Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Συνάδελφε, συναδέλφισσα ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! με τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων - Μία οκά κολοκυθάκια*


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! με τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων. Τη διαρκή λιτότητα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Τον εργασιακό μεσαίωνα. Την ανεργία.
ΚΑΜΙΑ- ΑΝΟΧΗ- ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στην συνεχιζόμενη αντεργατική, αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Στις πολιτικές που ισοπεδώνουν τη ζωή μας.
Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ «ΤΑΛΙΜΠΑΝ» του Νεοφιλελευθερισμού.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.
Ρήξη και σύγκρουση με την Ε. Ε, το Δ.Ν.Τ., το Κεφάλαιο για να υπάρξουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Αποχώρηση της χώρας από την ΟΝΕ, το ευρώ. Άμεση μονομερή στάση πληρωμών του χρέους . Κρατική απαλλοτρίωση των τραπεζών χωρίς καμιά αποζημίωση και κάτω από εργατικό- κοινωνικό έλεγχο.

Οικονομική πολιτική για τις λαϊκές σύγχρονες ανάγκες.
Όχι στη πολιτική της φτώχιας και της εξαθλίωσης.

Ενιαία Εργασιακά, Μισθολογικά, Ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. ΟΧΙ στην απορύθμιση της εργασίας, στον εργασιακό μεσαίωνα. Όχι στο νέο υπο-κατώτατο μισθό που ετοιμάζουν. ΟΧΙ στην εργοδοτική αυθαιρεσία. ΟΧΙ στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας. ...
Προσλήψεις μόνιμης σταθερής εργασίας. Να υλοποιηθεί ΤΩΡΑ η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
Κατάργηση κάθε μορφής “ελαστικής” και μερικής εργασίας. Όχι στα διάφορα προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία, με μισθό πείνας και εξαθλίωσης. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όσο είναι άνεργοι.
Συλλογική σύμβαση εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής. Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Τα μέσα ατομικής προστασίας να επαρκούν και να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Εργαζόμενοι που αλλάζουν αντικείμενο εργασίας, να κάνουν μετάταξη. Η δημοτική αρχή οφείλει να διασφαλίζει την ισονομία μεταξύ των εργαζομένων. Ίδια αμοιβή για ίδια εργασία, για όλους τους εργαζόμενους χωρίς διακρίσεις. Να σταματήσει η δημοτική αρχή να χορηγεί ανθυγιεινό επίδομα και βαρέα ένσημα σε εργαζόμενους που αλλάζουν αντικείμενο εργασίας.

ΟΧΙ στην <<<αριστερή>> στα λόγια, νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική του Σύριζα και την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να καταργηθεί η αύξηση του χρόνου παραμονής στο Μ. Κ. ( Υ.Ε & Δ.Ε) και η απαγόρευση της μισθολογικής αύξησης των Μ. Κ. Επαναφορά ΤΩΡΑ του 13ου /14ου μισθού ( δώρα εορτών, επίδομα αδείας). Επαναφορά των τριών κλιμακίων με τη συμπλήρωση πενταετίας για τους ασφαλισμένους στα Β.Α.Ε. Αύξηση της αμοιβής υπερωριακής εργασίας.
Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων στην καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπως καθαρίστριες, νοσηλευτές κλπ.
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Όχι σύνταξη στα 67. Μείωση των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη. Ο εργαζόμενος να παραμένει στην εργασία του μέχρι να του καταβληθεί η σύνταξη, όπως γίνεται με τους Ι. Δικαίου (ΙΚΑ).
ΜΕΙΩΣΗ των ωρών εργασίας, αντίστοιχη με τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής.
Απαγόρευση των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών . Όχι στην υποβάθμιση και διάλυση των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών.
Δημόσιες επενδύσεις. Γενναίο πρόγραμμα δαπανών από τον προϋπολογισμό για τις κοινωνικές λαϊκές ανάγκες. Έργα κατασκευής και συντήρησης κοινωνικών υποδομών, σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, δημόσιες συγκοινωνίες κλπ. Συντήρηση κοινωνικών δομών στους Δήμους, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, ελεύθερους χώρους, πεζοδρόμια με αυτεπιστασία για να περιοριστεί η ανεργία και όχι να δίνονται σε εργολάβους.
Όχι στη φοροκαταιγίδα, φοροληστεία. Κατάργηση όλων των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, εισφορά «αλληλεγγύης») και του ΦΠΑ στα φάρμακα και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Δραστική μείωση της φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων. Μείωση των τιμών στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, τα φάρμακα και τις υπηρεσίες (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ κλπ). Έκτακτη, φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών.
Απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Διαγραφή των τόκων στα δάνεια για πρώτη κατοικία, μείωση των επιτοκίων τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2% από το Ταμείο Παρακαταθηκών και τις Τράπεζες.,

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Με Ανεξάρτητους Μαζικούς Συντονισμένους Αγώνες μπορούμε να αναχαιτίσουμε, να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική. Να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή.

Οι παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες οδήγησαν να μην γίνει Ενιαία Πανεργατική Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Παρά την διαφωνία μας με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, σας καλούμε να πάρετε μέρος στην Απεργία. Η μη συμμετοχή θα εκθλιφθεί ως στήριξη της κυβερνητικής αντεργατικής μνημονικής πολιτικής.

* Μία οκά κολοκυθάκια
Μουσική: Δ. Ιαννόπουλος Μουσική: Ιωσήφ Ριτσιάρδης
Ερμηνεύτρια: Μπέττυ Μοσχονά

Έπαιρνες τις καρδιές αιχμάλωτες
με τρόπο κλείνοντας το μάτι,
όμως αυτά συμβαίναν άλλοτε
σαν ήταν η κοιλιά γεμάτη.

Τώρα που η κοιλιά μου άδειασε, αχ
στο λέω παιδί μου αγαπημένο,
έστω κι αν βλέπω ότι βράδιασε
στο ραντεβού μου δεν πηγαίνω.

Τώρα δεν θέλει ο έρως χάδια και φιλάκια,
μα προτιμά καμιά οκά κολοκυθάκια,
οι μαυρομάτες λυώνουν βλέποντας, αχ, πατάτες
κι έχουν χαρά μέσ' στην αγορά,
ενώ περιμένουν στην ουρά
κι έχουν χαρά μέσ' στην αγορά,
ενώ περιμένουν στην ουρά.

Μη μου γκρινιάζεις τώρα φίλε μου
κι αν έχεις όλα σου τα δίκια,
μα αντί λουλούδια αν θέλεις στείλε μου
αχ, μια σακούλα με ραδίκια.

Τα χάδια δεν μου λένε τίποτα
και για να λείψουν τα νευράκια,
θα με τυλίξεις οπωσδήποτε
με δύο μάτσα ραπανάκια.

Τώρα δεν θέλει ο έρως χάδια και φιλάκια,
μα προτιμά καμιά οκά κολοκυθάκια,
οι μαυρομάτες λιώνουν βλέποντας, αχ, πατάτες
κι έχουν χαρά μέσ' στην αγορά,
ενώ περιμένουν στην ουρά
κι έχουν χαρά μέσ' στην αγορά,
ενώ περιμένουν στην ουρά.

Δυστυχώς περνάμε μέρες κατοχής - βλέπε και σχετικό video:

https://youtu.be/3V2UIrOqZtM?t=17m41s


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.