Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Περί "ψύλλου πήδημα" για το "Αιδώς Αργείοι" στο ..."Αιδώς Αχρείε"

Με τη φράση «για ψύλλου πήδημα» εννοούμε κάτι το ασήμαντο, δίχως ιδιαίτερο νόημα. 
Όσο για την προέλευσή της, ο Τάκης Νατσούλης αναφέρει μια ιστορία από την 
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για να την εξηγήσει...
Τελευταία ενημέρωση: 22:41


Από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ), ξεκίνησε να παρουσιάζει στις τηλεοπτικές οθόνες των 41 σταθμών του Μετρό της Αθήνας τις ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Είκοσι  φωτογραφικά καρέ με ειδησεογραφικούς υπότιτλους, με θέματα από την καθημερινή ζωή, την τέχνη, την επιστήμη, τον αθλητισμό αλλά και χρηστική πληροφόρηση με την πρόβλεψη του καιρού και το εορτολόγιο της ημέρας.
Η συγκεκριμένη - και μάλιστα αυστηρά προσδιορισμένη - θεματολογία, εμπεριέχεται άλλωστε και στη σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη ΣΤΑ.ΣΥ, με την επισήμανση ότι το κόστος της υπηρεσίας αυτής είναι μηδενικό. Η υπηρεσία αυτή εγκαινιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, στην οποία είχαν προσκληθεί αρκετές ημέρες πριν, κόμματα, φορείς, δήμαρχοι των περιοχών από όπου διέρχεται το Μετρό και φυσικά όλοι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Μεταφορών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.   
Η προσπάθειά μας αυτή, αγκαλιάστηκε από το αθηναϊκό κοινό και σχεδόν το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (τα σχετικά ρεπορτάζ είναι στη διάθεση όλων).  
Με έκπληξη όμως διαβάζουμε σήμερα την ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος «ανακάλυψε» ότι...
«ο κ. Παππάς, από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου μεταδίδει από οθόνες στους σταθμούς του μετρό την κυβερνητική προπαγάνδα στα εκατομμύρια των επιβατών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τη συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων». Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης υποστηρίζει ότι η σχετική εκδήλωση της 16ης Ιανουαρίου έγινε «εν κρυπτώ, σαν να επρόκειτο για κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ».
Θεωρούμε την κατηγορία αυτή τουλάχιστον ατυχή, καθώς κάθε άλλη ερμηνεία μπορεί να εκληφθεί μονάχα ως ευθεία προσβολή κατά των δημοσιογράφων του εθνικού πρακτορείου της χώρας. Προσκαλούμε τον κ. Θεοχάρη να μεταβεί όποτε θέλει και σε όποιον σταθμό του μετρό επιθυμεί, προκειμένου να διαπιστώσει το περιεχόμενο των φωτοειδήσεων της υπηρεσίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τη ΣΤΑ.ΣΥ..
Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετρά ήδη 112 χρόνια λειτουργίας. Είναι το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων, που τροφοδοτεί με ειδήσεις και υπηρεσίες τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που το επιλέγουν ακριβώς για την αξιόπιστη, έγκυρη και έγκαιρη ειδησεογραφία του.  
Δυστυχώς, η ειδησεογραφία και η δουλειά των δημοσιογράφων του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτελεί πολλές φορές  αντικείμενο λογοκλοπής από διάφορα ΜΜΕ τα οποία, για διαφόρους λόγους, οικειοποιούνται ανερυθρίαστα τις ειδήσεις μας χωρίς καν να μπαίνουν στον κόπο να αναφέρουν την πηγή.
Πολύ θα επιθυμούσαμε, εκείνοι που καταλήγουν να συκοφαντούν για λόγους που δεν μας αφορούν, το δημόσιο πρακτορείο της χώρας, να καταγγείλουν πρώτιστα τη συστηματική λογοκλοπή των ειδήσεων του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αλλά δυστυχώς εδώ διαπιστώνουμε σιγήν ιχθύος.
Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προγραμματίζει το επόμενο διάστημα τη διοργάνωση ημερίδας κατά της λογοκλοπής και στην προσπάθειά μας αυτή, καλούμε όλους τους ανθρώπους του Τύπου να αγωνιστούν μαζί μας.
Μιχάλης Ψύλος
Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωση του Χάρη Θεοχάρη για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

----------------------------------------------------------------------------------------------





ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΕ .....
Τριτοκλασάτος συντακτάκος του εξωτερικού δελτίου του Αντέννα ήσουνα και γλείφοντας και κερατώνοντας (όπως οι σαλίγκαροι) «τρούπωσες» στο ΑΠΕ, όπου έψησες τους αγανακτισμένους από τους άλλους που δεν ήτανε καλύτεροι, να σε εκλέξουν εκπρόσωπο των εργαζομένων στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.
Υπονόμευσες και υποκατέστησες τη δουλειά συναδέλφων σου, που σε έχουν εγκαλέσει στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, ανέλαβες εργολαβικά να προβάλλεις τον κάθε αντιπολιτευόμενο, τότε, Συριζαίο και κατάφερες να δημοσιεύσεις συνέντευξη του Τσίπρα από την Αθήνα, με την ένδειξη ...Στρασβούργο.
Διορίσθηκες από τον «καροτάκια» στη θέση του Γενικού Διευθυντή και Προέδρου του ΑΠΕ-ΜΠΕ και το πρώτο πράγμα που έκανες, μόλις ανέλαβες, ήταν να προασπίσεις την τιμή του «κώλου του Γαβρίλη», απολύοντας με αναίτια από ανταποκριτή του πρακτορείου στο Στρασβούργο, για την σχετική αποκάλυψη που είχα κάνει στο φέϊσμπουκ.
Το ομολόγησες, άλλωστε, χαμογελώντας αυτάρεσκα στην Σαλονίκη, ενώπιον συναδέλφων, που εξέφρασαν την απορία: «Καλά τον Ρούσση γιατί τον απέλυσες»
Αυτόν τον έφαγαν τα καρότα, είχες πεί και μην το αρνηθείς, θα σου κοστίσει.
Μετά, όμως, πήρες φόρα και άφησες το ΑΠΕ «ξεβράκωτο» από ανταποκριτές στη Μόσχα, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Τουρκία, αφού όλους τους έστειλες αδιάβαστους, γιατί δεν μπορούσες να ελέγχεις τα εκ του εξωτερικού, δυσάρεστα για το καθεστώς των Συριζανέλ, τηλεγραφήματα τους.
Κι’ από τότε, για να καλύπτεις τα κενά των ειδήσεων εξωτερικού, ΚΛΕΒΕΙΣ δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, από ξένες εφημερίδες και πρακτορεία και τα μοστράρεις στο ΑΠΕ, αφού τα περνάς από την φιλοκυβερνητική κρισάρα και τα προσαρμοζεις κατά το δοκούν.
Κατάντησες να δημοσιεύεις πλαστά τηλεγραφήματα από Νέα Υόρκη και αλλού και μετά, ως γιουσουφάκι και για να προστατεύσεις τον νέο σου πάτρωνα τον Παπά, να λες ότι εσύ έχεις την ευθύνη των όσων δημοσιεύονται στο ΑΠΕ.
Τα κατάφερες να καταντήσεις το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «βιτρίνα» της όποιας μαλακίας ξεστομίζει ο Τσίπρας και τα μέλη του γελοίου του θιάσου, που κυβερνούν αυτό τον τόπο και τώρα τελευταία, πιάνοντας στασίδι για τα μελλούμενα, προβάλλεις και δηλώσεις των εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης.
...και τώρα εγκαλείς, σ’ αυτό το βαρυσπούδαστο κείμενο με τίτλο «Αιδώς Αργείοι», αυτούς που κατά την άποψη σου, διαπράτουν λογοκλοπή στα κείμενα και στα δημοσιεύματα του ΑΠΕ.
Για ποιά κείμενα, ποιά ρεπορτάζ και ποιά δημοσιεύματα ομιλείς ρε «ανειδικευτε εργάτη της δημοσιογραφίας»?
Σου κλέβουν τα κυβερνητικά δελτία τύπου, τα νον πέϊπερ του Μαξίμου και τις παπάρες που αποδίδεις σε «κυβερνητικές πηγές»?
Γιατί να στα κλέψουν, αφου όλα αυτά «πάνε» και σ’ αυτούς, την ίδια ώρα που σαν μαλάκες εξακολουθούν να καταβάλλουν συνδρομή για να έχουν προσβαση στα του ΑΠΕ.
Αν υπήρχε σοβαρή ΕΣΗΕΑ, θάπρεπε σήμερα να σε είχε εξοβελήσει από τα μητρώα της, με την αυταπόδεικτη κατηγορία ότι, με πράξεις και παραλείψεις σου, έχεις συμβάλλει στην πληρη απαξίωση της ανεξαρτησίας του ΑΠΕ, έχεις καταργήσει πλήρως την δημοσιογραφική δεοντολογία, δημοσιεύοντας ρεπορτάζ που τα χρεώνεις σε ανώνυμες «κυβερνητικές πηγές» (με αποτέλεσμα να σε κράζουν και τα ομογενειακά μέσα των ΗΠΑ) και έχεις συμβάλλει στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης, δημοσιεύοντας ψευδή τηλεγραφήματα ή ανταποκρίσεις χωρίς αποδέκτη, μόνο και μόνον για να εξωραϊσεις την εικόνα των αφεντικών σου.
Αλλά δεν υπάρχει..

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.