Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Μηδενική η "Ελάφρυνση" του χρέους μέχρι το 2060! Η μεγάλη Απάτη των Ηλιθίων της Νήσου "Τώ".


του Δημ. Αντωνίου, ιατρού

Μας λένε οι Τροικανοί (ESM) ότι μας "ελαφρύνουν" το χρέος κατά 45. δισ. ευρώ -σε ονομαστικές τιμές (όχι "πραγματικές")- το οποίο, προσθέτουν πονηρά είναι το 20% του σημερινού χρέους (320 δισ. ευρώ)- αλλά η "ελάφρυνση" αυτή θα γίνει και θα ολοκληρωθεί το 2060 !

Παρατηρήσεις:


1)  Η "Ελάφρυνση" αυτή ΔΕΝ είναι "κούρεμα", δηλ. ΔΕΝ είναι διαγραφή 45 δισ. από τα 320 δισ. ευρώ που είναι σήμερα το ΚΕΦΑΛΑΙΟ του χρέους, χρέος, το οποίο θα μείνει και θα τοκίζεται συνεχώς ακέραιο. 
Δηλαδή αυτό που μειώνεται (κατά 45 δισ.) είναι οι Ληστρικοί Τόκοι που μας χρεώνει ο ESM ! (euribor + 1.5% + κόστος δανεισμού ! (αδιευκρίνιστο)).

2) Το 2060 που θα ολοκληρωθεί η "ελάφρυνση", με συνεχή (θεωρητική) ανάπτυξη από το 2020 - 2060 με ρυθμό 3% το χρόνο, τα 45 δισ. το 2060 θα αντιπροσωπεύουν το 9% του τότε ΑΕΠ (αριθμητική πρόοδος) κι όχι το 20%.

3) Το πιο εξοργιστικό: Επειδή η "ελάφρυνση" του χρέους υπολογίζεται σε ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ (κι όχι σε "πραγματικές") και η παραπάνω "ελάφρυνση" του 9% του ΑΕΠ του 2060, θα έχει "καταβροχθισθεί" από τον αναγκαίο ετήσιο πληθωρισμό 2-2.5% που ακολουθεί πάντα την (θεωρητική) ανάπτυξη 3% από το 2020-2060 (και που είναι και ο στόχος της ECB). 

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, δείτε τι είπε ο Klaus Regling, Δ/ντής του ESM, στο χθεσινό Eurogrup προς τα μέλη-κράτη του: 
Klaus Regling (Ηead of ESM): Are there costs for the ESM or member states? They are very limited !!!

Δηλ. λέει, ότι τα μέτρα αυτά "ελάφρυνσης" του Ελληνικού Χρέους, ΔΕΝ θα κοστίσουν ΤΙΠΟΤΑ στα μέλη-κράτη της ΕΕ που έχουν δανείσει την Ελλάδα (δια του ESM) !

Εδώ η Ομιλία του: 
https://www.esm.europa.eu/press-releases/transcript-eurogroup-press-conference-greece

Και προς επιβεβαίωση της γελοιότητας της παραπάνω "ρύθμισης" του χρέους το ΔΝΤ δήλωσε προς την ελληνική κυβέρνηση: "Δεν σας τα έλεγα ότι σας περιγελούν (οι Ευρωπαίοι) με το χρέος" (Μ. Ιγνατίου) και (το ΔΝΤ) δηλώνει ότι η παραπάνω "ρύθμιση" δεν είναι επαρκής για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους !

Τέλος,
με την αν ανακοίνωση της παραπάνω "ρύθμισης" η απόδοση των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύτηκε από το 6% στο 10% !, (έπεσε η τιμή τους) δηλ. περιήλθαν στην κατηγορία των "σκουπιδιών" και πάλι. 

Από το βιβλίο μου "Λαός Αδυσώπητα Σκληρός..." του 2016:
Η μαθηματική σχέση που χρησιμοποιείται για την ανάλυση των μεταβολών του λόγου του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ (%) (χρέος/ΑΕΠ/100) είναι η εξής:


όπου Dt = χρέος γενικής κυβέρνησης
PBt = πρωτογενές αποτέλεσμα (έλλειμμα (+) ή πλεόνασμα (-))
Yt = ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές
gt = ονομαστικός ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ
it = μέσο ονομαστικό επιτόκιο δανεισμού του Δημοσίου
SFt = προσαρμογή ελλείμματος-χρέους (*)

(*) Η «προσαρμογή ελλείμματος-χρέους» περιλαμβάνει και δαπάνες ή ανάληψη υποχρεώσεων που, ενώ δεν επηρεάζουν το έλλειμμα, αυξάνουν το χρέος, καθώς και εισπράξεις (π.χ. από αποκρατικοποιήσεις) οι οποίες δεν επηρεάζουν το έλλειμμα αλλά μειώνουν το χρέος (σελ. 143, Έκθεση ΤτΕ, 2014).

5) Κανόνες Βιωσιμότητας του Δημόσιου Χρέους

i) Ο Ρυθμός Ανάπτυξης (ΑΕΠ), σε ονομαστικές τιμές, να είναι μεγαλύτερος από το ονομαστικό επιτόκιο μείον τα πρωτογενή πλεονάσματα (δηλ. τα δημοσιονομικά πλεονάσματα χωρίς τους τόκους)
iiTο δημοσιονομικά γενικά ελλείμματα  είναι μικρότερα της αύξησης του ΑΕΠ. 
Οι δύο αυτές γενικές αρχές εκφράζονται μαθηματικά με την εξής μαθηματική σχέση: 
  
St : 1γενές πλεόνασμα ή έλλειμμα (% ΑΕΠ)
γt : Ρυθμός μεγέθυνσης ΑΕΠ %
r1 « επιτόκιο δανεισμού (%)
bt-1 : Συσσωρευμένος έως τώρα (παρελθών) «λόγος χρέους/ΑΕΠ»
bt : Τωρινός «λόγος χρέους/ΑΕΠ»
Α%: Με θετικό πρόσημο (+) : Μη βιώσιμο χρέος
Α%: Με αρνητικό πρόσημο (-): Βιώσιμο χρέος


ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΜΟΠΡΦΩΤΟΙ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, κάτοικοι του Βενεζουελαστάν της Νήσου Τωωωω...

Ήξερε η Τρόικα που χτύπησε. 

του Δημ. Αντωνίου, ιατρού

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.