Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Γεωργία Γεννιά , η "πολιτική σαλαμάνδρα" της γενιάς των υποθηκεύμενων

"Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ... Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι, λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη." Κωστής Παλαμάς*

Το έχω γράψει, ξαναγράψει και (ξανά)αναδημοσιεύσει πάρα πολλές φορές και κάθε φορά ενώ αλλάζουν τα πρόσωπα παραμένει και εξαπλώνεται σε ολόκληρη σχεδόν την κοινωνία η ίδια ενδοτική πολιτική των δοσίλογων "χρήσιμων ηλίθιων",  που τους δίνουμε το ελεύθερο με τη ένοχη ψήφο μας να μας εμπαίζουν και να μας εξαπατούν.

Για να μην τα επαναλάβω, δεν θα έχει νόημα - καταντά γραφικότητα - αλλά ευτυχώς (τα έχω διασώσει) πει εκτός των άρθρων μου και στην εκπομπή της ΕΡΤopen (βλέπε εδώ).
Αυτό που με θλίβει πραγματικά είναι ότι όλοι μας (σχεδόν) έχουμε καταδικάσει τη γενιά του πολυτεχνείου που (ευτυχώς ορισμένοι μόνο αλλοτριώθηκαν από την εξουσία της πολιτικής) εξαργύρωσαν τους δήθεν αγώνες τους για τη πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος της επταετίας (λεγόμενης χούντας συνταγματαρχών) και είδαμε φως στη νέα γενιά για να αντιπαλέψει τα δικά μας σφάλματα και τη λαθεμένη πολιτική που στηρίξαμε, αλλά βλέπουμε όμως και στη νέα γενιά την ίδια αδικαιολόγητη συμπεριφορά, οι περισσότεροι να κάνουν διαπιστώσεις και να αδιαφορούν και κάποιοι πιο υποψιασμένοι να μπαίνουν και να υπηρετούν το σύστημα.
Μία στήριξη που ακόμη και και οι εξαναγκασμένοι να γίνουν γενίτσαροι ωχριούν μπροστά στους εθελοντές βολεψιματίες νεαρούς βολευτές.
Η πολιτική Τσίπρα στα δυσβάσταχτα μέτρα των μνημονίων, πέρασε και θα συνεχίσει να περνάει,  με τους διορισμένους με λίστα βολευτές του.

Ακολουθεί μία λίστα από αυτούς:


Αυτοί είναι οι 30άρηδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ [λίστα & εικόνες]

Ανανεωμένη κατά πολύ σε επίπεδο προσώπων είναι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας οι τριαντάρηδες κάνουν στο κόμμα αισθητή την εμφάνισή τους.Κάποιοι από αυτούς επανεκλέγονται, άλλοι περνούν το κοινοβουλευτικό κατώφλι για πρώτη φορά, ενώ οι πιο πολλοί ρίχνουν εμφανώς το ηλιακό μέσο όρο στην ολομέλεια.
1.ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ  Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής. Ο 33χρονος βουλευτής Φθιώτιδος είναι  δικηγόρος, μένει στην Αταλάντη  (όπου και διατηρεί δικηγορικό γραφείο) και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λοκρών από το 2012. 
2. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ Γεννημένος στην Καβάλα το 1985, ο κ. Γιαννακίδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών  και διετέλεσε μέλος του ΚΣ της Νεολαίας Συνασπισμού και γραμματέας της Νεολαίας Ξάνθης. Εκλέγεται για δεύτερη φορά βουλευτής στο νομό Ξάνθης και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος το 2010 με την Αριστερή Οικολογική Συνεργασία και το 2014 με τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

3.ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ Η Γεωργία Γεννιά θα καθίσει για πρώτη φορά στα βουλευτικά έδρανα και εκλέγεται στην Α’ Πειραιά, (ενώ ήταν υποψήφια και το 2012 και τον Ιανουάριο του 2015). Με σπουδές στο Παιδαγωγικό, ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το 2010 με το συνδυασμό του Αλέξη Μητρόπουλου, ενώ το 2011 εξελέγη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας το Άρματος Πολιτών.
4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΡΙΤΣΕΛΗ Στους τριαντάρηδες ανήκει και η βουλευτής Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη. Η ίδια μπήκε στη Βουλή για πρώτη φορά το 2012, είναι φιλόλογος και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Αιγύπτου.
5.ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ Απ’ τους… παλιότερους είναι ο κ. Μπάρκας , που εκλέγεται για τρίτη φορά βουλευτής στην Πρέβεζα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει τελειώσει το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και έχει εργαστεί στην εφημερίδα Αυγή, ενώ το όνομά του «παίζει» πολύ έντονα για τη θέση ενός εκ των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.
6. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεννημένος το 1984, ανήκει κι αυτός στη «νέα γενιά» βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη για πρώτη φορά το 2012. Μεγάλωσε στο Βόλο, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο, με μεταπτυχιακό στο τμήμα Ιστορίας στη Θεσσαλία.
7.ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ Από τους μικρότερους ηλικιακά βουλευτές, εκλέγεται για δεύτερη φορά στη Θεσπρωτία. Είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών , ενώ έχει διατελέσει μέλος της Νεολαίας  του ΣΥΝ από το 2007.
8. ΓΚΑΡΑ ΝΑΤΑΣΑ Με σπουδές Δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η 33χρονη Νατάσα Γκαρά εκλέγεται στον Έβρο και είναι η δεύτερη φορά που περνά το κοινοβουλευτικό κατώφλι. Από το 2003 ήταν μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, ενώ το 2014 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Ρίζα.
9. ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Βουλευτής Άρτας, ο 35χρονος Βασίλης Τσίρκας εκλέγεται για δεύτερη φορά στη Βουλή και ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009 καθώς και το 2012. Είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και στη Νεολαία ΣΥΝ.Πηγή: Αυτοί είναι οι 30άρηδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ [λίστα & εικόνες] | iefimerida.gr 
Αφορμή για την αναφορά μου την έδωσε μία παλιά γνωστή από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ που έδινε πράγματι αγώνες και κάθε φορά εστίαζε σε μία βολευτική καρέκλα που της προσέφεραν χωρίς να κοπιάσει με τη βάσανο των ψήφων, αλλά με τη σειρά της εκλόγιμης θέσης, από τη λίστα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Αλλά αυτά που υποστηρίζει με έπαρση, αλαζονεία  και κυρίως ανερυθρίαστα χωρίς να κομπιάζει, να ζητάει συγγνώμη  ή να ανακαλεί - ΔΕΝ το αφήνω αναπάντητο.

Αυτό είναι κυρίως ο λόγος της αναφοράς μου ειδικά σε αυτή - τα ίδια ίσως αφορούν και άλλους, αλλά τυχαία έπεσα σε αυτή την εκπομπή και πρόλαβα να μαγνητοσκοπήσω ολόκληρη την εκπομπή: 



Η Γεωργία Σωκράτη Γεννιά κάθισε για πρώτη φορά στα βουλευτικά έδρανα και εκλέγεται (διορίζεται με λίστα είναι το σωστό) στην Α’ Πειραιά, (ενώ ήταν υποψήφια και το 2012 και τον Ιανουάριο του 2015).
Με σπουδές στο Παιδαγωγικό, ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το 2010 με το συνδυασμό του Αλέξη Μητρόπουλου, ενώ το 2011 εξελέγη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας το Άρματος Πολιτών.

Βέβαια δεν γνωρίζουμε εάν οι παραπάνω θα ήταν στην ίδια θέση εάν υπήρχε η κανονική εκλογή με τις ψήφους των πολιτών, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία και αφορά τους ίδιους οι οποίοι έχουν πέσει στον εκβιασμό του Τσίπρα να ψηφίζουν αδιαμαρτύρητα και να τον ευχαριστούν και να τον εγκωμιάζουν για το διορισμό τους και την οικονομική τους αποκατάσταση όσο θα " είναι καλά και υπάκουα παιδιά" και να ψηφίζουν αβλεπί κόντρα σε αυτά που είχαν ή ήθελαν να προσφέρουν σαν νέοι άνθρωποι στη σύγχρονη ιστορία και στις επόμενες γενιές.

Δείτε ένα Δελτίο Τύπου της  Γ. Γεννιά, με θέμα: "Γιατί κατεβαίνω στις εκλογές"

<< Ν΄ αγαπάς την ευθύνη. Να λες :Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί εγώ φταίω…>> Νίκος Καζαντζάκης
Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολούμαι με την πολιτική. Γιατί πιστεύω πως σωτήρας του παιδιού μου είμαι εγώ και όχι όλοι όσοι αυτοαναγορεύτηκαν <<Σωτήρες>> της Χώρας μου. Σε όλους αυτούς περισσεύει η αλαζονεία και απουσιάζει το φιλότιμο.
Η σημερινή κρίση αποτελεί συνέπεια όλων αυτών των κυρίαρχων πολιτικών επιλογών σε Ελλάδα και Ευρώπη που ονειρεύονται να μας μετατρέψουν σε τριτοκοσμικές αποικίες τους θεοποιώντας τους αριθμούς και αδιαφορώντας για την ανθρώπινη υπόσταση. Επέλεξα λοιπόν να συμμετάσχω ενεργά στο ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύω πως αγωνίζεται σταθερά προς την κατεύθυνση της συνολικής συσπείρωσης της Κεντροαριστεράς ως μόνη διέξοδος από το παρόν που ζούμε και το Μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Γεννήθηκα στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1974 , ενώ έχω προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη της Μικρασίας και καταγωγή από τον Πειραιά. Το 1995 εκλέχτηκα στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Αθηνών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 1998 στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας , με αρμοδιότητες στο Γραφείο Σπουδάζουσας. Το 1998 εκλέχτηκα Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών "Αλέξανδρος Δελμούζος" του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε. ήμουν μέλος του Δ.Σ. Του Κ.Ε.Γ.Μ.Ε. (Κέντρο Ερευνών για τη Γυναίκα της Μεσογείου ). Σήμερα , ζω και εργάζομαι ως δασκάλα στον Πειραιά. Είμαι παντρεμένη με τον γυμναστή και πρώην καλαθοσφαιριστή του Πειραϊκού , Στράτο Βαφεία κι έχω έναν γιο τον Στέφανο -Σωκράτη , πέντε χρονών.
Το Μάιο του 2010 , διαχώρισα τη θέση μου από τις Μνημονιακές Πολιτικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αποφάσισα να συμβάλλω ενεργά στη δημιουργία μιας μεγάλης Αριστερής Κίνησης , ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιά και Νησιών , με το Συνδυασμό "ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" .
Το 2011-12 ήμουν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών. Η επιλογή του επικεφαλής του Κόμματος να ενταχθεί σε δεξιό σχήμα με βρήκε αντίθετη, γι΄ αυτό και δημιουργήσαμε την Πολιτική Κίνηση "Αλληλεγγύη" με επικεφαλής τον Στάθη Παναγούλη και μαζί με τους συναγωνιστές μου, αποφασίσαμε να συμπράξουμε εκλογικά με το συνδυασμό "ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" σεβόμενη την ιδεολογία και τις αρχές μας.
Με σεβασμό
ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ
(Εκπαιδευτικός )
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΝΗΣΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012, 10:35



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Γεωργία Σωκράτη Γεννιά

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Προσωπικά Στοιχεία: http://www.hellenicparliament.gr/vouleftes/viografika-stoicheia/?MPId=1cab86ef-a5af-40cf-beee-a525010ae7ea

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Τρίπολη, Αρκαδίας / 14-05-1974
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμη
Επάγγελμα:
Εκπαιδευτικός
Σπουδές:
Παιδαγωγικό, Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Ε.Κ.Π.Α)
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά, Γαλλικά
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1974 , ενώ έχει προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη της Μικρασίας και καταγωγή από τον Πειραιά. Το 1995 εκλέχτηκε στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Αθηνών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 1998 στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας , με αρμοδιότητες στο Γραφείο Σπουδάζουσας. Το 1998 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών «Αλέξανδρος Δελμούζος» του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε. ήταν μέλος του Δ.Σ. Του Κ.Ε.Γ.Μ.Ε. (Κέντρο Ερευνών για τη Γυναίκα της Μεσογείου ). Σήμερα , ζει και εργάζεται ως δασκάλα στον Πειραιά. Είναι παντρεμένη με τον γυμναστή και πρώην καλαθοσφαιριστή του Πειραϊκού , Στράτο Βαφεία κι έχει έναν γιο τον Στέφανο -Σωκράτη , πέντε χρονών.
Το Μάιο του 2010 , διαχώρισε τη θέση της από τις Μνημονιακές Πολιτικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αποφάσισε να συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία μιας μεγάλης Αριστερής Κίνησης , ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιά και Νησιών , με το Συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» .
Το 2011-12 ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών. Η επιλογή του επικεφαλής του Κόμματος να ενταχθεί σε δεξιό σχήμα τη βρήκε αντίθετη, γι΄ αυτό και συμμετείχε στην δημιουργίας της Πολιτικής Κίνησης «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Στάθη Παναγούλη και μαζί με τους συναγωνιστές τους, αποφάσισαν να συμπράξουν εκλογικά με το συνδυασμό «ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» .
Το 2012 και το Γενάρη του 2015 ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α΄Πειραιά και Νήσων με το ΣΥΡΙΖΑ.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Α΄Πειραιά και Νήσων.”
Τελικά τα κατάφερες Γεωργία και διορίστηκες με τη λίστα βολευτής....
Τελικά τα κατάφερες Γεωργία να οκταπλασιάσεις τις αποδοχές σου από το δημόσιο...
Τελικά τα κατάφερες Γεωργία να διαγράψεις για τη καρέκλα όλα όσα μας έδειχνες ότι αγωνίζεσαι...

Αυτό που δεν κατάφερες Γεωργία Γεννιά είναι να ακολουθήσεις το δρόμο της νιότη σου, αλλά την εύκολη οδό με το να αναστρέψεις και να διαψεύσεις τους αγώνες της γενιά σου και εσύ πρώτη τώρα να υποθηκεύσεις, "ξεπουλήσεις" (ιδιωτικοποιήσεις τα λένε τώρα)  με τις υπογραφές σου το μέλλον της Ελλάδας... (άλλα έλεγες - άλλα έπραξες - όταν είχες την ευκαιρία να το αποδείξεις...)
ΔΕΝ θα πω ντροπή σου, αλλά θα το αφήσω να το αξιολογήσεις εσύ, ίσως όχι τώρα που η καρέκλα σου "φαντάζει κάπως", όχι τώρα που έχεις υποχρέωση στον αρχηγό σου για το διορισμό σου, αλλά ίσως, όταν κατακαθίσει το "φανταστικό πέπλο" της εξουσίας (εάν έτσι το νομίζεις)   και στοχαστείς - γιατί είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις -  τι κακό έκανες με αυτά που υπέγραψες και προτίθεσαι να υπογράψεις, τόσο εσύ όσο και οι άλλοι που χειροκροτάτε το Μεγαλύτερο Πολιτικό Απατεώνα που εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του... και εσείς απλά όχι μόνον το ανέχεστε αλλά και τον υπηρετείτε αδιαμαρτύρητα...

Ελπίζω τότε να έχεις ένα αντίγραφο από τα παραπάνω και να μη πεις ότι δεν ήξερες, παρασύρθηκες ή δεν κατάλαβες... κλπ

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος


* Σημείωση για το video:  Ποίηση: Κωστής Παλαμάς
Μουσική: Μαρίνος Χειμώνας
Βάσω Ρούσσου: Φωνή
Τάσος Στάβερης: Λύρα - Φωνή
Σταύρος Παργινός: Τσέλο
Μαρίνος Χειμώνας: Ατ. Μπάσο - Ηλ. Κιθάρα - Αλτικόρνο
Γιάννης Δοναδίκης: Πλήκτρα
Κώστας Ακτύπης: Congas - Φλογέρα
Χριστόφορος Πιτσιδήμος: Τύμπανα

Το ποίημα "Αποκριτική Γραφή" γράφτηκε από τον Κωστή Παλαμά
το Μάιο του 1908, ως απάντηση σε μια επιστολή του
Ανδρέα Καρακαβίτσα, από την οποία μάλιστα ο ποιητής παραθέτει τη φράση
"εγώ γυρίζω, γυρίζω, και κάνω τον άνεμο κουβάρι...".

"Αποκριτική Γραφή"

Γύριζε, μη σταθείς ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,
ο ψεύτης είδωλο είν' εδώ, το προσκυνά η πλεμπάγια,
η Αλήθεια τόπο να σταθή μια σπιθαμή δε θάβρη.
Αλάργα. Μόρα της ψυχής της χώρας τα μουράγια.

Η Πολιτεία λωλάθηκε, κι απόπαιδα τα κάνει
το Νου, το Λόγο, την Καρδιά, τον Ψάλτη, τον Προφήτη
κάθε σπαθί, κάθε φτερό, κάθε χλωρό στεφάνι,
στη λάσπη. Σταύλος ο ναός και μπουντρούμι το σπίτι.

Από θαμπούς ντερβύσηδες και στέρφους μανταρίνους
κι από τους χαλκοπράσινους η πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.

Γύρω μου αδιάφοροι κι οχτροί, και ουρλιάζουνε μπροστά μου,
κ' εμέ μ' αδράχνει ένας θυμός κ' ένας σκοπός με πάει
κ' ένα παλιό τραγούδι μου, μέσ' απ' τη θάλασσά μου
ξανάρχεται στα χείλη μου, κύμα κι αφρός, και σπάει.

Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι κι οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι
λύκοι, ώ κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
κ' οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!

Και το επικό παλάτι, να! (για σένα εγώ το υψώνω,
κορώνα του βυζαντινού θυμού, Βουλγαροχτόνε),
το παρατώ πολεμική καστέλλα θεμελιώνω.
Είν' εδώ μέσα οι βούλγαροι και οι τούρκοι και μας τρώνε.

Το Τότε μια για πάντα πάει γεννήσου από το Τώρα,
γκρεμιστή, πλάστη, φύσηξε το φύσημά σου, ώ μάγε,
σκολαστικός και ρουσφετλής ρημάζουνε τη χώρα
βουλγαροκτόνε φρύαξε, και ρίξου, Τουρκοφάγε!

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.