Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

kalami.net/USA: Σπατάλες εκατομμυρίων του ελληνικού κράτους



Οι μεγάλες σπατάλες εκατομμυρίων του ελληνικού κράτους, στις ΗΠΑ

Πως το ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ελληνικό Δημόσιο σκορπά εκατομ. ευρό γιά ''μισθώματα'' (ενοίκια) προξενείων και προξενικών κατοικιών στις ΗΠΑ. Προξενικές κατοικίες στην πιό ακριβή περιοχή αμερικάνικων πόλεων με...πισίνα και λοιπά μεγαλεία. ''Tρελλά ποσά'' και ηλίθιες πρακτικές σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα...
(Δείτε γιά τώρα το έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο δημοσιεύουμε όπως αναρτήθηκε στην ''Διαύγεια'', δηλ... ανάποδα και θα αναφερθούμε σε αυτό με στοιχεία-λεπτομέρειες, φωτογραφίες προξενικών κατοικιών, αύριο)

Σημ.: Αν το κράτος των διαπλεκόμενων είχε αγοράσει τα σπίτια-κατοικίες ή τα κτίρια Προξενείων, πριν 5-10-20 χρόνια, αυτά θα είχαν ήδη ξεπληρωθεί και θα ήταν τώρα ιδιοκτήτης τους, ενώ θα είχε εξοικονομήσει δεκάδες εκατομμύρια δολ., τα οποία σπαταλήθηκαν και χάθηκαν και θα εξακολουθούν να χάνονται γιά ενοίκια κ.ά.

Τι παθαίνουμε όταν το σάπιο ελληνικό κράτος νομίζει ότι οι απόδημοι 'Ελληνες ''τρώνε κουτόχορτο'' και το...
εξάγει.

Με ''αεροπλάνα και βαπόρια'' πάνε Ομογενείς στην Ελλάδα γιά...''επενδύσεις''


Δεν είναι η πρώτη φορά που ''βαρυσήμαντες δηλώσεις'' αξιωματούχων της Ελλάδας μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν ''είναι στα καλά τους''. Ως απόδημος Ελληνισμός συνηθίσαμε και απλά γελάμε. Αλλά σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εξαιτίας ''μνημονίων'', δεν είναι γιά γέλια. Τελευταίο κρούσμα η δήλωση του διευθυντή, της -ουσιαστικά άχρηστης- Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) στο κρατικό ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων'' (ΑΠΕ), ότι, μετά από συναντήσεις που είχε με τους τακτικούς επισκέπτες στην Αθήνα (με ελληνικό κρατικό χρήμα), τον πολιτειακό γερουσιαστή Ροντ Αϊλαντ Λου Ραπτάκη και τον πολιτειακό βουλευτή Νιού Χαμσιάϊρ Τομ Κατσιαντώνη (που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους και καμία Ομογένεια ΗΠΑ, την οποίαν ελάχιστα γνωρίζουν), έβγαλε το συμπέρασμα ότι ''οι Έλληνες ομογενείς (ειδικά ΗΠΑ) θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, παρά την κρίση''. Μάλιστα ο σχετικός ''εντυπωσιακός'' τίτλος του κρατικού ΑΠΕ, αναφέρει: ''Μ. Κόκκινος: Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομογενείς για επενδύσεις''.
Σε απλά ελληνικά μας λέγει ότι οι Ομογενείς, που σε καλές γιά την Ελλάδα εποχές, θέλησαν να κάνουν επενδύσεις στην πατρίδα και έφυγαν νύχτα -τότε- επειδή τους έκλεβαν (''μίζες'' κλπ) και τους ταλαιπωρούσαν, θα επιστρέψουν τώρα γιά ''σοβαρές επενδύσεις'', στην χώρα που είναι.... ''φορολογικός παράδεισος'', με κράτος-Δημόσιο ... ''υπόδειγμα ηθικής και σωστής λειτουργίας''. 'Η ότι υπάρχουν σήμερα ''ηλίθιοι'' Ομογενείς, γιά να πάνε να επενδύσουν στο κράτος της αρπαχτής-''μίζας'', της ατιμίας, της υπερφορολόγησης και της άθλιας γραφειοκρατίας.

Σημ.: Συγχαίρουμε τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τον υφυπουργό του γιά Απόδημους Τ. Κουίκ, γιά τα ''διαμάντια'' υφισταμένους τους. Τους... αξίζουν και είμαστε σίγουροι ότι θα εξακολουθούν να μας διασκεδάζουν -τους Ομογενείς- με τις ''σαχλαμάρες'' τους. Μπορεί το ενδιαφέρον μας γιά ''επενδύσεις στην Ελλάδα'' να είναι μηδενικό, αλλά γιά τα ''σαχλά'' τους, είναι...''έντονο''.

Θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στον απόδημο Ελληνσιμό, αν ΔΕΝ ασχολούνται μαζί του
Δυστυχώς, το σάπιο, διαπλεκόμενο-διεφθαρμένο ελληνικό κράτος και τα σάπια, διαπλεκόμενα-διεφθαρμένα κόμματα Ελλάδας, αφού κατάστρεψαν την πατρίδα μας, κατά καιρούς, ασχολούνται και με τον απόδημο Ελληνισμό. Ο απόδημος Ελληνισμός, φυσικά, δεν τους λαμβάνει υπόψην και γελά με τα χάλια τους. Τελευταίο κρούσμα, η ''σύγκρουση'' ενός ''Τομέα'' του ΠΑΣΟΚ με τον υφυπ. Εξωτερικών αρμόδιο γιά Απόδημους Τ. Κουίκ. Θα περιμέναμε, μετά τα όσα έχει υποστεί η Ελλάδα με τους άφρονες πολιτικούς της, ότι θα υπήρχε, στην Αθήνα, μιά ελάχιστη σοβαρότητα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει. Eκτιμούμε ότι θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στον απόδημο Ελληνισμό, Κυβέρνηση και Κόμματα, αν ΔΕΝ ασχολούνται μαζί του. Αρκετή ζημιά έκαναν ίσαμε σήμερα, στην Ελλάδα και στην Ομογένεια. Δεν χρειάζεται κι άλλη.

Σημ. 1: Η ΑΠΑΤΗ ΣΑΕ τελείωσε, οριστικά και αμετάκλητα, πριν 7 χρόνια. Και μόνο που το αναφέρουν ακόμα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και Kόμματα στην Ελλάδα, μας πιστοποιεί ότι είναι εντυπωσιακά άσχετοι με τον απόδημο Ελληνισμό.

Σημ. 2: Ο υφυπουργός, δεν μπορεί από την μία να αποκαλεί το ανύπαρκτο-νεκρό ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ) ''αμαρτωλό'' (κι έχει δίκιο) και από την άλλη, γιά το ζήτημα της ψήφου στους Απόδημους, να ζητά την... ''γνώμη'' του νεκρού ΣΑΕ, μετά την...(επανα)''σύστασή'' του. Το δε ΠΑΣΟΚ, καλύτερα να μην ομιλεί, επειδή είναι νωπές οι μνήμες από τις ΑΠΑΤΕΣ ΣΑΕ, με κρατικό χρήμα, στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού. Καλά θα κάνουν, Κυβέρνηση και Κόμματα, να συνειδητοποιήσουν ότι η Ομογένεια, ΔΕΝ ασχολείται με τα ''καραγκιοζιλίκια'' τους.

''Ομογενειακή Δράση'' στις ΗΠΑ υπέρ Ελλάδας-Κύπρου
Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, ομάδα Ομογενών, με κατάρτιση και γνώση, έστειλε (ξεχωριστά στον/στην κάθε παραλήπτη) ''δυνατή'' επιστολή, στην οποία τονίζεται η τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της αδύναμης -εξαιτίας ''μνημονίων''- Ελλάδας, η εκβιαστική τακτική γιά νέο ''σχέδιο Αννάν'' στην Κύπρο και η -υποκινούμενη από την Τουρκία- αλβανική προκλητικότητα. Παραλήπτες της επιστολής, που στάλθηκε από νεοσύστατη μη κερδοσκοπική Οργάνωση της ομάδας των Ομογενών, ήταν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο επόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, ο υπουργός Εξωτερικών Tζον Κέρρυ, τα 435 μέλη, με δικαίωμα ψήφου στην Βουλή Αντιπροσώπων και τα 100 μέλη της Γερουσίας ΗΠΑ. Επίσης, οι κυβερνήτες των 50 Πολιτειών ΗΠΑ, 1.128 ημερήσιες εφημερίδες, 617 τηλεοπτικοί σταθμοί (παναμερικάνικοι και τοπικοί), 695 ραδιοσταθμοί (παναμερικάνικοι και τοπικοί) και 82 ''ιντερνετικά'' ΜΜΕ, ανά τις ΗΠΑ (ο/η κάθε παραλήπτης έλαβαν την επιστολή με email, ατομικά-ξεχωριστά).

Η νεοσύστατη Οργάνωση, που προετοιμαζόταν γιά το ζήτημα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας ''βάση δεδομένων'' με ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και emails των παραληπτών-αποδεκτών της επιστολής, θα εντείνει την δραστηριότητα, τους επόμενους μήνες. Το ''Κ'' έχει αντίγραφο της επιστολής. Εκτιμούμε ότι η ομάδα Ομογενών της νέας Οργάνωσης έπραξε, διαπιστώνοντας -ορθά- την ''χαλαρότητα'' του υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας (και των διπλωματών του στις ΗΠΑ) και την ανυπαρξία-''αφασία'' των ημιδιαλυμένων ''φορέων'' της Ομογένειας.
------------------------------------------------------------------------

Και να ακούτε www.24-7RADIO.us, 24 ώρες στα ελληνικά, με υψηλή ποιότητα ήχου.
Από Φεβ. 1995: Το ΚΑΛΑΜΙ είναι το πρώτο, παλαιότερο και μεγαλύτερο e-ΜΜΕ, εκτός Ελλάδας.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.