Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη Δίκη της Siemens κλπ στις Παρεμβάσεις (BLUE SKY, 8/3/17)

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη "Δικαιοσύνη για Όλους" και τη δίκη της Siemens, στις Παρεμβάσεις (BLUE SKY, 8/3/17)«Δικαιοσύνη για όλους» ονομάζεται ο νομικός φορέας, ο οποίος συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της «Πλεύσης Ελευθερίας» και θα διερευνήσει τέσσερις μεγάλες υποθέσεις: τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια, και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση που ....
πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Δεξαμενή». Ο συγκεκριμένος κινηματογράφος επελέγη για συμβολικούς λόγους, καθώς τον διαχειρίζονται οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ - και όπως σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, «θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι θα υπερασπιστούμε την περιουσία του λαού και τη χώρας μας, και τα δημόσια αγαθά που ο σφετερισμός τους αποτελεί εγκληματική πράξη, εντασσόμενη στο αίτημα του μνημονίου».

Αναφερόμενη στις γερμανικές οφειλές, η κ. Κωνσταντοπούλου διάβασε αποσπάσματα από το απόρρητο πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2014. «Το πόρισμα καταλήγει ότι η Ελλάδα έχει ενεργές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας και δυνατότητα να τις επιδιώξει και στα εθνικά και τα διεθνή φόρα, με διαφορετική κάθε φορά, αλλά όχι αντιφατική τεκμηρίωση και θεμελίωση» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Η τελευταία ενέργεια διπλωματικής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 1995 με τη ρηματική διακοίνωση του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Γ. Μπουρλογιάννη».

Στη συνέχεια, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», μίλησε αναλυτικά για το οικονομικό μέγεθος των οφειλών και τόνισε ότι «εκείνοι που σήμερα, όπως ο πρωθυπουργός, όπως οι υπουργοί, οι βουλευτές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.λ.π., που προφασίζονται ότι δήθεν η διαπραγμάτευση είναι μπροστά, είναι εκείνοι που στην πραγματικότητα θέλουν να μεθοδεύσουν την πλήρη ματαίωση των διεκδικήσεων της χώρας μας έναντι της Γερμανίας».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζονται ότι «θέλει απύθμενο θράσος για να κάνει κανείς αυτό που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας. Να εμφανιστείς εκεί που χύθηκε αίμα για την πατρίδα, για την ελευθερία, για αρχές, αξίες και ιδεολογία και να κάνεις λειτουργία με τα κόλλυβα των νεκρών». «Θέλει πολύ θράσος να έχεις παραδώσει τη χώρα με την υπογραφή σου και να παραδίδεις και τα τελευταία ιμάτια της, και να εμφανίζεσαι ως η συνέχεια εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

«Η πρωτοβουλία μας σημαίνει ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν υπεύθυνο ατιμώρητο και ταυτόχρονα η πρωτοβουλία μας σημαίνει ότι θα αναλάβουμε την προσωπική μας και ιστορική μας ευθύνη, να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για όλους» σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μανώλης Γλέζος, ο επικεφαλής του νομικού φορέα καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ) - «Δικαιοσύνη για όλους»: Νομικός φορέας της Κωνσταντοπούλου που θα διερευνήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις και τρεις ακόμα υποθέσεις Δημοσιεύθηκε: 03/10/2016


Κόντρα Ζωής Κωνσταντοπούλου με Δημήτρη Τσοβόλα στη δίκη της Siemens
Μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη δικαστική αίθουσα άνοιξε σήμερα, μετ εμποδίων, η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Έντεκα χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας της ελληνικής δικαιοσύνης για την υπόθεση της σύμβασης Siemens -ΟΤΕ γνωστή ως σύμβαση «8002» καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 64 κατηγορούμενοι οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ακόμη και ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Ωστόσο, το φιάσκο του περασμένου καλοκαιριού, με την μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος που οδήγησε στην αναβολή της δίκης δεν στάθηκε όπως όλα δείχνουν ικανό να γίνει καλύτερος συντονισμός . Έτσι, η διαδικασία και πάλι μπλόκαρε καθώς η δικαστική αίθουσα, η οποία ορίστηκε για να φιλοξενήσει τη δίκη, αποδείχθηκε μικρή με αποτέλεσμα να αναζητούν νέα.

Την ίδια ώρα μια από τις δικαστίνες που βρίσκεται πάνω στην έδρα δήλωσε κώλυμα και τώρα πρέπει να αντικατασταθεί. Ο λόγος αυτός , μάλιστα, οδήγησε στην διακοπή της δίκης για τις 6 Μαρτίου, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, με τον πρόεδρο να δηλώνει αδυναμία συγκρότησης του δικαστηρίου.

Είκοσι χρόνια μετά την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης η ελληνική δικαιοσύνη καλείται να αποφανθεί αν διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων και από ποιούς.

Παρών στο δικαστήριο έδωσε η πλειοψηφία των κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων, ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, Θεοδ. Τσουκάτος, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Ηλίας Γεωργίου, οι επιχειρηματίες Ιω. Λέτσας και Βασ. Τυρογαλάς, αλλά και οι πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου και ο καταδικασθείς πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

Αντίθετα, απόντες είναι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης, ο Χρήστος Καραβέλας, που παραμένει καταζητούμενος, αλλά και το τραπεζικό στέλεχος Φάνης Λυγινός (που εκπροσωπείται) ενώ υπήρξαν κατηγορούμενοι οι οποίοι ζήτησαν από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου.

Παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση έχει καταθέσει το ελληνικό δημόσιο για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη για το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, ο ΟΤΕ , ένας πολίτης μέλος ΔΣΑ αλλά το υπό σύσταση Σωματείο Ένωση Προσώπων Πολιτών το οποίο εκπροσωπείται από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Κάποιοι πολίτες που θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου η οποία αφού διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες διεξαγωγής δίκης κατήγγειλε παράλληλα «πλήρη έλλειψη θέλησης του δημοσίου και της δικαιοσύνης να εκδικαστεί η υπόθεση.

«Υπάρχει συμπαιγνία να μην εκδικαστεί η υπόθεση ενώ υπάρχουν πλέον και θέματα παραγραφής» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ο οποίος παρίσταται ως συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου στην υπόθεση παρατήρησε: «Δεν μπορεί να είναι εθνικός εισαγγελέας η κυρία Κωνσταντοπούλου για να ακουστεί μέλος του ακροατηρίου να σχολιάζει: «Τσοβόλα δώστα όλα»
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου