Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Δείτε γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να κοιμούνται με τα εσώρουχα, αλλά… γυμνές

Κοιμάστε με τα εσώρουχα; Κακώς; Φοράτε στρινγκ; Μέγα λάθος! Η γυναικολόγος, καθηγήτρια Οκτάβια Κάνον, αποκαλύπτει τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες σχετικά με τα εσώρουχά τους.
Για παράδειγμα, τα στρινγκ θα πρέπει να αποφεύγονται όπως επίσης τα μεταξωτά και τα δαντελένια. Τα καλύτερα εσώρουχα είναι τα βαμβακερά προκειμένου να αερίζεται η ευαίσθητη περιοχή και να μην αναπτύσσονται μικρόβια και βακτήρια. 
Δείτε τα 7 λάθη που κάνουν οι γυναίκες:
1. Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να κοιμούνται φορώντας εσώρουχα αλλά γυμνές. Η περιοχή των γεννητικών οργάνων θα πρέπει να αερίζεται. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και έχουν εξάψεις... 
2. Τα στρινγκ είναι ότι χειρότερο για την υγιεινή των γυναικών. Θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς με την χρήση τους εύκολα μπορεί μία γυναίκα να μολυνθεί από διάφορα νοσήματα στην περιοχή του κόλπου. 
3. Tα εσώρουχα θα πρέπει να βαμβακερά και όχι δαντελωτά ή μεταξωτά. Το βαμβάκι είναι το καλύτερο ύφασμα που επιτρέπει στην περιοχή να αερίζεται.
4. Αλλάξτε οπωσδήποτε εσώρουχο μετά από την γυμναστική. Όταν γυμνάζεστε ιδρώνετε και τα βακτήρια και οι μολύνσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν στην περιοχή του κόλπου. 
5. Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό χωρίς άρωμα. Μπορεί το άρωμα στα εσώρουχα να δίνει μία ευχάριστη μυρωδιά όμως ερεθίζει επικίνδυνα τον γυναικείο κόλπο καθιστώντας το δέρμα πιο ευαίσθητο.

6. Αγοράστε το σωστό νούμερο. «Αν τα εσώρουχα σας αφήνουν σημάδια στο δέρμα σας, τότε σίγουρα δεν έχετε αγοράσει το σωστό νούμερο με αποτέλεσμα να βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για κολπικές μολύνσεις και εξανθήματα», επισημαίνει η καθηγήτρια Οκτάβια Κάνον. 
7. Μην φοράτε δεύτερη μέρα το ίδιο εσώρουχο. Τα βρώμικα εσώρουχα είναι το ιδανικό μέρος για να αναπτυχθούν βακτήρια ακόμη κι αν τα γυρίσετε ανάποδα....


Όπως έδειξαν πρόσφατες μελέτες αυτοί που κοιμούνται γυμνοί τείνουν να είναι πιο υγειείς ενώ διατηρούν το σώμα τους πιο νέο για περισσότερο διάστημα...


Διαβάστε παρκάτω τα οφέλη του γυμνού ύπνου:1. O "γυμνός ύπνος" σε κρατάει πιο όμορφο και πιο νέο
Όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι στους 21 βαθμούς κελσίου, τότε οι αντιγηραντικές ορμόνες, η μελατονίνη και η αυξητική ορμόνη κάνουν την εμφάνισή τους στο σώμα μας και λειτουργούν πιο ευεργετικά για εμάς. Σε αυτή τη θερμοκρασία την οποία "πιάνουμε" όταν κοιμόμαστε γυμνοί, κάνουμε καλύτερες καύσεις, αναγεννώνται τα κύτταρα του δέρματος και των μαλλιών και σύμφωνα με τη μελέτη του Cheri Mah από το πανεπιστήμιο του Stanford, σε βάθος χρόνου θα δείχνουμε έως και 10 χρόνια νεώτεροι.Βεβαιωθείτε ωστόσο ότι έχετε ζεστά χέρια και πόδια. Η μείωση της θερμοκρασίας του σώματος επιτυγχάνεται γιατί στέλνεται αίμα στα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος και ειδικότερα στα χέρια και τα πόδια και από εκεί η θερμότητα χάνεται στο περιβάλλον. Αλλά αν τα χέρια και τα πόδια είναι κρύα, τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα συστέλλονται και αυτό μειώνει τη ροή του αίματος. Έτσι η θερμοκρασία του κεντρικού σώματος δεν θα είναι σε θέση να πέσει τόσο εύκολα.

2. Θα αισθάνεσαι πιο χαρούμενος και λιγότερο στρεσαρισμένος

Με τον γυμνό ύπνο, το σώμα παράγει περισσότερη ωκυτοκίνη, ή αλλιώς την "ορμόνη της αγάπης". Όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλο γυμνό σώμα, παράγουμε περισσότερη ωκυτοκίνη. Το ζευγάρι που κοιμάται μαζί γυμνό, αισθάνεται καλύτερα, τα δύο άτομα πιο ασφαλή, ενώ μειώνεται η πίεση, προστατεύεται η καρδιά, ελαττώνεται το άγχος και εν γένει ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα.

3. Καλύτερη ποιότητα ύπνου

Για να κοιμηθούμε βαθιά το σώμα μας πρέπει να ρίξει τουλάχιστον μισό βαθμό την θερμοκρασία μας. Αν κάτι εμποδίζει την πτώση της θερμοκρασίας ο εγκέφαλος ενεργοποιείται πιο έντονα και ο άνθρωπος ξυπνάει. Τα ρούχα ανεβάζουν τη θερμοκρασία και σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, το να αποφεύγονται διευκολύνει τον βαθύς ύπνο. Η μελέτη του UniSA's Centre for Sleep Research της Αυστραλίας άλλωστε, σημειώνει πως ο ύπνος με ρούχα μπορεί να οδηγήσει σε βάθος χρόνου σε μερική απώλεια μνήμης, μιας και δυσχεραίνεται η λειτουργία του εγκεφάλου.

4. Καλύτερη "αναπνοή" των γεννητικών οργάνων

Ο άνθρωπος που κοιμάται γυμνός, άντρας ή γυναίκας, βοηθά στη καλύτερη χρήση του "θερμοστάτη" των γεννητικών οργάνων και άρα στον πιο εύκολο ύπνο. Στις γυναίκες, όταν η συγκεκριμένη περιοχή υπερθερμαίνεται, είναι πιο επιρρεπείς σε μεγαλύτερη από το φυσιολογικό συγκέντρωση βακτηρίων στην περιοχή. Στους άντρες οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τη γονιμότητα. Από την άλλη, ο ενοχλητικός ιδρώτας της συγκεκριμένης περιοχής είναι πρόβλημα κοινό τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

5. Αίσθηση ελευθερίας

Γδύνεσαι, κοιμάσαι, χωρίς ιεροτελεστίες. Ο άνθρωπος που κοιμάται γυμνός αισθάνεται ελεύθερος, κάτι που συντελεί ψυχολογικά στη μείωση του άγχους και του στρες.

6. Καφέ λίπος

Σε μια μελέτη, μετά από τέσσερις εβδομάδες ύπνου στη θερμοκρασία των 19 βαθμών Κελσίου οι εθελοντές διπλασίασαν την ποσότητα του καφέ λίπους τους. Το κρύο περιβάλλον αδυνατίζει ενεργοποιώντας το καφέ λίπος το οποίο παράγει 300 φορές παραπάνω θερμότητα από κάθε άλλο όργανο του σώματος. Αυτό σημαίνει πως αν ενεργοποιείται το καφέ λίπος για παρατεταμένο χρονικό διάστημα τότε ξοδεύετε θερμίδες. Βέβαια, η δαπάνη αυτή της ενέργειας δεν είναι αρκετή για να χάσετε βάρος αλλά η μελέτη έδειξε πως βελτιώθηκε η αντίσταση στην ινσουλίνη.

7. Χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης και λίπους στην κοιλιά

Σε υγιείς συνήθειες ύπνου, καθώς πέφτει η θερμοκρασία του σώματος και η αυξητική ορμόνη ανεβαίνει, η κορτιζόλη μειώνεται. Το σώμα ξεκουράζεται και αναρρώνει πραγματικά μεταξύ 10μ.μ. και 2π.μ., όπου και η κορτιζόλη βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα. Από τις 2 π.μ. οι επινεφρίδιοι αδένες, ή αδένες άγχους, αρχίζουν να εργάζονται για την παραγωγή κορτιζόλης σε προετοιμασία για την επόμενη μέρα, η οποία βρίσκεται στις κορυφές στις 4 π.μ. και φτάνει το υψηλότερο σημείο της γύρω στις 6 π.μ. – ακριβώς την κατάλληλη ώρα για να ξυπνήσεις νιώθοντας ενέργεια.

Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, υψώνουν την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη, αυξάνουν την όρεξη, αναστατώνουν τις κανονικές συνήθειες ύπνου, μειώνουν τη λίμπιντο και αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες. 

Επίσης, συμβάλουν σε άλλες ορμονικές ανισορροπίες και παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του PMS, της στειρότητας, της νόσου του θυρεοειδούς και διαταραχές των σακχάρων στο αίμα.

Στο δια ταύτα:Πολλές έρευνες αποδεικνύουν πόσο καλό κάνει στις γυναίκες να κοιμούνται γυμνές

Ενισχύονται οι ορμόνες της αντί-γήρανσης

Όταν η θερμοκρασία του δωματίου και του σώματος διατηρείται πάνω από τους 21 βαθμούς Κελσίου διακόπτεται η απελευθέρωση βασικών αντι-γηραντικών ορμονών καθώς και η αυξητική ορμόνη.

Κοιμάστε καλύτερα και πιο βαθιά

Έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένες μορφές αϋπνίας είναι συνδεδεμένες με την λανθασμένη θερμοκρασία του σώματος και την αδυναμία να κρυώσει αρκετά το σώμα έτσι ώστε να μπει σε ένα βαθύτερο στάδιο ύπνου.

Αδυνατίζει και αποτρέπει τη συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά

Όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι πολύ υψηλή, η κορτιζόλη, η οποία ευθύνεται για το αίσθημα της πείνας στον οργανισμό αυξάνεται, με αποτέλεσμα να ξυπνάει κανείς πεινασμένος κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όταν κοιμάται κανείς γυμνός και άρα η θερμοκρασία του σώματός του είναι χαμηλότερη.

Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη, αναστατώνουν τις κανονικές συνήθειες ύπνου, μειώνουν τη λίμπιντο και αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες. Επίσης, συμβάλουν σε άλλες ορμονικές ανισορροπίες και παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του PMS, της στειρότητας, της νόσου του θυρεοειδούς και διαταραχές των σακχάρων στο αίμα.

Το σεξ είναι καλύτερο

Ξαπλώνοντας δίπλα στο σύντροφό σας γυμνή, με τα σώματά σας να έρχονται σε επαφή, απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη η οποία και δημιουργεί τη σεξουαλική διέγερση. Επίσης, η ορμόνη οξυτοκίνη συμμετέχει στη σεξουαλική ανταπόκριση και τον οργασμό, εξουδετερώνει το άγχος και την κατάθλιψη και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Κάνει καλό στον… κόλπο σας

Στον γυναικείο κόλπο υπάρχουν βακτήρια και μύκητες. Η υψηλή θερμοκρασία αντί να τα εξοντώνει, τα βοηθά να πολλαπλασιάζονται, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει όταν πέφτει είναι σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου