Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

kalami.net/USA: 'Αλλο ένα "τουριστικό ταξίδι" (μαζί και "συνεργάτες"), με κρατικό χρήμα, της Ελ. Κουντουρά
''Μεγάλη απώλεια'' γιά την ''τουριστική ομάδα ταξιδευτών Κουντουρά'', η μη παρουσία στην 'Εκθεση Κρουαζιέρας στην Φλόριδα, του πρώτου στα ταξίδια γ.γ. ΕΟΤ Δημ. Τρυφωνόπουλου (του ''τεμπέλη γαμπρού'', όπως τον αποκαλούν στον ΕΟΤ στην Αθήνα). Την υπουργίνα θα συνοδεύουν στο τουριστικό ταξίδι διακοπών με κρατικό χρήμα, 3 συνεργάτες, ενώ στην αποστολή θα συμμετέχουν και... λιμενάρχες από λιμάνια Ελλάδας. Απεγνωσμένες προπάθειες τις τελευταίες ημέρες να κλειστούν ''ραντεβού'' με οποιουσδήποτε στην 'Εκθεση, γιά να φανεί ότι κάτι έκανε.

Η εθισμένη στα ''παραμύθια'', αυθεντική εκπρόσωπος του φαύλου-διεφθαρμένου κράτους της Ελλάδας, πάλι στις ΗΠΑ


'Αλλο ένα ''τουριστικό ταξίδι'' με κρατικό χρήμα (μαζί και ''συνεργάτες''), της -χωρίς γνώση, ικανότητες- υπουργίνας Τουρισμού Ελ. Κουντουρά στην Φλόριδα ΗΠΑ. 'Αλλη μιά χαμένη ευκαιρία γιά προβολή της Ελλάδας

H κ. Κουντουρά (όπως και την προηγούμενη χρονιά) ΔΕΝ θα είναι ομιλήτρια ή συμμετέχουσα σε κανένα από τα 27 ουσιαστικά συνέδρια, το τετραήμερο της διεθνούς 'Εκθεσης Κρουαζιέρας (13-16 Μαρτίου 2017 στο Φορτ Λότερντελ Φλόριδας), ειδικά σε αυτά που αφορούν Μεσόγειο, Ευρώπη (εδώ και το αναλυτικό πρόγραμμα με θέματα Συνέδριων και ομιλητές)

'Αρα, γιατί θα πάει στην 'Εκθεση;

 Να κάνει ΤΙ; Να προβάλει τον ελληνικό τουρισμό, ΠΟΥ; 'Η οι επισκέπτες θα περάσουν όλοι από το μικρό ''ελληνικό περίπτερο'', ένα από τα 270 στην 'Εκθεση (δείτε το σχέδιο του συνεδριακού Κέντρου, με την κόκκινη ''σημαδούρα'' το ελληνικό ''περίπτερο''), γιά να δουν την... υπουργίνα;
'Οπως και την περασμένη χρονιά, η κ. Κουντουρά και η παρέα της, κάνουν -ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ- διακοπές με κρατικό χρήμα και θα εκδόσουν ''δελτία τύπου'' με τις συνηθισμένες ΨΕΥΤΙΕΣ, που θα δημοσιεύσουν τα άσχετα με την πραγματικότητα ΜΜΕ Αθήνας. Ψευτιές του είδους ''σημαντικές επαφές της, με Τour Operators''. Αλλά ποτέ δεν αναφέρεται ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι Τour Οperators και πότε συναντήθηκαν με την υπουργίνα. Επειδή, τέτοιες ''συναντήσεις'' ΟΥΔΕΠΟΤΕ γίνονται. ...Μην ξεχνάμε ότι αυξήθηκαν οι τουρίστες στην Ελλάδα, αλλά ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ σε ποσοστό 13.6% τα έσοδα από τον Τουρισμό. Επίσης, ότι τα μηνύματα γιά την Κρουαζιέρα είναι ανησυχητικά. Και σωστή δουλειά στον τουρισμό, με σωστή-ουσιαστική προβολή του στο εξωτερικο, δεν γίνεται με ψεύτικα ''θριαμβευτικά δελτία τύπου'' της κάθε ''φευγάτης'' και ανίκανης ''τουρίστριας'' Κουντουρά, που προβάλει τον τουρισμό στους... 'Ελληνες ΗΠΑ, εξαπατώντας τον λαό στην Ελλάδα, επειδή στους Αμερικανούς (πολίτες και εταιρίες) φαίνεται η ανικανότητά της.

Η κ. Κουντουρά ήταν και τον περασμένο χρόνο στην 'Εκθεση, χωρίς να κάνει οτιδήποτε οσιαστικό γιά την προβολή του Τουρισμού. Eίναι το δεύτερο ''τουριστικό'' (ουσιαστικό προσωπικό) ταξίδι της στις ΗΠΑ σε 5 εβδομάδες, με κρατικό χρήμα. Μετά την Φλόριδα, θα πάει (όπως λέγεται) πάλι στο Σικάγο γιά ιδιωτική επίσκεψη, που θα βαφτιστεί ''επίσημη'', γιά να πληρωθούν τα έξοδα από τα ''κορόϊδα'', τους φορολογούμενους.
Την προηγούμενη χρονιά (2016) το υπουργείο Τουρισμού, σε δελτίο τύπου, ανάφερε: «Η κ. 
Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο συνέδριο της έκθεσης, όπου παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές στον θαλάσσιο τουρισμό από τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου». H αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ συμμετείχε σε κανένα από τα πολλά Συνέδρια (και όχι ''συνέδριο'') στα πλαίσια της διεθνούς 'Εκθεσης. Δηλαδή, άσχετη. Την προηγούμενη χρονιά, η πολυμελής αντιπροσωπεία Ελλάδας ήταν στην 'Εκθεση Κρουαζιέρας, ένας ''περιφερόμενος θίασος γραφικών''.

Σημ. 1: Η πρώτη και τελευταία φορά που 'Ελληνας (υφ)υπουργός συμμετείχε σε συνέδριο στα πλαίσια της 'Εκθεσης, ήταν 2011 (ο Γ. Νικητιάδης).


Σημ. 2: Από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στην έκθεση Κρουαζιέρας (αλλά και σε άλλες εκθέσεις στις ΗΠΑ), μόνο η Ελλάδα αντιπροσωπεύεται σε επίπεδο υπουργού. Οι άλλες (σοβαρές) χώρες στέλνουν αξιωματούχους με ικανότητες, κατάρτιση και γνώση, που ξέρουν τι να κάνουν, που να μιλήσουν και τι να πουν, γιά να προωθήσουν τον τουρισμό τους, την χώρα τους.
Απογοητευτικά τα στοιχεία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα 2017, δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία

Το χρήμα γιά την Ελλάδα σε ότι αφορά τον τουρισμό, δεν είναι οι κρουαζιέρες, ούτε η αύξηση του αριθμού ''άφραγκων'' τουριστών. Το χρήμα έχει ένα όνομα: ''Συνεδριακός Τουρισμός'', ειδικά με συμμετοχή εταιριών ΗΠΑ. Κι επειδή η κ. Κουντουρά αποδείχτηκε ανίκανη και ''ολίγη'' να κάνει οτιδήποτε σωστό, μήπως είναι ώρα να αναλάβει την υπόθεση το υπουργείο Εξωτερικών, γιά να έχουν ασχολία και οι ''τουρίστες'' διπλωμάτες του στις ΗΠΑ; 'Οχι φυσικά με τα χαζά του κάθε Τέρενς, αλλά με ικανούς κι έχοντες κατάρτιση (και σχετική γνώση ΗΠΑ) διπλωμάτες.==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου