Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Δρ Αν. Κουτσούκος: Αυτά είναι τα 18 Ελληνικά νησιά που θέλουν οι Τούρκοι!


Αναζητείται Λεωνίδας!


Μα ποιος από αυτούς τους «νέο-γιουσούφηδες», θα τολμήσει να αντισταθεί στους Τούρκους, αναρωτιούνται πολλοί.
«Μολών Λαβέ»!

Προσωπική γνώμη.

Έχουν τάξει να δώσουν περισσότερα και κάνουν τεστ με τα λίγα!

Έλα Δημοσθένη  Βεργή, βγες από την φυλακή! Βεργή δώσε αυτά που έδωσες και στην Τσιλερ! Φωνάζει ο λαός!

Μήπως για αυτό σε πήγαν στην φυλακή 43 χρόνια – πιο πολλά και από τον Παπαδόπουλο- και όχι γιατί προσπάθησες να σώσεις την πώληση του  Μαραθώνα από την Τρόικα, ρωτάνε άλλοι.

Αυτά είναι τα 18 Ελληνικά νησιά που θέλουν οι Τούρκοι!

751420-image.jpg
Σαν να μην έφταναν οι, ουκ ολίγες, προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τώρα, προκαλεί και η τουρκική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, η Κεμαλική αντιπολίτευση αποφάσισε να μην «χαρίσει» την εθνικιστική ατζέντα στο Ερντογάν αλλά να συγκρουστεί μαζί του στο γήπεδο που ο ίδιος επέλεξε.
Αυτό ήταν και το νόημα της παρέμβασης του αρχηγού της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογαν ότι ξεπουλάει τα εθνικά εδάφη και τα εθνικά δίκαια με την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει. Έτσι, ο ...
Κιλιτσντάρογλου, έκανε λόγο για 18 μικρά νησιά που έχει σφετεριστεί η Ελλάδα αλλά ανήκουν στην Τουρκία.
PicMonkey Collage12
Κιλιτσντάρογλου αριστερά, Ερντογάν δεξιά – πηγή: Reuters
Και βέβαια δεν πρόκειται για μια καινούρια ιστορία. Αντίθετα, η Κεμαλική αντιπολίτευση διακινεί αυτή την ιστορία εδώ και μία δεκαετία. Με συχνές ερωτήσεις βουλευτών, εμμένει να κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν ότι έδωσε ουσιαστικά τη συγκατάθεσή της στην εγκατάσταση ελληνικού στρατού στα νησιά αυτά.
Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Κιλιτσντάρογλου έκανε λόγο για «ξεπούλημα» εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας πρώτα στο Αιγαίο και μετά στην Κύπρο. Δεν σταματάει μάλιστα εκεί, αλλά ζητάει από τον Ερντογάν… να τα πάρει πίσω!
Τα νησιά που ζητά ο Κιλιτσντάρογλου βρίσκονται στο Βόρειο Αιγαίο, το Κεντρικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος. Σε αυτά είχε αναφερθεί από το βήμα της τουρκικής βουλής, την άνοιξη του 2013, και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου.Αυτά είναι τα νησιά που θέλουν οι Τούρκοι
Βόρειο Αιγαίο:
1. Φούρνοι
2. Θύμαινα
3. Οινούσες
Ανατολικό Αιγαίο:
4. Παναγιά
Κεντρικό Αιγαίο:
5. Καλόγεροι
Κρητικό Πέλαγος:
6. Διονυσάδες
7. Κουφονήσι
8. Γαιδουρονήσι
9. Γαύδος
Δωδεκάνησα:
10. Αρκιοί
11. Αγαθονήσι
12. Κίναρος
13. Φαρμακονήσι
14. Καλόλιμνος
15. Πλάτη
16. Γυαλί
17. Λέβιθα
18. Σύρνα

Πόσα νησιά ζητάνε οι Τούρκοι;
Εκεί που δεν φαίνεται να τα βρίσκουν οι Τούρκοι, είναι ο αριθμός των νησιών. Ο Κιλιτσντάρογλου, σήμερα, έκανε λόγο για 18 νησιά. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως, ο ίδιος είχε κάνει λόγο για 16. Από την άλλη, το 2013, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε κάνει λόγο στην τουρκική βουλή για 25 νησιά.
Προσωπική μας γνώμη είναι ότι, οι πιο πολλοί αν τους τάξει η Τουρκία ότι θα τους «αγαπά οθωμανικά θα κάτσουν» και θα δώσουν πιο πολλά!
Νυν υπέρ πάντων ο Αγών
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Συνδικαλιστής Πολιτευτής.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.