Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αλέξη πάρε το τελευταίο τραίνο … "Θερμή" υποδοχή Τσίπρα στην Κρήτη

Δεν γνωρίζουμε τι εντύπωση αποκόμισε από την διήμερη παρουσία του ο πρωθυπουργός στην Κρήτη. Το δεδομένο που έχουμε ότι οι ψηφοφόροι της μεγαλονήσου που στήριξαν σε μεγάλη πλειοψηφία το κυβερνητικό κόμμα, τώρα δηλώνουν απογοητευμένοι φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τρώνε ξύλο από τις δυνάμεις καταστολής όταν προσπαθούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις –που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- από τον Πρόεδρο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Γιώργο  Μανουσάκη: «Τώρα πια θέλουμε να πούμε ότι λυπόμαστε πολύ από τον στηρίξαμε -σ.σ τον Τσίπρα- και έχουμε τόσο πολύ αντιδημοκρατική αντιμετώπιση στο δικαίωμα μας στην διαδήλωση. Κάποιοι από μας χτυπηθήκανε από την αστυνομία». 

Ολόκληρη πολιτική ανάλυση θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις την πικέτα που τοποθέτησε πολίτης της Κρήτης:

«ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΗΝ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ»

--------------------------------------------------------------------

Αλέξη πάρε το τελευταίο τραίνο …

Όπως και να το δεις Αλέξη έπαιξες κι έχασες. Ίσως εσύ για αλλού ξεκίνησες μα αλλού η εξουσία σε πήγε. Τώρα είναι αργά, δεν προλαβαίνεις να επιστρέψεις.

Είπες για αξιοπρέπεια και έφερες τη ξεφτίλα. Ξόρκιζες τη λιτότητα και έφερες τη πείνα.

Ελπίδες κι ήλιους έταζες κι έφερες καταιγίδα. Μην τα κάνεις χειρότερα.

Η πολιτική σε «ξεγέλασε». Κατάντησες να σε επαινεί ο Σταύρος κι ο Βαγγέλας. Μέχρι τη Φώφη έκανες παράγοντα της μέρας. … Κι ο Άδωνις μόνο που χαίρεται πολύ ξεφτίλα είναι.

Δεν έχεις άλλο χρόνο. Άντε Τετάρτη στη βουλή και τίναξέ τα όλα. Άφησέ τα όλα στη μέση, πάρε το τραίνο για τη λήθη κι ο λαός θα κάνει τα κουμάντα του.

Έκανες μεγάλη ζημιά, ατιμία είναι στην ουσία, ήθελες δεν ήθελες, αλλά το έκανες. Μπορεί να φταίνε οι σύμβουλοι, άπειρος ήσουνα κι εσύ, έμπειροι αυτοί, κρατήθηκαν πίσω. Τώρα ψάχνουν για τον επόμενο … να τον ντύσουν, να τον στολίσουν, να του μάθουν να μιλάει, να στέκεται και να υπακούει, μέχρι νάρθει κι αυτουνού η σειρά για αναχώρηση. Έτσι παίζεται το παιχνίδι τους Αλέξη. Αυτούς όμως θα τους σταματήσουμε εμείς. Εμείς απο τα κάτω. Δεν θάχουν άλλη ευκαιρία.

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Ξέρουμε ότι το 62% είναι μεγάλη υπόθεση. Εσύ δεν μπόρεσες να το καταλάβεις. Δεν μπορείς να πας παρακάτω …

Έχεις την ευκαιρία για μια τελευταία «ηρωϊκή» έξοδο, αλλά κι η απλή η έξοδος μια ευκαιρία είναι. Πήγαινε στη λήθη για πάντα. Όπως και να σε χειριστεί η ιστορία, εφιάλτη να το εύχεσαι μη σε ονοματίσει …

Τίποτα πιο πολύ δεν σου αναλογεί. Μια τελευταία ευκαιρία σου δίνεται. Μη χάσεις το τελευταίο τραίνο …

Άκις Ξενάκις
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.