Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

kalami.net/USA: "Προεδρικές εκλογές, ΗΠΑ: Donald Trump ή Χίλαρι Κλίντον, Τον ''αντισυστημικό'' ή την διαπλεκόμενη;"

Συμφέροντα-κατεστημένο επιλέγουν Χίλλαρυ
Ο Τραμπ θα χάσει στις εκλογές, εξαιτίας συμπεριφοράς και σημαντικών λαθών τακτικής

Από ότι φαίνεται, η προεκλογική περίοδος γιά τις προεδρικές εκλογές (8 Νοεμβρίου 2016), είναι μεταξύ κωμωδίας και ''σοφτ πορνό''. Γιά πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, δύο μετριότητες (ένας επιχειρηματίας και μία επαγγελματίας πολιτικός) ζητούν την ψήφο μας.
Απρόβλεπτος, επιθετικός-προκλητικός, αντισυστημικός, ο Ντόναλντ Τράμπ. 
Προβλέψιμη, διαπλεκόμενη-διεφθαρμένη, αδίστακτη, η Χίλλαρυ Κλίντον (με την οποίαν έπρεπε να είχε ασχοληθεί εισαγγελέας).
Και το κατεστημένο, που προστατεύει προκλητικά την Χ. Κλίντον, πολεμά με μανία τον Τραμπ, ειδικά μεγάλες επιχειρήσεις και συστημικά ΜΜΕ, που ξεπέρασαν σε άλογη ''προπαγάνδα'' και τα αθηναϊκά ΜΜΕ, στις εποχές ψήφισης των ''μνημονίων'' και του αστείου ''δημοψηφίσματος''.
Yπάρχουν και τα Κόμματα των ''Φιλελεύθερων'' και των ''Πράσινων'' γιά τους πολίτες εκείνους, που καταλαβαίνουν, έστω και αργά, ότι επιβάλλεται η ενίσχυση ενός τρίτου κόμματος στις ΗΠΑ, γιά να αντιμετωπιστεί η κρατούσα άθλια κατάσταση του δικομματισμού.
Το συμπέρασμα; Με Τραμπ ή Κλίντον, οι ΗΠΑ θα αλλάξουν, δεν θα είναι ίδιες. Ο μη ελεγχόμενος Τραμπ (που έχει εναντίον του ακόμα και το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί), εκλεγεί ή δεν εκλεγεί, ταρακούνησε το μη υγιές πολιτικό σύστημα, το αδίστακτο -γιά περισσότερο χρήμα- κατεστημένο.
Μετά τις εκλογές θα αρχίσει η πραγματική ''σύγκρουση'', ως αποτέλεσμα της προεκλογικής πόλωσης. Οι μεγάλοι κίνδυνοι γιά την χώρα είναι, οι εξαγοράσιμοι από εταιρίες συμφερόντων (''Λόμπις'') πολιτικοί (Βουλή και Γερουσία), ο κρυφορατσισμός, οι καλά οπλισμένες ''παραστρατιωτικές ομάδες'' ακροδεξιών-εθνικιστών (που αυξήθηκαν εντυπωσιακά την τελευταία δεκαετία), οι οικονομικές ανισότητες, η σε εξέλιξη παρακμή της ''υπερδύναμης''.

Σημ.: Η πλειοψηφία των Ελλήνων της Αμερικής (Ομογένεια δεν είναι μόνο το ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας, Νέας Υόρκης) είναι -παραδοσιακά- με το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα και θα ψηφίσουν Τραμπ.
Τα χαζά περί πλειοψηφίας Δημοκρατικών, είναι γιά άσχετους. Φυσικά, υπάρχουν και οι ολίγοι... ''μαϊντανοί'', δηλ. οι ψευτο-''λομπίστες'' και ''παράγοντες'', που ενεργούν πάντα ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.