Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα με το τι επιδιώκει η εκάστοτε κυβέρνηση


«Εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη - Ανώτατοι δικαστές: 
Δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να μιλάμε για τα μισθο
Σε «εμφύλια σύρραξη» μετατρέπεται πλέον η διαμάχη ανάμεσα στη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και τους τρεις ανώτατους δικαστές της χώρας, αναφορικά με το ποιος δικαιούται ή όχι να μιλά για τα ζητήματα που αφορούν στα ειδικά μισθολόγια του δικαστικού κλάδου.
Η χθεσινή συνάντηση των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, προκάλεσε τη σημερινή (07/10/2016) αυστηρή ανακοίνωση της ΕΔΕ, η οποία έθεσε ζήτημα αναρμοδιότητας στους τρεις δικαστικούς να εγείρουν μισθολογικά ζητήματα.
Η ανακοίνωση αυτή οδήγησε στην οργισμένη απάντηση των τριών δικαστών, οι οποίοι επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους ότι «πρώτιστο καθήκον των επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι η διαφύλαξη του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, συνάρτηση της οποίας, ως θεσμικό και όχι ως οικονομικό ζήτημα, αποτελεί και το ύψος του μισθολογίου τους, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα (άρθρ. 88). Συνεπώς, δικαιούνται και υποχρεούνται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και για το εν λόγω θέμα».

Ένστολοι: Μήνυση και αυτόφωρο κατά του ΥΠΟΙΚ αν δεν εφαρμόσει αποφάσεις του ΣτΕ!

Με μήνυση, ώστε να τηρηθεί η διαδικασία του …αυτοφώρου, προειδοποιούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ενστόλων τον υπουργό Οικονομικών, αν δεν συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ που αφορούν στους μισθούς τους. ...
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, οι εκπρόσωποι των ενστόλων προειδοποίησαν αυστηρά ότι αν δεν εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ «θα υποβληθεί μήνυση εις βάρος του υπουργού Οικονομικών, για να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία λόγω μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων».
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικής και Λιμενικού πρόσθεσαν πως θα ζητήσουν από τον πρόεδρο της Βουλής να μην εγκρίνει τη συζήτηση όσων νομοσχεδίων παραβιάζουν δικαστικές αποφάσεις.
Προειδοποίησαν επίσης για «θερμό φθινόπωρο» με κινητοποιήσεις, αν «η κυβέρνηση συνεχίζει να μη σέβεται τους ένστολους και να επιχειρεί να πολιτεύεται με ψέματα και αυταπάτες». (newsbomb)

ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ. Logohxo. Δείτε Ηλεκτρονικά Ολόκληρο Το Αρχείο Των Εφημερίδων Της Ε.Α.Α. Α. ΦΥΛΛΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ... by Zangogiannis Nasos on ScribdΔες επίσης: Είσαι στρατιωτικός; 
Δες πόσα χρήματα θα κόψουν από το μισθό σου (πίνακες)Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, με εγκύκλιο η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, καλεί τις εφορίες να εκτελέσουν την απόφαση μισθοδικείου, το οποίο έκανε γνωστό ότι «ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών θα υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων).
dikastes
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».
Όπως γίνεται γνωστό, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών οι οποίοι αιτούνται οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτούς που προσέφυγαν στο Μισθοδικείο και δικαιώθηκαν.
1
2
http://www.matrix24.gr/2016/10/epistrefete-to-25-tou-forou-isodimatos-stous-dikastikous/
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου