Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Έχασε την ψυχραιμία του δηλ Ο Αλέξης Τσίπρας...τελείωσε.., - (Τάχα) Γίνεται ειλικρινής διάλογος, όχι εκπομπή! - Αξιοπιστία, γαρ, γνωστή!!!



Έδιωξε τους δημοσιογράφους ο Τσίπρας – Ένταση και με αγρότες στην Κρήτη [εικόνες & βίντεο]

Ο Μάριος Διονέλλης για τα νεύρα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Κων. Μπογδάνο (ΣΚΑΪ, 20/12/2016)



«Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες, να κάνετε δηλώσεις έξω!... Ακούτε τι σας λέω;;»
Το θερμό επεισόδιο με τον Αλέξη Τσίπρα να φανερώνει τη σκοτεινή πλευρά του, απέναντι σε αγρότες και δημοσιογράφους στο Δημαρχείο Φαιστού


"Δεν θα μείνουν οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα για να μπορείτε εσείς να κάνετε θέατρο" είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους αγρότες
Κεκλεισμένων των θυρών με εντολή Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στις Μοίρες.  ...
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από κάμερες και δημοσιογράφους να απομακρυνθούν από την αίθουσα. Μάλιστα δεν υποχώρησε ακόμη και όταν οι αγρότες του είπαν πως αν φύγουν οι δημοσιογράφοι θα αποχωρήσουν και εκείνοι, με τον πρωθυπουργό να απαντά πως ο ίδιος πραγματοποιεί συσκέψεις χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.
"Δεν θα μείνουν στην αίθουσα για να μπορείτε εσείς να κάνετε θέατρο" είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους αγρότες, για να επικρατήσει πανικός λίγο πριν κάμερες και δημοσιογράφοι αποχωρήσουν τελικά.
Νωρίτερα με πανό υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό οι παραγωγικοί φορείς στις Μοίρες. Έξω από το δημαρχείο Φαιστού είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αγροτικοί σύλλογοι, στελέχη αναπτυξιακών αλλά και εκπρόσωποι οινοπαραγωγών του νομού.
Κατά την άφιξη του κ. Τσίπρα στο δημαρχείο Φαιστού, υπήρξε μικρή ένταση από ορισμένους από τους συγκεντρωμένους.
Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε αρχικά τον δήμαρχο Φαιστού, ενώ αυτήν την ώρα συνεχίζεται η σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς.


Τσίπρας: "Μέχρι το 2019 θα έχουν ξεκινήσει ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου"
«Υπάρχει η πολιτική βούληση , μέχρι το 2019  να ξεκινήσουν ο ΒΟΑΚ και ο διεθνής αερολιμένας Καστελίου, ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μεσογείου», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του νωρίτερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
«Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να ξεπεραστούν τα προβλήματα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «μέσα από μια κατάθεση ανταγωνιστικών προτάσεων, ώστε στο τέλος του 2017 – αρχές του 2018, να τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία.
Αναφορικά με το αεροδρόμιο ο κ. Τσίπρας τόνισε πως μέχρι τον Μάρτιο θα τελειώσουν οι διαδικασίες και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2017.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στους τομείς ανάπτυξης του νησιού, τονίζοντας πως η Κρήτη αποτελεί μηχανή παραγωγικής ανασυγκρότησης, αφού έχει υψηλού επιπέδου τουρισμό, ενώ ειδική αναφορά έκανε στα ποιοτικά προϊόντα του νησιού τα οποία θα πρέπει να συνδεθούν με τον τουρισμό.
«Η αύξηση κατά 10% στον τουρισμό μας δείχνει το δρόμο. Αυτή η αύξηση είναι ένεση στην τοπική κοινωνία», είπε ο κ. Τσίπρας.
Παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο δήμο Ηρακλείου
Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια βρέθηκε στη Λότζια όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε της παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού ενώ με τον δήμαρχο συζήτησαν και για το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 11:00  στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πτήση της Οlympic Air, στο πλαίσιο της διήμερης περιδεία του στην Ανατολική Κρήτη και τον συνοδεύουν οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.


Σε λίγη ώρα ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στις Μοίρες όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς και ομάδες παραγωγών.

Στις 15:00 αναμένεται να φτάσει στη Γέργερη , ενώ η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Ξενοδοχείο Ατλαντίς.
http://flashnews.gr/post/295889/krhth-ediwkse-toys-dhmosiografoys-o-tsipras-antidraseis-kai-apo-agrotes


================================================================
Φαίνεται, πως ο Αλ. Τσίπρας ξέχασε τον καιρό, που είχε καβαλήσει τις αντιμνημονιακές καρότσες και με μεγάλο στόμφο και πομπώδη λόγια κατήγγειλε τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Βέβαια, τότε ήταν μόνο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και μπορούσε να κάνει… σόου, επιζητώντας τη δημοσιότητα και τους δημοσιογράφους, ανεβαίνοντας στις καρότσες αγροτικών, τώρα πια ως μνημονιακός πρωθυπουργός θέλει κλειστές πόρτες και διώχνει τους δημοσιογράφους.
========================================================
«Την καρότσα αυτή την έχεις; Να την κρατήσεις!» -Από τον διάλογο Τσίπρα με αγρότες [βίντεο]


 Για κύκλους ανωμαλίας που επιδιώκουν να δημιουργήσουν βίαιο κλίμα αντιπαράθεσης στην κοινωνία και οι οποίοι έχουν παρεισφρύσει και μέσα στις τάξεις των αγροτών, κάνουν λόγο κυβερνητικά τσελέχη, με αφορμή τους προπηλακισμούς βουλευτών και υπουργών το τελευταίο διάστημα. ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. πετρόπουλος μιλώντας χθες στον "Ενικό" δεν δίστασε να τους κατανομάσει ως ακροδεξιούς, έχοντας όπως είπε στη διάθεσή του ποιοί ήταν εκείνοι που εμπόδισαν το διάλογο στην Κομοτηνή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. 

 Η αλήθεια είνια πως παρόμοιες συμπεριφορές με μονωμένα περιστατικά έχουμε και στα μπλόκα της Θεσσαλίας, ωστόσο, επειδή στην περιοχή μας τοι  αγροτικό κίνημα είνια οργανωμένο και έμπειρο, τους απομονώνει. Κάποιος στο μπλόκο της Νίκαιας που δήλωνε αγρότης από τα Τρίκαλα, επιχείρησε προχθές να την "πέσει" στο Νίκο Παπαδόπουλο (όχι ο αγρότης από τον Παλαμά που το video με το φραστικό επεισόδιο έγινε viral).
Όταν ο Βαγγέλης Μπούτας ανέβασε στην καρότσα τον Τσίπρα!

 Μάλιστα είχε και κάμερα μαζί του που κατέγραφε τη συνομιλία του με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειωτέον έχει πάει το τρακτέρ του στον κόμβο της Νίκαιας, με το γιό του τον Αβραάμ που είναι πέρα από αγρότης και προπονητής του μπάσκετ της ΑΕΛ.

 Τον αντιλήφθηκαν όμως οι αγρότες και με επικεφαλής το Βαγγέλη Μπούτα αλλά και το Γιάννη Ζαχαριά και το Ρίζο Μαρούδα, όταν τον ρώτησαν αν έχει φέρει το τρακτέρ στο μπλόκο και η απάντηση ήταν αρνητική, του ζήτησαν με επιτακτικό τρόπο να αποχωρήσει...

 Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι τόσο το μπλόκο της Νίκαιας , που είναι και το πιο μεγάλο, με πάνω από 2200 τρακτέρ,  οσο και σε  εκείνα των Τεμπών και των Μικροθηβών είναι οργανωμένα και υπάρχουν οι "μπαρουτοκαπνισμένο" αγρότες από μπλόκα, που γνωρίζουν πως να χειρίζονται καταστάσεις έντασης.
Όταν ο Βαγγέλης Μπούτας ανέβασε στην καρότσα τον Τσίπρα!

 Αυτό είνια που φαίνεται να ανησυχεί περισότερο την κυβέρνηση, καθώς βλέπει απέναντί της, αγρότες συνειδητοποιημένους, με πολιτικό λόγο, νέα παιδιά μορφωμένα, τα οποία δεν μπορείς πλέον να ξεγελάσεις όπως στο παρελθόν με "καθρεφτάκια" και χαϊμαλιά. Ζητούν την αντιπαράθεση με κυβερνητικά στελέχη , γιατί γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο και ότι οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους... 
Όταν ο Βαγγέλης Μπούτας ανέβασε στην καρότσα τον Τσίπρα!


 Και το κυριότερο είνια αποφασισμένοι να μείνουν για πολλές μέρες ή και εβδομάδες αν χρειαστεί, παρά το τσουχτερό κρύο.Ααν κρίνουμε από την οργάνωση στον κόμβο της Νίκαιας όπου βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των τρακτέρ της Λάρισας και των Φαρσάλων, αλλά ο κύριος όγκος είναι από την Καρδίτσα που απέχει 60 έως 100 χιλιόμετρα από τον κόμβο, τότε καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτο-οργανωση. βαδίζουν στα χνάρια του θρυλικού κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ κια γνωρίζουν πως όσο περνούν οι μέρες τόσο θα κάμπτεται η αδιαλλαξία της κυβέρνησης. ¨εχουν στήσει αντίσκηνα, κάθε χωριό και κάθε αγροτικός σύλλογος, ενώ τα βράδια δεν φεύγουν από τα τρακτέρ, δίνουν ζωντανό παρόν και ξενυχτούν με πρόχειρες θερμάστρες. 
Όταν ο Βαγγέλης Μπούτας ανέβασε στην καρότσα τον Τσίπρα!



 Το βλέπεις στα μάτια τους ότι είναι αποφασισμένοι, να μη φύγουν αν δεν δικαιωθεί ο αγώνας τους...


 Όταν ο Βαγγέλης Μπούτας ανέβασε στην καρότσα τον Αλέξη Τσίπρα
Όταν ο Βαγγέλης Μπούτας ανέβασε στην καρότσα τον Τσίπρα!

 Ήταν αρχές Φλεβάρη του 2014, όταν ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, είχε επισκεφθεί με προτροπή και του Νίκου Παπαδόπουλου, το μπλόκο της Νίκαιας και είχε μιλήσει στους συγκεντρωμένους αγρότες, ανεβάινοντας σε μία πλαφόρμα με μικρόφωνο που του είχε έτοιμο ο Βαγγέλης Μπούτας. Αυτή την εικόνα φέρνουν στο νου τους οι αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι στον κόμβο της Νίκαιας και φέτος και περιμένουν αυτά που έλεγε τότε να τα κάνει πράξη...

 Από τότε όμως μεσολάβησαν πολλά, ήρθε και τρίτο μνημόνιο και πιθανό να παμε και για τέταρτο... Οι αγρότες πάντως εκέινη τη βροχερή μέρα στον κόμβο της Νίκαιας τον προειδοποιούσαν (video): "Πρόσεχε, αν γίνεις κυβέρνηση μην τα ξεχάσεις αυτά που λες σήμερα". Τους απάντησε πως "εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή, ή θα συντρίψουμε τα μνημόνια, ή θα συντριβούμε εμείς"...

Γ.Κ.


=========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.