Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ένα παιδάκι μόλις δώδεκα ετών βρίσκεται μόνο του στο Άγιον Όρος γιατί «άναψε μέσα του ο πόθος για τον Θεό»;

Ο Μιχάλης Πέρλεα, όπως αναδημοσιεύει το "Βήμα Ορθοδοξίας" από το περιοδικό "Lumea
Credintei" γεννήθηκε στην Κρήτη από Ρουμάνους γονείς και ζούσε μέχρι φέτος στη Ρώμη. Εκεί βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό, αλλά "μόλις πρωτοείδε τους αθωνίτες μοναχούς (από τη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου) -Δανιήλ και Γεράσιμο- άναψε μέσα του ο πόθος για τον Θεό και αποφάσισε (!) να 'μετακομίσει' στο Άγιον Όρος".
Ένα παιδάκι μόλις δώδεκα ετών βρίσκεται μόνο του στο Άγιον Όρος γιατί «άναψε μέσα του ο πόθος για τον Θεό», όπως αναφέρει ρουμανικό περιοδικό που του πήρε συνέντευξη!

Ο Μιχάλης Πέρλεα, όπως αναδημοσιεύει το «Βήμα Ορθοδοξίας» από το περιοδικό «Lumea Credintei» γεννήθηκε στην Κρήτη από Ρουμάνους γονείς και ζούσε μέχρι φέτος στη Ρώμη. Εκεί βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό, αλλά «μόλις πρωτοείδε τους αθωνίτες μοναχούς (από τη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου) -Δανιήλ και Γεράσιμο- άναψε μέσα του ο πόθος για τον Θεό και αποφάσισε (!) να 'μετακομίσει' στο Άγιον Όρος».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν του έχει λείψει η μαμά του, ο μικρός απάντησε: «Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία γι' αυτήν», ενώ όταν ρωτήθηκε αν ήταν ιδέα των γονιών του να πάει σχολείο στο Άγιον Όρος, είπε «όχι, δική μου»...

Ο δημοσιογράφος που του πήρε τη συνέντευξη εμφανίζεται έκθαμβος από την «απόφαση» του μικρού και, προεξοφλώντας τις...
αμαρτίες του παιδιού, του εξηγεί: «Εσυ βλέπεις ότι όλοι σε αγαπάμε. Θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί. Ο καθένας μας ανακαλύπτει τον Θεό κάποια στιγμή και επιστρέφει σε Εκείνον. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο λιγότερες αμαρτίες κάνουμε. Γι' αυτό όταν βλέπουμε εσένα πως Τον διάλεξες στα δώδεκά σου χρόνια, η καρδιά μας γεμίζει χαρά που κάποιος κατάλαβε τόσο νωρίς πώς είναι τα πράγματα στη ζωή. Να, εγώ θα γράψω και εσύ αργότερα θα το διαβάζεις να το θυμάσαι»...

Για την υπόθεση έχουν ήδη ενημερωθεί ο Συνήγορος του Παιδιού και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και αναμένονται σχετικές πρωτοβουλίες.

ΕΙΡ.ΛΑΖ.
Μία είδηση που προκάλεσε έκπληξη και αντιδράσεις οι οποίες κινήθηκαν λίγο ως πολύ στο ίδιο μήκος κύματος: Ένα 12χρονο παιδί έγινε μοναχός στο Άγιο Όρος;!
Κατ’ αρχήν και πριν από όλα, πόσο νόμιμο είναι.
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Όπως γράφει θρησκευτική ιστοσελίδα, η οποία αναπαράγει δημοσίευμα του περιοδικού Lumea Credintei «Ο Μιχάλης Πέρλεα είναι 12 ετών. Γεννήθηκε στην Κρήτη και έζησε στην Ρώμη μέχρι φέτος. Η μητέρα του Κορίνα κατάγεται από το Πασκάνι της Ρουμανίας και ο πατέρας του Δημήτριος από τη Βραΐλα…. Ο Μιχάλης βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό από την ηλικία των 5 ετών. Μόλις πρωτοείδε τους αθωνίτες μοναχούς (από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου)-Δανιήλ και Γεράσιμο, αποφάσισε να 'μετακομίσει' στο Άγιον Όρος…»
Υπό ποιά συνθήκη μπορεί άραγε, να θεωρηθεί νόμιμο το γεγονός ότι ένα ανήλικο παιδί εντάχθηκε στην ασκητική κοινότητα του Αγίου Όρους;
Στην εν λόγω ιστοσελίδα, υπάρχει μία συνέντευξη του παιδιού -επίσης, γεγονός που μπορεί με ευκολία να τεθεί υπό αμφισβήτηση- σύμφωνα με την οποία ο 12χρονος Μιχάλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέει, ότι του λείπει τόσο η μητέρα όσο και τα αδέλφια του, αλλά το παρηγορεί η Παναγία.
«-Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία γι αυτήν» είναι η απάντηση του παιδιού.
Αλήθεια, πώς ο 12χρονος Ρουμάνος πήρε την απόφαση;
Για ποιόν λόγο -ακόμη και εάν πρόκειται για βαθιά θρησκευόμενους ανθρώπους- συναίνεσαν οι γονείς του;
Πρόκειται για κάποια «προφορική συμφωνία» ή, υπάρχουν έγγραφα για την παραμονή του παιδιού στο Άγιο Όρος;
Και εάν υπάρχει «συμφωνία», κάτω από ποιές προϋποθέσεις έγινε;
tvxs.gr/news
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.