Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ανοικτή Σύσκεψη Συνταξιούχων


Στις 24 Νοέμβρη διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους και βροντοφωνάζουμε.  Δεν πάει άλλο! Η κρίση σήμερα στο χώρο των συνταξιούχων είναι από απελπιστική έως τρισάθλια. Οι απόμαχοι της δουλειάς, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς της εργασίας τους και πληρώνοντας τις ασφαλιστικές τους εισφορές στα ταμεία τους, βλέπουν ξαφνικά να τους κλέβουν τα λεφτά που πλήρωναν τόσα χρόνια και να γίνονται ομόλογα και δανεικά κι αγύριστα.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, που έσπρωξαν τους συνταξιούχους ως βορά στα νύχια των δανειστών και τοκογλύφων, τους παίρνουν και τους ρουφούν και την τελευταία ικμάδα της ζωής. Όσον αφορά το ΕΚΑΣ, εξαφανίστηκε πλήρως γι’ αυτούς που παίρνουν κάτω των 600 ευρώ - σταδιακή εξαφάνιση των επικουρικών κατόπιν «εξορθολογισμού» Κατρούγκαλου, σταδιακά μειώσεις της κύριας σύνταξης, παρά τις διαβεβαιώσεις και ανακοινώσεις ότι δεν θα πειραχτούν. Στόχος τους είναι να φτάσει η σύνταξη στα 350 ευρώ περίπου.
Όπως καταλαβαίνουμε, όλη αυτή η κατάσταση έχει τις επιπτώσεις στη ζωή μας αφού μπαίνουν προβλήματα  επιβίωσης. Με την πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας, κατόπιν εντολής των δανειστών, συνταξιούχοι με προβλήματα υγείας δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους, ενώ αντιμετωπίζουν ακόμα και θέμα σίτισης. Ανάπηροι 80% και άνω, με πετσοκομμένες συντάξεις πείνας, δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα που τους είναι απαραίτητα και παράλληλα να σιτίζονται.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε στο τελευταίο παλιόχαρτο Κατρούγκαλου που μας μιλάει για υπομονή και «το ερχόμενο τρένο της ανάπτυξης» και ότι κάθε χρόνο θα έχουμε αυξήσεις στις συντάξεις. Η κοροϊδία δεν έχει όρια. Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι όλες αυτές οι μειώσεις είναι αντισυνταγματικές, άδικες, παραβαίνουν το νόμο και απαιτούν αγώνα μέχρι εσχάτων, είναι λεφτά πληρωμένα με τον ιδρώτα και το αίμα μας. ...
Αυτά τα λεφτά που επί 2 δεκαετίες παίζονταν στα χρηματιστήρια με τα δομημένα ομόλογα και που οι διοικήσεις των Ταμείων, αντί να λογοδοτήσουν στον εισαγγελέα, απολαμβάνουν τη γαλήνη μιας πλουσιοπάροχης ζωής.
Αυτά τα λεφτά αντί να πάνε για μισθούς και συντάξεις, πάνε στους τραπεζίτες και στην πληρωμή ενός χρέους το οποίο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ούτε προκάλεσαν, ούτε αναγνώρισαν. Γιατί αυτό το περίφημο χρέος, δεν είναι των ανθρώπων του μόχθου, αλλά όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν ιερατεία. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι απαιτούν μονομερή διαγραφή του χρέους για να αποτραπεί η πλήρης αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού.
Οι συνταξιούχοι δεν θα υποστείλουν τη σημαία εύκολα. Δεν μας φοβίζουν με την αστυνομία και τα δακρυγόνα. Θα σταματήσουμε την κατρακύλα της ζωής μας, από όποιο μετερίζι και αν χρειαστεί. Ενωτικά, όλοι μαζί, να βάλουμε ένα λιθαράκι ως ανάχωμα στις διαρκείς απαιτήσεις των δανειστών και των υπηρετών τους. Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός, αλλά αγώνας ζωής και ελπίδας.
Στις 9 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου) στις 6μμ καλούμε σε αγωνιστικό κάλεσμα-συγκέντρωση συνταξιούχων, σ’ ένα προσκλητήριο για ξεκίνημα πάλης και αγωνιστικής ανασυγκρότησης. Να είμαστε όλοι εκεί με σκέψεις και απόψεις για το πώς μπορούμε να σώσουμε ό, τι μπορεί να σωθεί γιατί πρόκειται για τις ζωές μας. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.