόχρονα μια ταινία για την αντιμετώπιση του προσωπικού θρήνου ενός ανθρώπου που σε ηλικία 4 ετών έχασε τους γονείς του και 30 συγγενείς στη σφαγή του Διστόμου, η πορεία του στο δρόμο της επιστήμης, αλλά και η συνειδητοποίηση του ιστορικού χρέους που είχε για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων. Mια ταινία-ταξίδι στην αναζήτηση της προσωπικής γαλήνης.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.