Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ολοκληρώνεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας

Με ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό ολοκληρώνεται η τριήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους η οποία λειτουργεί πλέον υπό νέα μορφή σωματείου.

Πρόεδρος της είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη ο Γιώργος Κασιμάτης, η Σοφία Σακοράφα, ο Eric Toussaint και ο Λεωνίδας Βατικιώτης.

«Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!» δήλωσε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα.

«Μπροστά μας» συμπλήρωσε η ίδια «έχουμε ανακριτικές διαδικασίες, ποινικές δίκες. Θα διεκδικήσουμε και δικονομικά και πολιτικά το δικαίωμά μας να παραστούμε σε όλες αυτές τις διαδικασίες συνεισφέροντας όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία θέλουν να αποκρύψουν.

Γιατί αυτά τα στοιχεία θέλουν να αποκρύψουν. Αυτά που ήδη έχουμε στην κατοχή μας και αυτά που θα περιέλθουν από εδώ και στο εξής.Και θα περιέλθουν. Είναι διάτρητο το σύστημά τους και το ξέρουν.

Video που προβλήθηκε στην ανοιχτή εκδήλωση της επιτροπής

Τα καίρια και επίκαιρα ζητήματα που θα εξετάσει η Επιτροπή στο επόμενο διάστημα και για τα οποία θα εκδώσει επιμέρους πορίσματα είναι o ρόλος του Τραπεζικού Συστήματος και της ΕΚΤ, οι Ιδιωτικοποιήσεις και το Ασφαλιστικό σύστημα, ως θέματα συνδεδεμένα με το σύστημα επιβολής του καθεστώτος της Χρεοκρατίας στη χώρα.
βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους
Πατήστε το κουμπί "settings" για να δείτε το φιλμάκι με ελληνικούς υπότιτλους


Συννεφάκια κειμένου, μετάφραση:


13:31 :
Ε. Τουσέν, επικεφαλής του επιστημονικού κλιμακίου της Επιτροπής για την Αλήθεια του Ελληνικού Χρέους. (παραθέτοντας Κέυνς): "Αν χρωστάτε 1000 ευρώ στην τράπεζα, έχετε πρόβλημα. Αν όμως της χρωστάτε ένα δισεκατομμύριο, το πρόβλημα είναι δικό της!"

14:08 :
Ζ-Κ Γιούνκερ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής :"Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική επιλογή ενάντια στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

14:11 :
Ν. Τουσκ, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: "Μετά τα γεγονότα στην Ελλάδα, γεννήθηκε η ιδεολογική ψευδαίσθηση ότι από εδώ και πέρα είναι δυνατόν να αλλάξει η πορεία της Ευρώπης, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μία εναλλακτική στην καθιερωμένη αντίληψη για την Ευρώπη, στο αφήγημα της λιτότητας"

14:19 :
R. Godin, δημοσιογράφος, La Tribune (fr): "Το ευρώ είναι το νόμισμα της ΕΚΤ, η οποία το διανέμει όχι με βάση την ευημερία των πληθυσμών αλλά σύμφωνα με οικονομικά κριτήρια που αποκρύπτουν τις πολιτικές σκοπιμότητες"

To go futher:
1:19 : http://tinyurl.com/jhxwt82

1:38 : http://tinyurl.com/cadtm60qa (English)

-6:41 : http://tinyurl.com/cadtm-failure-restruc (English)

9:11 : http://tinyurl.com/jubilee-imf-profit (English)

9:45 : http://gesd.free.fr/imfinter2010.pdf (English)

10:03 : http://tinyurl.com/tribune-nouv-memo (Français)

10:13 : http://tinyurl.com/cadtm-illegit (English)

13:00 : http://tinyurl.com/acrimed-pire-media... (Français)

13:40 : http://tinyurl.com/oxfam-cautionary-tale (English)

More in English:
http://tinyurl.com/cadtm-preli-report
http://tinyurl.com/cadtm-un-expert

Plus en français:
http://tinyurl.com/cadtm-rapport-preli
http://tinyurl.com/cadtm-grece-respire
http://tinyurl.com/cadtm-qlqs-verites
http://cadtm.org/Grece?lang=fr
http://greekdebttruthcommission.org/ 
http://tinyurl.com/cadtm-expert-onu

Más en español:
http://tinyurl.com/cadtm-informe-preli
http://tinyurl.com/cadtm-experto-ONU


License CC-BY-NC-SA 4.0


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.