Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Μια οφειλόμενη απάντηση στους εξανιστάμενους Δικαστές και Εισαγγελείς και στους πρόθυμους δημοσιογράφους: Πρέπει η δίκη αυτή, "το σκάνδαλο των σκανδάλων" να δικαστεί με όρους πραγματικά δίκαιης δίκης»

Την περασμένη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στη δίκη της Siemens, εκπροσωπώντας τους πολίτες και την πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για Όλους», ως πολιτική αγωγή είπα μερικά αυτονόητα:

Η Πρόεδρος της ''Πλεύσης Ελευθερίας'' Ζωή Κωνσταντοπούλου για την δίκη της SIEMENS 
στην εκπομπή ''ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ'' με τον Ακη Παυλόπουλο Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 BLUE SKY TV


• πως είναι σκάνδαλο η νέα αναβολή έναρξης εκδίκασης, αυτή τη φορά λόγω κωλύματος στο πρόσωπο Εφέτη, που δηλώθηκε μόλις στις 24 Φλεβάρη, μετά τη σκανδαλώδη αναβολή του περασμένου καλοκαιριού
• πως είναι σκάνδαλο το κώλυμα της Εφέτη να μην έχει δηλωθεί αμέσως, από τα μέσα Γενάρη, όταν κληρώθηκαν οι συνθέσεις του Φλεβάρη: τότε, η αναπλήρωση θα είχε γίνει πριν τη δίκη και δεν θα χάνονταν άλλες 10 μέρες, με την υπόθεση στο χείλος της παραγραφής-σχεδόν 20 χρόνια μετά τις πράξεις του κατηγορητηρίου
• πως είναι σκάνδαλο το κώλυμα, συνιστάμενο, όπως μάθαμε, σε κουμπαριά της Εφέτη με συνήγορο της υπόθεσης, να το έχουν τούμπανο τα ΜΜΕ και οι συνήγοροι υπεράσπισης (ψιθυριζόταν στην αίθουσα και δημοσιεύθηκε στον Κυριακάτικο Τύπο, που είχε «κλείσει» πριν δηλωθεί το κώλυμα) και να το κρατά κρυφό καμάρι το Δικαστήριο, που ακόμη αρνείται να το γνωστοποιήσει στους πολίτες που έχουμε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη
Υπενθύμισα μερικά δεδομένα:

• ότι η Siemens, στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής του 2011 (αυτό που ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής εξαφάνισε από την αρχική ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου), έχει χαρακτηρισθεί ως Εγκληματική Οργάνωση, με Δικαστικό Σκέλος.
• ότι υπάρχει ξεκάθαρη μεθόδευση παραγραφής της υπόθεσης, και υπόθαλψης των υπαιτίων, με δικαστική και εισαγγελική ευθύνη, πέραν της ξεκάθαρης κυβερνητικής-κοινοβουλευτικής-πολιτικής ευθύνης.
• ότι το σκέλος της υπόθεσης Siemens που αφορά τον Μαντέλη, δεξί χέρι του Σημίτη, δεν έχει ακόμη εκδικασθεί σε πρώτο βαθμό, αφού όλη η διαδικασία ακυρώθηκε μετά από μακροχρόνια εκδίκαση, λόγω θανάτου του Προέδρου του Δικαστηρίου και μη ύπαρξης αναπληρωτή Προέδρου.
• Και ότι και στην παρούσα υπόθεση, που αφορά τον Τσουκάτο (αριστερό χέρι του Σημίτη και εισπράκτορα του ΠΑΣΟΚ), τον Χριστοφοράκο (κολλητό της οικογένειας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη), τον Καραβέλα, τους Γερμανούς-στελέχη της Siemens, στελέχη του ΟΤΕ κλπ, δεν έχει καν ορισθεί αναπληρωτής Πρόεδρος, με προφανή τον κίνδυνο η έλλειψη αυτή να ευνοήσει ...
τους υπολόγους
Μετά από αυτές τις δηλώσεις, που φυσικά ενόχλησαν όσους έχουν τη μύγα, από προχθές η ειδησεογραφία κατακλύσθηκε με την διοχετευμένη με Δελτίο Τύπου «αντίδραση» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην Συνέντευξη Τύπου που δώσαμε πριν από μία εβδομάδα, στις 2 Μαρτίου, με τη Δικαιοσύνη για Όλους, ο Στράτος Γεωργούλας, ο Διαμαντής Καραναστάσης, ο Κώστας Ζηκογιάννης και εγώ.
Για να γνωστοποιήσουμε ότι βρέθηκε Δικαστής (η Ειρηνοδίκης Αθηνών Μαρία Πετροπούλου) που έκρινε ότι:
• «δεν είναι νόμιμο και αντίκειται στη δημόσια τάξη οι πολίτες να διεκδικούν την θωράκιση της Ανεξάρτητης Δικαστικής Λειτουργίας».
• «δεν είναι νόμιμο και αντίκειται στη δημόσια τάξη οι πολίτες να διεκδικούν απονομή της Δικαιοσύνης σε μείζονες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, όπως η υπόθεση Siemens, η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, η υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών, η υπόθεση του Μνημονίου και του Χρέους».
• «δεν είναι νόμιμο και αντίκειται στη δημόσια τάξη οι πολίτες να μάχονται κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής».
• «η υπεράσπιση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Συντάγματος δεν είναι νόμιμη και συνιστά παρέμβαση στην άσκηση της κρατικής εξουσίας.»
Αυτά και άλλα φασιστικά λέει η Διάταξη της Ειρηνοδίκη Αθηνών, που, αφού προηγουμένως προσπάθησε να μας πείσει να αποσύρουμε την αίτησή μας, τελικώς απέρριψε ως μη νόμιμο και επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη το αίτημα να συγκροτηθεί η Δικαιοσύνη για Όλους ως Σωματείο.
Είναι αυτονόητο ότι σε μια φασιστική απόφαση έχουμε συνταγματικό δικαίωμα, αλλά και δημοκρατική υποχρέωση να μην πειθαρχήσουμε.
Και δεν θα πειθαρχήσουμε.
Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι οι πρώτοι που θα στηλίτευαν μια τέτοια απόφαση θα ήταν οι ίδιοι οι Δικαστές.
Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι οι πρώτοι που θα διαμαρτύρονταν που μια τέτοια φασιστική διατύπωση επικυρώθηκε με τη βούλα της Δικαιοσύνης, θα ήταν οι ίδιοι οι Δικαστές.
Αντί για αυτό, προχθές και χθες παίχθηκε το παιχνίδι της Siemens:
Όλα τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν την «Καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου», που «παρίσταται στη δίκη της Siemens» και «χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις» όπως ότι «δικαστικός λειτουργός αναλαμβάνει να βάλει τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης στην πιο φασιστική, στην πιο χουντική απόφαση που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος (και νομικός) νους» και ότι «δεν θα πειθαρχήσουμε στην φασιστική απόφαση του Ειρηνοδικείου.»
Από όλα τα ρεπορτάζ, είναι ξεκάθαρο πως εκείνο που ενοχλεί είναι ότι επιμένουμε να παρέμβουμε στην δίκη της Siemens και να μιλάμε για το Σκάνδαλο των Σκανδάλων, την ώρα που ολόκληρο το πολιτικό σύστημα Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, η Βουλή και η Δικαιοσύνη, παριστάνουν ότι το Σκάνδαλο των Σκανδάλων δεν υπήρξε ποτέ.
Ευχαριστώ την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, γιατί, με την ανακοίνωσή της, που έστειλε με Δελτίο Τύπου (με τίτλο «Για την απορριπτική απόφαση σύστασης σωματείου»), φροντίζοντας να αναπαραχθεί καταλλήλως, πέτυχε να γραφτούν από τα ΜΜΕ όσα είπαμε στη Συνέντευξη Τύπου της 2 Μαρτίου 2017: σε αυτήν τη Συνέντευξη Τύπου όπου οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν εμφανίσθηκαν και σχεδόν κανένα μέσο δεν την κάλυψε.
Το ότι η Εφέτης που δήλωσε κώλυμα στη δίκη της Siemens είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εδώ και χρόνια, έχοντας διατελέσει και Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας της Ένωσης, είναι παντελώς άσχετο με την ανακοίνωση της Ένωσης.
Εντελώς τυχαίο είναι και το γεγονός ότι η Ένωση έβγαλε ετεροχρονισμένα Δελτίο Τύπου, 6 μέρες μετά τη Συνέντευξη Τύπου μας, 13 μέρες μετά το δικό μας δελτίο τύπου, που περιείχε τους «απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς», αλλά 2 μόλις ημέρες μετά την τοποθέτησή μου στο Δικαστήριο της Siemens.
Απολύτως ασύνδετο με τα παραπάνω είναι και το ότι ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Siemens θέλησε να μου αφαιρέσει το λόγο όταν αναφέρθηκα στο φασιστικό σκεπτικό της διάταξης της Ειρηνοδίκη.
Τέλος, απολύτως ασύνδετο με την ανακοίνωση και την αθρόα αναπαραγωγή της από τα ΜΜΕ, είναι το γεγονός ότι στηλίτευσα δημόσια το ότι οι δημοσιογράφοι ήξεραν και έγραψαν για το κώλυμα της Εφέτη, την ώρα που το Δικαστήριο το κρατά επτασφράγιστο μυστικό για τους πολίτες και την πολιτική αγωγή, παρά τα 3 επίσημα αιτήματά μας να ενημερωθούμε.
Προς τους εξανιστάμενους και ανησυχούντες, λοιπόν:
Θα είμαστε στη δίκη της Siemens και στις 15 Μαρτίου και στις 17 και στις 29 και σε κάθε συνεδρίαση.
Ως πολίτες, με τους πολίτες.
Ζητώντας να παραστούμε ως πολιτική αγωγή για τη βλάβη που προκάλεσαν στη χώρα, στο δημόσιο ταμείο και στον ελληνικό λαό, σε εμάς τους πολίτες, η εταιρία-διαφθορέας και οι διαπλεκόμενοι συνεργάτες της.
Αναλαμβάνοντας το κόστος ακόμη και των επιθέσεων που προέρχονται από μια Ένωση που όφειλε να διαφυλάξει το κύρος της Δικαιοσύνης, αντί να προσφέρει τη σφραγίδα της για να τη χρησιμοποιούν κατά βούληση οι μηχανισμοί της διαπλοκής.
Δεν είναι όλοι οι Δικαστές το ίδιο. Άλλο ο Τερτσέτης και ο Πολυζωίδης, άλλο ο Κόλλιας. Οι πρώτοι τίμησαν το δικαστικό Σώμα, αρνούμενοι να καταδικάσουν τον Κολοκοτρώνη και τους άλλους επαναστάτες. Ο τελευταίος το ντρόπιασε, αποδεχόμενος να γίνει Πρωθυπουργός της Χούντας. Αυτή τη διάκριση, όφειλε πρώτη να κάνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Η Δικαιοσύνη, όμως, ας το πούμε καθαρά: δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε χωράφι των δικαστών και των εισαγγελέων. Είναι δημοκρατική λειτουργία και δικαίωμα των πολιτών.
Πιο πολύ από ποτέ αποδεικνύεται η αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας μας να διεκδικήσουμε Δικαιοσύνη για Όλους, στο όνομα των απλών ανθρώπων.
Πιο πολύ από ποτέ πείθομαι ότι η «Δικαιοσύνη για Όλους» ενοχλεί δικαίως εκείνους που θέλουν Δικαιοσύνη για τους λίγους κι εκλεκτούς και αδικία και αρνησιδικία για τους πολλούς.
Πιο πολύ από ποτέ, είμαι αποφασισμένη να κάνω ό,τι χρειαστεί για την απόδοση δικαιοσύνης και αλήθειας σε αυτόν τον τόπο και σε αυτόν τον λαό.
Θα τα πούμε στις 15 Μαρτίου στη δίκη της Siemens.
Η επόμενη ανακοίνωση της Ένωσης, παρακαλώ να είναι ενυπόγραφη.
Για να γνωριζόμαστε καλύτερα.
Και για να γνωρίζουν οι πολίτες.

Για περίπου 2 ώρες η εκπρόσωπος της ένωσης προσώπων και δικηγόρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε την υπόθεση ως «σκάνδαλο των σκανδάλων» υποστηρίζοντας:

«Το γεγονός και μόνο ότι η δίκη ξεκινά 19 χρόνια μετά την πράξη πείθει ότι δεν έχει λειτουργήσει ούτε το κράτος , ούτε η Βουλή, ούτε η δικαιοσύνη. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστεί πρόβλημα στην συνέχεια. Πρέπει η δίκη αυτή, "το σκάνδαλο των σκανδάλων" να δικαστεί με όρους πραγματικά δίκαιης δίκης», καθώς και ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα εφαρμόζει τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο οποίος ζημίωσε το Δημόσιο».

Διακοπή για τις 15 Μαρτίου στη δίκη της Siemens
Διακόπηκε για τις 15 Μαρτίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens προκειμένου να τοποθετηθεί επί των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί για παράσταση πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
Αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής έχει υποβάλει ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο και η Ένωση προσώπων πολιτών «Δικαιοσύνη για όλους».
Η εκπρόσωπος της Ένωσης, δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την υπόθεση ως «σκάνδαλο των σκανδάλων» λέγοντας ότι «το γεγονός και μόνο ότι η δίκη ξεκινά 19 χρόνια μετά την πράξη πείθει ότι δεν έχει λειτουργήσει ούτε το κράτος , ούτε η Βουλή, ούτε η δικαιοσύνη. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστεί πρόβλημα στην συνέχεια. Πρέπει η δίκη αυτή, "το σκάνδαλο των σκανδάλων" να δικαστεί με όρους πραγματικά δίκαιης δίκης», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα εφαρμόζει τον σκανδαλώδη εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο οποίος ζημίωσε το Δημόσιο».
Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου υπέβαλε και αίτημα για μαγνητοσκόπηση και ηχογράφηση της δίκης, μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως σε μέλος του ακροατηρίου που κατέγραφε τη διαδικασία.
Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να εξαιρεθεί λόγω κωλύματος δικαστής μέλος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τον οποίο η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να λάβει τα αντίγραφα της απόφασης.
Ο πρόεδρος της έδρας επισήμανε ότι η διαδικασία των δικαστικών συμβουλίων δεν είναι δημόσια και πως τα σχετικά έγγραφα μπορούν να λάβουν μόνο οι διάδικοι, εάν δηλαδή το δικαστήριο κάνει δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής της Ενωσης προσώπων πολιτών «Δικαιοσύνη για όλους».
naftemporiki.gr

Άνω – κάτω η δίκη της Siemens από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σε διαδικαστικά ζητήματα νομιμοποίησης των διαδίκων αναλώθηκε η δική της Siemens τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, ουσιαστικά κατά την πρεμιέρα της, καθώς έχει αλλάξει η σύνθεση του δικαστηρίου λόγω κωλύματος συγκεκριμένης συνέδρου.
Και θα ήταν μία διαδικασία ρουτίνας, αν στα έδρανα της Πολιτικής Αγωγής δεν καθόταν η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να της δίνει χρώμα και να της κλέβει χρόνο. Η παρέμβασή της κράτησε περίπου δύο ώρες και κινήθηκε σε τόνους καταγγελτικούς, με αιχμές για όλους, ακόμη και για το δικαστήριο, συγκεκριμένα τον πρόεδρο Ηλία Γιαρένη και την εισαγγελέα Έλενα Σκεπαρνιά.
Ενδιαφέρον είχε ότι όταν η ίδια δέχθηκε κριτική για το «εκτενές» της -γενικότερης- παρέμβασης της ενώπιον του δικαστηρίου, απάντησε: «Αν αναλογιστεί κανείς τα 19 χρόνια κοροϊδίας των πολιτών στην υπόθεση της Siemens, δύο ώρες δεν είναι παρά μια στιγμή…».
Της κυρίας Κωνσταντοπούλου είχαν πάντως προηγηθεί οι παρεμβάσεις των συνηγόρων της ΟΤΕ Α.Ε. και του ελληνικού Δημοσίου που παρίστανται ως Πολιτική Αγωγή, διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη και τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Επίθεση στον Κ. Σημίτη

Merkel-Christoforakos SiemensΣυγκεκριμένα, το Δημόσιο δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής, ζητώντας περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ (προσδιορίζεται στο κατηγορητήριο ως ζημιά στην υπόθεση),αλλά και ποσό πέντε εκατομμυρίων ευρώ ως ικανοποίηση για ηθική βλάβη. Ο εκπρόσωπος του τόνισε στο σκεπτικό του ότι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, το Δημόσιο κατείχε το 65% του ΟΤΕ, ενώ επεσήμανε ότι για την έγκριση της σύμβασης 8002 δωροδοκήθηκε και ο τότε αρμόδιος υπουργός Τάσος Μαντέλης, που δικάζεται χωριστά για την υπόθεση.
Ο ΟΤΕ απαιτεί από την πλευρά του με επιφύλαξη 10 ευρώ παρ’ εκάστου κατηγορουμένου, για ηθική βλάβη που υπέστη τόσο από τις πράξεις της δωροδοκίας -ενεργητικής για τα στελέχη της Siemens και παθητικής για τους πρώην υπαλλήλους του -, όσο και για τις πράξεις της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ποσό 10 ευρώ παρ’ εκάστου κατηγορουμένου διεκδικεί και η κυρία Κωνσταντοπούλου, μέσω της ένωσης προσώπων «Δικαιοσύνη για Ολους», συνδέοντας ωστόσο εξαρχής τη δίκη της Siemens με πιέσεις από πλευράς των δανειστών.
«Τη δίκη δεν τη θέλουν οι δανειστές», εκτίμησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι «ασκούνται από πλευράς Γερμανίας και δανειστών τεράστιες πιέσεις για τη μη διεξαγωγή της. Δεν τη θέλουν συνακόλουθα ούτε οι μνημονικές κυβερνήσεις».
«Η Siemens είναι υπόθεση διαφθοράς ολκής που εμπλέκει τις κυβερνήσεις της χώρας από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν», πρόσθεσε. «Εχουν έννομο συμφέρον να μη γίνει, πολλοί και κραταιοί».
«Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν θέλουν τη δίκη αυτή, γιατί συνδέεται με την εισροή μαύρων στα ταμεία τους», υπογράμμισε, θυμίζοντας ότι οι κεντρικοί κατηγορούμενοι στη δίκη, όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, διαφεύγουν.
Η κ. Κωνσταντοπούλου καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, «ο οποίος προέτρεπε όποιον έχει στοιχεία, να τα πάει στον Εισαγγελέα», και τώρα «στο εδώλιο κάθεται το δεξί του χέρι, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, και σε άλλη δίκη, τη αριστερό του χέρι, ο Τάσος Μαντέλης».
Σε άλλη αποστροφή του λόγου της, επιτέθηκε και στην Ντόρα Μπακογιάννη, «βοηθός» της οποίας, ο πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Χαλαστάνης τοποθετήθηκε στο Παρίσι (παραλαμβάνοντας τη λίστα Λαγκάρντ), παρά τις παραλείψεις του στην υπόθεση της Siemens. Στο σημείο αυτό μάλιστα έκανε λόγο για «ασυδοσία» και «ξετσιπωσιά».
«Θέλουν η δίκη να γίνει στη σιωπή», ανέφερε, μιλώντας σε άλλο σημείο για «στημένες εκ των προτέρων δίκες».
Παράλληλα, η ίδια χαρακτήρισε σκανδαλώδη τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ Siemens και ελληνικού Δημοσίου, ενώ στηλίτευσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι συμμετέχει και η κυβέρνηση Τσίπρα σε αυτόν, εφαρμόζοντας τον.

Και επίκληση λαϊκής κυριαρχίας

Στο δια ταύτα της δίκης, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε μεταξύ άλλων αντίγραφα της δήλωσης αποχής συνέδρου του δικαστηρίου από την αρχικώς κληρωθείσα σύνθεση, ενώ διερωτήθηκε γιατί το κώλυμα δεν είχε δηλωθεί μέχρι την έναρξη της δίκης. Έθεσε επίσης το ζήτημα των αναπληρωτών (ως προς τη σύνθεση του δικαστηρίου), έτσι ώστε να μην προκύψει βίαιη διακοπή της δίκης, όπως έγινε κατά την πρώτη δίκη του Τάσου Μαντέλη (που έληξε άδοξα, όταν απεβίωσε ο πρόεδρος, απουσία αναπληρωτή).
Η κ. Κωνσταντοπούλου διατύπωσε δριμύτατο κατηγορώ για την απόρριψη -από το Ειρηνοδικείο- της αίτησης σύστασης του σωματείου «Δικαιοσύνη για Όλους», τονίζοντας ότι θα αναζητηθεί η πειθαρχική ευθύνη της δικαστή.
«Το σκεπτικό της απόφασης θα το ζήλευαν χουντικοί δικαστές», είπε προκαλώντας αίσθηση, με σχόλια ιδίως από τα έδρανα της υπεράσπισης. Δηλώνοντας ότι έχει προχωρήσει σε διαδικασία ανακοπής της απορριπτικής διάταξης του Ειρηνοδικείου, ζήτησε να εκπροσωπήσει -από τα έδρανα της Πολιτικής Αγωγή- την οικεία ένωση προσώπων. Επικαλέστηκε εξάλλου το άρθρο του Συντάγματος περί «λαϊκής κυριαρχίας» για να εδραιώσει τη δυνατότητα παρέμβασης της στη δίκη.

Η σύγκρουση με τον Πρόεδρο

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν δίστασε να συγκρουστεί με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, όταν εκείνος δεν της επέτρεπε – αρχικώς – να διαβάσει γνωμοδότηση του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη σχετική με την απόφαση του Ειρηνοδικείου και τη “Δικαιοσύνη για Όλους”.
Πρόεδρος: Είστε εκτός …
Κωνσταντοπούλου: Δεν σας κατάλαβα …
Πρόεδρος: Δεν θα μας διαβάσετε τη γνωμοδότηση.
Κωνσταντοπούλου: Δεν σας κατάλαβα …
Πρόεδρος: Υπερβαίνετε το αναγκαίο μέτρο.
Κωνσταντοπούλου: Ενοχλείσθε από αυτά που μόλις είπα για την πειθαρχική ευθύνη της δικαστή… Μου αποδεικνύετε ότι σας ενοχλώ.
Τελικά, η κ. Κωνσταντοπούλου διάβασε απόσπασμα της γνωμοδότησης.
Με αφορμή μάλιστα περιστατικό – παράνομης – μαγνητοφώνησης της διαδικασίας, το οποίο εντοπίστηκε στο ακροατήριο, από την εισαγγελέα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υπέβαλε αίτημα για επίσημη καταγραφή της δίκης με μαγνητοφωνημένα πρακτικά και βίντεο.
Η εισαγγελική λειτουργός επιφυλάχθηκε  ως προς το αίτημα, με σκεπτικό ότι αυτό διατυπώνεται από «πλευρά μη συμμετέχουσα νομότυπα, ακόμη, στη δίκη». Η επιφύλαξη εξαγρίωσε την κυρία Κωνσταντοπούλου: «ειπώθηκε σε σημείο που υποδηλώνει προκαταβολή κρίσεως», δήλωσε, σε κλίμα σύγκρουσης με τον πρόεδρο που δεν της έδινε τον λόγο.
Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα τοποθετηθεί η υπεράσπιση επί των ζητημάτων που έχουν τεθεί.
Πηγή: news.in.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου