Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Είναι οριστικό: ΣΤΟΠ στις σφαγές Κόσερ από την Εισαγγελία Καβάλας

Η απόφαση ήρθε κατόπιν της έγγραφης αναφοράς που κατέθεσε το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου 2017 η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και της γνωμοδότησης των Κτηνιατρικών Αρχών της Καβάλας


Η εισαγγελία μπλόκαρε τη σφαγή ζώων με τη μέθοδο Κοσέρ στην Καβάλα

Η Εισαγγελία Καβάλας αποφάσισε προσωρινά την αναστολή της σφαγής των αιγοπροβάτων με τη μέθοδο Κοσέρ, τη σφαγή δηλαδή χωρίς αναισθητοποίηση, που θα ξεκινούσε σε σφαγείο στην Καβάλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Σύμφωνα με το KavalaPost, η Εισαγγελία θα αναμένει από το Τμήμα Κτηνιατρικής μια γνωμοδότηση που θα αναφέρεται ειδικά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης στο οποίο έχει και τη δικαιοδοσία. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την τελική απόφαση της Εισαγγελέως καμία σφαγή δεν πρόκειται να διενεργηθεί, με την όποια εξέλιξη για την επιχείρηση του Σφαγείου, είτε θετική είτε αρνητική, να αναμένεται το νωρίτερο την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017.

Σχεδόν 5.000 υπογραφές κατά της διενέργειας κατά Κόσερ σφαγών στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι η «άδεια» που έλαβε η επιχείρηση για τη σφαγή με τη μέθοδο Κοσέρ έχει ισχύ 14 ημερών και «μετράει» από τις 14 Μαρτίου 2017, οπότε το χρονικό περιθώριο ισχύει μέχρι την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017.

Την αναφορά στην εισαγγελία Καβάλας κατέθεσε ο Γιώργος Ρουσόπουλος, εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να παγώσει και οι Κτηνιατρικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να αναμένουν οδηγίες σχετικά από την κ. Εισαγγελέα.

Παράλληλα με τις διαμαρτυρίες «τρέχει» και το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα πολιτών στην παγκόσμια πλατφόρμα του AVAAZ

Διαβάστε αναλυτικά για την υπόθεση και τη σφαγή με τη μέθοδο Κοσέρ: 
Η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση ήρθε και στην Ελλάδα

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (21 Μαρτίου) κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το Σφαγείο όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επρόκειτο να σφαγιαστούν κατά τη μέθοδο Κόσερ 200 αιγοπρόβατα.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, συγκέντρωση συμμετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Οικολογία-Αλληλεγγύη Κατερίνα Γεροστεργίου, από τους Οικολόγους Πράσινους και την Πολιτική Κίνηση Καβάλας ο Γιώργος Πασχαλίδης, εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων, μεμονωμένοι πολίτες αλλά και αρκετά άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η Αστυνομία ήταν επίσης παρούσα με περισσότερους από 20 άνδρες (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ αλλά και Ασφάλεια).

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.