Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Την επαναφορά της βουλευτικής σύνταξης πρότεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος!

Την επαναφορά ενός προνομίου που προκαλεί -και είχε καταργήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί Α. Σαμαρά- ζήτησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.
Ξεχνώντας όσα το κόμμα του αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συγκυβερνά, έλεγε περί κρίσης και χρυσών προνομίων των βουλευτών πρότεινε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την επαναφορά της βουλευτικής σύνταξης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού της Βουλής για το 2017 διατράνωσε ότι θα πρέπει οι βουλευτές να το διεκδικήσουν. «Διαφωνώ ως νέος Βουλευτής στην άρση της βουλευτικής σύνταξης. Δεν γνωρίζω τι ίσχυε πριν, ούτε το ύψος της συντάξεως, αλλά μια σύνταξη στα όρια που παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος ή σε συμψηφισμό με τη σύνταξη που παίρνεις από το ασφαλιστικό σου ταμείο, 1.300 ευρώ, 1.400 ευρώ, 1.500 ευρώ ή 2.000 ευρώ, είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να το διεκδικήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας τους πάντες άφωνους στη Βουλή.
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι βουλευτές δυσκολεύονται (προφανώς… οικονομικά), διότι «έχουνε πάρα πολλά έξοδα παράστασης, έχουνε παράσταση και στην Αθήνα και στο εξωτερικό, έξοδα να δουν ψηφοφόρους, όπως έχουμε κι εμείς κι εγώ στον Πειραιά και οποιοσδήποτε άλλος»!
Προσέθεσε, δε, ότι όποιος από τους βουλευτές «δεν θέλει και δεν του αρέσει ο μισθός του, είμαστε σε ιδιωτική οικονομία, δεν ζούμε σε κανένα περίεργο καθεστώς, να τον δώσει πίσω (τον μισθό), να τον δώσει σε αγαθοεργίες, να κάνει ό,τι νομίζει»!  Απαίτησε, επίσης, να μην υπάρξει άλλος «συνάδελφός» του που θα παροτρύνει για νέες μειώσεις των βουλευτικών αποζημιώσεων, αφού είναι υποχρέωση του βουλευτή «να ταΐζει οικογένειες, να κάνει δωρεές, να κάνει ό,τι θέλει».
Ο ίδιος επιχείρησε τέλος να επιχειρηματολογήσει λέγοντας: «Εγώ αυτή την πρόταση την έκανα ανοιχτά διότι προσωπικά -και γνωρίζω και πολλούς άλλους συναδέλφους- έχω εργαστεί πάρα πολύ. Έχουμε αφήσει και έχουμε παραιτηθεί για να κάνουμε το πόθεν έσχες. Θα έρθω και σε αυτό. Έκανα οκτώ μήνες να κάνω πόθεν έσχες, γιατί όντας επιχειρηματίας εξωτερικού έπρεπε να λύσω πάρα πολλά ζητήματα, διοικητικό συμβούλιο κλπ.. Παραιτηθήκαμε από παντού. Έχουμε ένα καθαρό προφίλ σε δημόσια θέα».
Αλέξανδρος Διαμάντης

========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.