Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

kalami.net/USA: Τα χαζά της επίσκεψης Κυριάκου στις ΗΠΑ

Mε αφορμή την επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, Οκτώβριο 2016, γιά να δει τα παιδιά του που σπουδάζουν (Βοστώνη, Βαλτιμόρη) και την παρουσία του σε συνέδρια στις δύο πόλεις
''Βαρύ βιογραφικό-Πτυχία'' και διακυβέρνηση: «Το γαρ πολύ της προβολής γεννά παραφροσύνη» ή «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά»

«... Στο φυσικό του περιβάλλον βρέθηκε ο Κυριάκος στη Βοστώνη. Εκεί που πέρασε μερικά από τα καλύτερά του χρόνια και πήρε δυο πτυχία ''από κορυφαίο Πανεπιστήμιο'' (από το Harvard). Είναι δύσκολο να μην συγκρίνεις τα προσόντα αυτά με εκείνα του πολιτικού του αντιπάλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, όταν οργανώθηκε η δεξίωση που οι επαγγελματικοί σύλλογοι παρέθεσαν για τον κ. Τσίπρα στο Harvard Club, πριν λίγο καιρό, κάποιος έκανε το σχόλιο ότι ''Τσίπρας και Harvard -έστω το Club- είναι σχήμα οξύμωρο''...». Αυτά διαβάζουμε στην ''θυγατρική'' της οικογένειας Μητσοτάκη στο ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, στην ημερήσια εφημερίδα (101 χρονών) ''Εθνικός Κήρυκας'' (χαϊδευτικά η Ομογένεια την αποκαλεί ''γεροντοκόρη''), 15 Οκτωβρίου 2016, που ''ρήμαξε'' το ελληνικό Δημόσιο γιά 39 χρόνια, χάρη στην ''μεσολάβηση'' της ''οικογένειας''.
Το συμπέρασμα; Ο ΚυριαΚούλης με το ''πλούσιο'' βιογραφικό, που ''ασύγκριτα είναι καλύτερος γιά να πρωθυπουργεύσει στην Ελλάδα''. Και ο Γιωργάκης (Παπανδρέου) είχε πλούσιο βιογραφικό, με σπουδές σε αμερικάνικα πανεπιστήμια και κατάστρεψε την Ελλάδα με την εντυπωσιακή ανικανότητα, ξενοδουλία- δουλοπρέπειά του. Τα ίδια και ο Αντωνάκης (Σαμαράς).
κυριάκος Μητσοτάκης, βοστώνη, Οκτωβριος 2016Οκτώ χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ (1986 και μετά) ο Κυριάκος, με χρήματα του μπαμπά. Προνομιούχος. 'Ηρθε έφηβος και ''έφυγε επιστήμονας'', όπως δηλώνει. Ελάχιστα εργάστηκε στην ζωή του. Είχε ο μπαμπάς, που ''ρήμαξε'' το ελληνικό κράτος. Προνομιούχος ο Κούλης, έχει την δυνατότητα να ξοδεύει -το ολιγότερο- 120.000 δολ. τον χρόνο γιά να σπουδάζουν τα δύο παιδιά του στις ΗΠΑ. Χρήματα, υποθέτουμε, από την... βουλευτική και υπουργική (πριν) αποζημίωση ή από την, γιά λίγα χρόνια, εργασία του (στον ιδιωτικό τομέα) στο παρελθόν. Προνομιούχος ο Κούλης (χαϊδευτικό του Κυριακούλης), επειδή σπούδασε 8 χρόνια στις ΗΠΑ (Βοστώνη, Καλιφόρνια) σε κορυφαία Πανεπιστήμια. Δεν χρειάστηκε να εργαστεί νόμιμα, παράνομα ή ημιπαράνομα, όπως ποσοστό 99.9% των φοιτητών από Ελλάδα, από την πτώση της δικτατορίας και μετά. Είχε ο μπαμπάς. Γιωργάκης (Παπανδρέου) και Αντωνάκης (Σαμαράς), εργάστηκαν έστω ημιαπασχολούμενοι στα 4 χρόνια σπουδών τους στην περιοχή Βοστώνης.
Και αφού ο Κούλης έχει ''βαρύ βιογραφικό'', σε αντίθεση με τον ''οξύμωρο'' και μη Χαρβαρντ-ικό Τσίπρα, θα πρέπει -''επιβάλεται''- να κυβερνήσει την Ελλάδα. Αν είναι ''λίγος'', δεν έχει σημασία. Ούτε έχει σημασία η λαϊκή ρήση ''τα ράσα δεν κάνουν τον παπά'', δηλ. τα ''εντυπωσιακά βιογραφικά''. Στην κατεστραμένη από τις κατεστημένες πολιτικές-κομματικές ''συμμορίες'', που την ρήμαξαν, Ελλάδα, ''ότι λάμπει είναι χρυσός''. Γι' αυτό, με τόσους ''κορυφαίους'' που επιλέγει ο ''σοφός λαός'' της όλα αυτά τα χρόνια... ''μεγαλούργησε'' (δηλ., από την ανάποδη: Χρεοκόπησε, καταστράφηκε).
Και η Ομογένεια ΗΠΑ, που διαισθανόταν από αρχές δεκαετίας 2000 ότι η Ελλάδα οδηγείται στην καταστροφή, με λύπη και απογοήτευση βλέπει πρωθυπουργούς και λοιπούς, στα χρόνια των καταστρεπτικών ''μνημονίων'', να επισκέπτονται τις ΗΠΑ με κύριο σκοπό τον ''εντυπωσιασμό'' αφελών (στην Ελλάδα) με τις (γιά την φωτογραφία) ''επιτυχίες'' τους. Εξαίρεση, δεν μπορούσε να αποτελέσει ο (σε ''αναμονή πρωθυπουργός'') Κυρ. Μητσοτάκης, που μίλησε σε ''συνέδρια'', σε κορυφαία πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ειδικά στην Βοστώνη, σε ακροατήριο 100-150 ατόμων. Συνέδρια, που -γιά τα δεδομένα των ΗΠΑ- μηδαμινή αξία έχουν, αλλά ''εντυπωσιάζουν'' αφελείς στην Ελλάδα, χάρη στην προβολή τους, από ''πρόθυμα'', αλλά άσχετα με την αμερικάνικη πραγματικότητα, ελληνικά ΜΜΕ.

Σημειώσεις:

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ το γραπτό αίτημα του εκδότη της ''γεροντοκόρης'' μας (εφημερίδας), στις 13 Οκτωβρίου 2016 σελ. 2, γιά να καθιερώσει η Αρχιεπισκοπή μας (που ''διαπρέπει'' κλείνοντας ελληνικά σχολεία), την ''Κυριακή του Εθνικού Κήρυκα'', όπως έχει καθιερώσει στις ΗΠΑ, ''Κυριακή της Ορθοδοξίας'', ''Κυριακή των Αρχόντων'' (''σφογγοκωλάριων''), ''Κυριακή της ΑΗΕΡΑ'' κ.ά., γιά να ''τιμάται'' με (αρχιεπισκοπικές) εγκυκλίους, δοξολογίες και λοιπές τελετές -με την παρουσία ''επιφανών'' Ομογενών και γραφικών διπλωματών- το μεγαλείο του... ναρκισισμού. Και ευχόμαστε -ως καλοί άνθρωποι- στον εκδότη της, που ''ψοφάει'' γιά προβολή και... ''πλάκες'' (δηλ. να ζητά έμμεσα από ομογενειακές ημιδιαλυμένες Οργανώσεις να τον ''τιμούν'' με ''τιμητικές πλάκες''), να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Να τον προτείνει (Ιανουάριο 2020) ένας πρωθυπουργός (με το ''βαρύ βιογραφικό'') Κυρ. Μητσοτάκης, ως ''πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας'' και να εκλεγεί, γιά να δοξαστεί έτσι και το ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας, βασικός χώρος διανομής του μεγαλύτερου μέρους των συνολικά 4.500 φύλλων κυκλοφορίας (μαζί με στις συνδρομές) της εφημερίδας.

- Με εκατομμύρια επωφελήθηκε από το ελληνικό κράτος η ''γεροντοκόρη'' γιά 39 χρόνια, με χορηγίες κ.λ.π., χάρη στην ''μεσολάβηση'' της κρατικοδίαιτης ''οικογένειας Μητσοτάκη''. Ακόμα και πολυτελές διαμέρισμα -λέγεται ότι- απόκτησε ο εκδότης της στην... ''Ηρώδου Αττικού''. Τώρα που η -κατεστραμένη- Ελλάδα υποφέρει, μήπως θα έπρεπε να τα επιστρέψει, επειδή παιδιά κοιμούνται νηστικά και οικογένειες στερούνται βασικών αγαθών και ηλεκτρικού ρεύματος;

- Είμαστε σίγουροι ότι, κάποιες μεταμεσονύχτιες ώρες, ανθρωπάκια, ''γελωτοποιοί'' της Βουλής, θα ψηφίσουν διαγραφή-παραγραφή των θαλασσοδανείων των διεφθαρμένων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.).

-Τα χαζά περί ''ψήφου στους Απόδημους 'Ελληνες'' και το ''σχέδιο νόμου'' της ΝΔ, δεν τα ξανασχολιάζουμε, επειδή πιστοποιούν ότι ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, είναι εντυπωσιακά άσχετοι με Ομογένεια


Η γνώμη, το σχόλιό σας                   Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"              Επιστροφή στην 1η σελίδα

'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.