Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η «Καμόρα» των Ρομά: Χρυσές λίρες, Rolex και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα κλοπιμαία τους

Ένα «θησαυρό», δεκάδες όπλα και πάνω από 60 αυτοκίνητα κατάσχεσαν οι αρχές -Τουλάχιστον τρεις οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί - «Παχύς-Βενιζέλος», «Μαραντόνα», «Μάκης-Σατανάς»: Τα απίστευτα ψευδώνυμά τους

Πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα κατάσχεσε η Ελληνική Αστυνομία μετά την εξάρθρωση της «σιτσιλιάνικης φαμίλιας» των Ρομά που είχε «ρημάξει» δεκάδες κατοικίες στην Αττική.

Όπως ανέφερε στη σημερινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ., η σπείρα που ήταν οργανωμένη σε δομικό μοντέλο «μαφίας οικογενειακού σχήματος», είχε κατανείμει διακριτούς ρόλους, σε όλα τα στάδια της εγκληματικής της δραστηριότητας και διέθετε επιμέρους βραχίονες, που κάλυπταν όλο το πλέγμα της δράσης της: Από την πληροφοριακή υποστήριξη και τα προπαρασκευαστικά στάδια μέχρι τον τρόπο διάθεσης των κλοπιμαίων και τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους.

Τα παραπάνω εξηγούν εξάλλου την επιτυχία της εγκληματικής οργάνωσης που κατάφερε στο διάστημα της δράσης της να πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 κλοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τον «θησαυρό» των κλοπιμαίων που ξετρύπωσαν οι αρχές στις περισσότερες από 60 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε κατοικίες, καταστήματα και άλλους χώρους των δραστών, (με μετρητά που ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, χρυσές λίρες και φύλλα χρυσού και ράβδους ασημιού), στην κατοχή των μελών της σπείρας βρέθηκε ένα οπλοστάσιο με πυροβόλα όπλα, φυσίγγια και μαχαίρια.

Άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσε η «φαμίλια» περιλάμβαναν ασύρματους και πολύ μεγάλο ...
αριθμό διακηρυκτικών εργαλείων, όπως κατσαβίδια, κόφτες, τροχοί κ.λπ., κινητά τηλέφωνα, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και ποσότητες ναρκωτικών.

Τέλος, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 60 οχήματα μεταξύ των οποίων, τα «επιχειρησιακά» τους οχήματα και μεγάλος αριθμός υπερπολυτελών αυτοκινήτων.

Απίστευτες λεπτομέρειες από τη δράση της σπείρας

Η δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr. αποκαλύπτει απίστευτες λεπτομέρειες και σκηνικά για τη δράση της σπείρας, την εμπλοκή του Αλέξανδρου Αγγλούπα ως κλεπταποδόχου και πολλών αστυνομικών που από υπερασπιστές του νόμου έγιναν παραβάτες. Μέσα από τις εκατοντάδες σελίδες του διαβιβαστικού της ΕΛ.ΑΣ, των καταθέσεων αλλά και του οπτικού υλικού αποδεικνύεται ότι οι δύο «φαμίλιες» με τις δεκάδες υποομάδες δρούσαν με επιστημονικό τρόπο, μιλώντας με πακιστανικά κινητά και κωδικοποιημένες εκφράσεις σε «ντοπιολαλιές» των Ρομά ενώ τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις διαρρήξεις και τις ληστείες ήταν «πειραγμένα» με τους οδηγούς να περνούν από ειδικά test drive προκειμένου να τσεκαριστούν οι οδηγικές τους ικανότητες.

«Τα αρχηγικά στελέχη προέβαιναν στην επιλογή των οδηγών με αυστηρά κριτήρια που αφορούσαν τόσο την εξαιρετική τους ικανότητα στην οδήγηση όσο και στο ανυπότακτο πνεύμα του χαρακτήρα τους. Συνέπεια όλων των παραπάνω ήταν η μεγάλη δυσκολία στην παρακολούθηση καθώς εκτός από ιλιγγιώδεις ταχύτητες οι οδηγοί έπαιρναν και εξαιρετικά προσεκτικά μέτρα αντιπαρακολούθησης (άσκοπη αλλαγή κατεύθυνσης, αυξομείωση ταχύτητας, απότομες στάσεις, παραβίαση σηματοδότη).

Σε περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από αστυνομικούς περιπολιών ακολουθούσε πάντοτε καταδίωξη κατά την οποία και προκειμένου να διαφύγουν δεν δίσταζαν και να εμβολίσουν τα περιπολικά ενώ έχει καταγραφεί και περιστατικό κατά το οποίο καταδιωκόμενοι έκαναν εκτεταμένη χρήση πυροσβεστήρων προκειμένου να εμποδίσουν την ορατότητα των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους κλεπταποδόχους και διακινητές των κλοπιμαίων όπου ξεχωρίζει η περίπτωση του Αλέξανδρου Αγγλούπα που συνελήφθη έξω από το σπίτι του στη Βουλιαγμένη με 80.000 ευρώ, μια καραμπίνα Μπερέτα ενώ κατασχέθηκε ως προϊόν εγκλήματος και το αυτοκίνητο του μάρκας Smart. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονισθεί ότι βάσει των τηλεφωνικών συνομιλιών που έπιασε ο «κοριός» και σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία ερευνάται και η συμμετοχή ενός κολλητού φίλου του Αλέξανδρου Αγγλούπα, ηχηρού ονόματος στο χώρο της νυχτερινής Αθήνας και της παραλιακής, λάτρη των γρήγορων αυτοκινήτων και επώνυμων κυριών της εγχώριας show biz.

Το Patek Philippe και το Piaget που «έκαψαν» τον Αγγλούπα

Στα 41 άτομα που το βράδυ της Πέμπτης οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων και στους συνολικά 89 που κατηγορούνται για την υπόθεση του ελληνικού «Κορλεόνε», ξεχωρίζει η περίπτωση του 39χρονου Αλέξανδρου Αγγλούπα που στη δικογραφία παρουσιάζεται στο νούμερο 63 της λίστας των συλληφθέντων ως κάτοικος Βουλιαγμένης και άεργος.

Η Συνέχεια εδώ: plakes-hrusou-rolex-kai-ekatotades-hiliades-euro-deite-ta-klopimaia-ton-roma/


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.