Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Τι δεν καταλαβαίνεις ως προς τον κύριο λόγο για την κατάντια αυτής της χώρας; - Δες παρακάτω την ανάρτηση του Βλάση Ρασσιά και θα καταλάβεις:

 Μέρες που είναι σαν σήμερα είπα να μην επαναλάβω για μία ακόμη φορά...
τα περί "Αγίου Φωτός"(βλέπε σχετικά εδώ)

Αλλά μία ανάρτηση του συνέλληνα Vlassis G. Rassias δεν μπόρεσα να αποφύγω το πειρασμό και να μην το αναδημοσιεύσω ένα αποκαλυπτικό κείμενο που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Σημείωση: Πρέπει να κάνω και δύο απαραίτητες διευκρινήσεις:

1ο Για μένα και για πολλούς άλλους ο Ανδρέας υπήρξε μέχρι το 1984 ο Μεγάλος ηγέτης και έτυχε της στήριξης της πλειονότητας των ψηφοφόρων του ελληνικού λαού. Μετά το λεγόμενο "βρώμικο '89" και έως το 1996 που έφυγε από κοντά μας παρέμεινε έως και τα σήμερα ο μοναδικός χαρισματικός ηγέτης που ενέπνεε το λαό και τον οδηγούσε σε παραληρήματα πάθους και εμπιστοσύνης παρά τις όποιες αντιφάσεις τους και τις αποκλίσεις από τη αρχική του πολιτική (από τον γεροντοέρωτα με την Μιμή) να παραμένει και για μένα σήμερα μοναδικός.

2ο. Όσο αφορά τη πίστη του λαού στα δόγματα και η όποια πειθώ που έχει για θαύματα και αγιαστούρες είναι σεβαστές και δεν μου πέφτει λόγος. Αλλά όταν η εκλεγμένη πολιτική ηγεσία του τόπου μας εξακολουθεί να διατηρεί μία τέτοια ευφάνταστη τελετή (με τιμές αρχηγού κράτους) και να μην γνωρίζει το "πως"  και το "πότε" αυτό με ανησυχεί και με τρομάζει,  όχι τόσο για αυτούς, όσο για τους υποστηρικτές ψηφοφόρους τους.

Διάβασε παρακάτω την ανάρτηση του Βλάση Ρασσιά και θα καταλάβεις:

1988: επί "σοσιαλιστικής" κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, η πρώην αεροσυνοδός και ασκούσα πλέον ατύπως χρέη... πρωθυπουργού Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, παρακινημένη από τους πνευματικούς της (διάφορες χαρτομάντισσες και τον αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Ηλιάκη), καθώς και τον ταξιδιωτικό πράκτορα με ειδικότητα τον θρησκευτικό τουρισμό Ιάκωβο Οικονομίδη, επιβάλλουν στην τότε Ολυμπιακή Αεροπορία να μεταφέρει αυθημερόν αεροπορικώς με Boeing το "Άγιο Φως" από την Ιερουσαλήμ.

Μέχρι τότε, το "Άγιο Φως" άναβε από το τοπικό καντήλι με χρήση σπίρτων ή αναπτήρα, το δε "αυθεντικό" της Ιερουσαλήμ έφθανε κατόπιν εορτής, μία εβδομάδα μετά, με καράβι.

1990: ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης επιβάλλει στα Υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης να οργανώνουν, να πληρώνουν όλα τα έξοδα και να υποδέχονται "πλαισιωμένο από σχηματισμό μαχητικών υπό την ευθύνη του Τομέα Ειδικών Επιχειρήσεων" το "Άγιο Φως" με τιμές αρχηγού κράτους, στο δε Υπουργείο Αμύνης να το διανέμει εν συνεχεία στις ανά την επικράτεια Μητροπόλεις με περαιτέρω κρατική οικονομική επιβάρυνση.

2001: ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παρουσιάζει την μόλις 13ετή αεροπορική μεταφορά, και την μόλις 11ετή υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους, ως δήθεν... απαράβατη "ελληνοχριστιανική παράδοση", και

2017: αριστεροί βουλευτές που είχαν ήδη υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους την... "Αγία Ζώνη", εγείρουν ξαφνικά ενστάσεις λόγω της υποτιθέμενης... "παγανιστικής" φύσης της αεροπορικής μεταφοράς. Θρησκόληπτοι δεξιοί και ακροδεξιοί ουρλιάζουν τον ουγκανισμό τους και η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ελλάδος δηλώνει έτοιμη να αναλάβει αυτή τα έξοδα της μεταφοράς.
Τι δεν καταλαβαίνεις ως προς τον κύριο λόγο για την κατάντια αυτής της χώρας;;;;;

Σχόλια και φώτο:

Bill Columbia Το αληθινό φως ανάβει κάθε 4 χρόνια στην αρχαία Ολυμπία, και υποκλίνεται όλος ο πλανήτης. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σχέση, ούτε με την Ελλάδα, ούτε με τους Έλληνες.

Βέβαια υπάρχει και "αντίλογος" (προφανώς ειρωνικός φαντάζομαι, από Yiannis Bantekas)

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.