Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Προαίσθηση, πρόγνωση ή κωλοφαρδία των αγελάδων;


Ένα θέμα που αναδημοσίευσε ο ιστοχώρος "αρουραίος" από το πρόσφατο σεισμό της Νέας Ζηλανδίας, εγείρει ή μάλλον επιβεβαιώνει τις όποιες παραφυσικές αντιλήψεις που έχουν παραδοσιακά οι λαοί για την ικανότητα των ζώων να αντιδρούν πριν από ένα κύριο σεισμό.

Τυχερές μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν τρεις αγελάδες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Σε βιντεοσκοπημένο υλικό που τραβήχτηκε από ελικόπτερο κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Καϊκούρα, φαίνεται η ομάδα των αγελάδων να είναι μεν σώα μετά τον σεισμό, να έχει εγκλωβιστεί ωστόσο, σε ένα μικρό κομμάτι γης, καθώς όλο το υπόλοιπο γύρω τους είχε καταρρεύσει.
Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η κατάληξη των τριών αγελάδων, ελπίζουμε ωστόσο κάποιος να τις βοήθησε.
Επίσης δείτε τις αντιδράσεις των ζώων όταν προαισθάνονται τους σεισμούς.(ΒΙΝΤΕΟ) 
- από alexiptoto
Είναι γνωστό ότι η συμπεριφορά των ζώων αλλάζει εξαιτίας ενός επερχόμενου σεισμού. Οι πρώτες αναφορές για παράξενη συμπεριφορά των ζώων πριν από σεισμό, καταγράφονται το 373 π.Χ. Νυφίτσες, ποντίκια και φίδια εγκατέλειψαν τις φωλιές τους αρκετές μέρες πριν από έναν καταστροφικό σεισμό.
Πριν από έναν κύριο σεισμό δημιουργούνται τα λεγόμενα προσεισμικά κύματα. Τα κύματα αυτά δεν είναι αντιληπτά από τους ανθρώπους, είναι όμως από τα ζώα. Αντιληπτές γίνονται, επίσης, εκπομπές υπόγειων αερίων και διακυμάνσεις του γήινου ηλεκτρομαγνητικού ...
πεδίου, που προηγούνται ενός σεισμού.
Ζώα που ζουν υπογείως, όπως φίδια, μυρμήγκια, ποντίκια, κατσαρίδες κ.α. βγαίνουν στην επιφάνεια ομαδικώς. Σκύλοι γαβγίζουν συνεχώς και τρέχουν λίγη ώρα πριν σε ασφαλές σημείο όπως και οι γάτες. Τα πουλιά εγκαταλείπουν τα δέντρα και αρχίζουν να πετούν ψηλά.
Ας δούμε μερικά βίντεο με συμπεριφορές ζώων πριν το σεισμό.
  1. Σκύλος τρέχει πανικόβλητος δευτερόλεπτα πριν από σεισμό

  1. Πάντα προσπαθεί να ανέβει σε δέντρο πριν αρχίσει ο σεισμός

  1. Άλογο τρέχει φοβισμένο

  1. Δύο ακόμα σκυλάκια πετάγονται δευτερόλεπτα πριν από σεισμό
πηγή video: http://www.tsemperlidou.gr/
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.