Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Beppe Grillo : "Le bilan de l'Europe est un échec total" «Η ισορροπία της Ευρώπης είναι μια συνολική αποτυχία"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Συνάντηση με τον ιδρυτή του Κινήματος 5 Αστέρων, Beppe Grillo, ένα βήμα προς τις ιδέες και εικονοκλαστική πρόγραμμα. 
Ο ίδιος αναλαμβάνει τις παραξενιές της του νεοεκλεγέντος και δείχνει την υποστήριξή του για κάποια επιλογή Trump ή Πούτιν. 
Για να εμφανίζονται στην JDD .
Beppe Grillo είναι ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στην Ιταλία. (SIPA)


"Δεν έχω κανένα πολιτικό αξίωμα, καμία δημόσια έσοδα, αυτό είναι μια μικρή έκπληξη σε όλους.Εικονοκλάστης, "αταξινόμητο», όπως του αρέσει να λέει, συχνά αντιφατικές στις θέσεις του, Beppe Grillo ύψωσαν του 5 Αστέρια Κίνημα (M5S) στην πρώτη θέση των ιταλικών πολιτικών δυνάμεων. Υποστηρικτής μιας καθολικό εισόδημα να Benoît Hamon, μπορούν επίσης να ευνοούν την οικονομική πατριωτισμό Donald Trump, ενώ για την έγκριση της εξωτερικής πολιτικής του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αν εκλογές αύριο στην Ιταλία, την κατάρτιση πιστώνεται με 30,9% των ψήφων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση Ipsos για την Corriere della Sera της 14ης Ιανουαρίου. Η λαϊκιστική κωμικός των 68 ετών έλαβε το JDD αποκλειστικά. 
Trump, "είμαι αρκετά αισιόδοξος"
Donald Trump επενδύθηκαν Παρασκευή ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Είτε αυτός ενέπνευσε; 
Θα πρέπει πρώτα να πάτε στο κομμωτήριο, να αλλάξει το βλέμμα σας! Σοβαρά τώρα, είμαι αρκετά αισιόδοξος. Διάβασα ένα από τα βιβλία του, στο οποίο γράφει αρκετά λογικά πράγματα, την ανάγκη, για παράδειγμα, για να φέρει την οικονομική δραστηριότητα εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Είπε ό, τι χρειαζόταν για την κινεζική προστατευτισμό. Trump φαίνεται μέτρια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραμορφωμένη τις απόψεις του και αυτός απλά προσαρμόζεται σε ό, τι ειπώθηκε γι 'αυτόν. Η αντίληψη που έχουμε γι 'αυτόν είναι παραμορφωμένη. Οι μεγάλες εταιρείες δεν θα πάει στο Μεξικό, αλλά να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι αφορολόγητα. Αυξάνει τις μικρές επιχειρήσεις και να αποσύρει το στρατό των ΗΠΑ που σταθμεύουν σε όλο τον κόσμο. Συμφωνώ με όλα αυτά.

"Δεν μπορώ να βρω το πνεύμα της Ευρώπης"

Αισθάνεστε Ευρωπαίος; 

Ναι, αλλά το ρεκόρ του είναι μια συνολική αποτυχία. Αυτό είναι μια τεράστια μηχανή, με δύο κοινοβούλια στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, για να ευχαριστήσουν τους Γάλλους. Η Ευρώπη γεννήθηκε με τον Jean Monnet, στη συνέχεια στράφηκε με Τσέκα, Ευρατόμ, ΕΟΚ. Αγάπησα αυτή τη λέξη, «κοινότητα». Και τότε ονομαζόταν «Ένωση» για το νόμισμα, το οποίο θα πρέπει να είναι κοινή και όχι το μοναδικό. Είμαι για μια διαφορετική Ευρώπη, όπου κάθε μέλος μπορεί να θεσπίσει η δημοσιονομική και νομισματική σύστημα. Εύχομαι το ευρωομόλογο, μια ευρώ υποτιμήθηκε κατά 20% για τις χώρες της νότιας Ευρώπης, η προστασία των προϊόντων μας σε σύγκριση με εκείνες που προέρχονται από το εξωτερικό, την αναθεώρηση του ελλείμματος στο 3% προϋπολογισμού. Δεν μπορώ να βρω το πνεύμα της Ευρώπης.
Για να διαβάσετε τη συνέντευξη στο ακέραιο, βρείτε το  JDD σε περίπτερα για  smartphone και tablet  ή  στο Internet . Επίσης, δοκιμάστε μας  προσφορές εγγραφής .



«Και αν ο Τραμπ θέλει να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, ας το κάνει!»,
Την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα εξέφρασε Μπέπε Γκρίλο, αποκαλώντας τους «ισχυρούς ηγέτες».
Σχολιάζοντας τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, «που μοιάζει μετριοπαθής», ο Μπέπε Γκρίλο ιδρυτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, του ευρωσκεπτικιστικού, λαϊκιστικού κόμματος που έχει αναχθεί σε μεγάλη δύναμη στην Ιταλία, δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος», στη συνέντευξη που παραχώρησε στην le Journal du Dimanche.
«Είπε αυτό που έπρεπε στους Κινέζους αναφορικά με τον προστατευτισμό (…) Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα πηγαίνουν πια στο Μεξικό, αλλά θα μείνουν στις ΗΠΑ (…) Θα δώσει ώθηση στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις και θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη. Συμφωνώ με όλα αυτά», τόνισε ο Γκρίλο.

Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων:

«Και αν ο Τραμπ θέλει να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, ας το κάνει!», πρόσθεσε, συνεχίζοντας λέγοντας: «αν ο Τραμπ επιθυμεί να προσεγγίσει τον Πούτιν, να βάλει ξανά τα πράγματα στη θέση τους, δεν μπορεί παρά να έχει την έγκρισή μας».
«Η διεθνής πολιτική έχει ανάγκη ισχυρούς ηγέτες, όπως εκείνοι (…) Ο Πούτιν είναι αυτός που λέει τα πιο λογικά πράγματα στην εξωτερική πολιτική», υπογράμμισε ο λαϊκιστής κωμικός.

Ερωτηθείς για την προεδρία Τραμπ ο Γκρίλο δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος».

«Είπε αυτό που έπρεπε στους Κινέζους αναφορικά με τον προστατευτισμό (…) Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα πηγαίνουν πια στο Μεξικό, αλλά θα μείνουν στις ΗΠΑ (…) Θα δώσει ώθηση στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις και θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη. Συμφωνώ με όλα αυτά», είπε ο Γκρίλο.

«Και αν ο Τραμπ θέλει να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, ας το κάνει», πρόσθεσε, σημειώνοντας: «αν ο Τραμπ επιθυμεί να προσεγγίσει τον Πούτιν, να βάλει ξανά τα πράγματα στη θέση τους, δεν μπορεί παρά να έχει την έγκρισή μας».

«Η διεθνής πολιτική έχει ανάγκη ισχυρούς ηγέτες, όπως εκείνοι (…) Ο Πούτιν είναι αυτός που λέει τα πιο λογικά πράγματα στην εξωτερική πολιτική», ανέφερε ο Γκρίλο, τασσόμενος υπέρ «της άρσης των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας», οι οποίες επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση το 2014 της Κριμαίας.

Ο Γκρίλο δεσμεύθηκε να διοργανώσει «δημοψήφισμα για το ευρώ» και «να αναθεωρήσει τη Συνθήκη του Δουβλίνου».

Όπως είπε, έχουμε πολλούς μετανάστες που δεν θέλουν να μείνουν στην Ιταλία και οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να μένουν εδώ εξαιτίας της συνθήκης αυτής».

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.