Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Macron : Ανεξάρτητος πολιτικός ή το μακρύ χέρι κάποιας ξένης χώρας; Ο_χρόνος θα δείξει

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Είχα γράψει σε ανάρτησή μου στο facebook λιγες ώρες πριν..

"Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι χειρότερο,το οτι ο Μακρόν θα ξεκινήσει τη φτωχοποίηση της Γαλλίας ή οτι η εναλλακτική λύση που θα έχει ο κόσμος θα είναι η Λεπέν..."

Θα αναρωτιέστε φυσικά γιατί το έγραψα.
Η απο το πουθενά αφύσικη στην πολιτική, εμφάνιση του κινήματος "En Marche!" χωρίς να υπάρχει απο πριν η απαραίτητη πολιτική ζύμωση, μαζί με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για διασυνδέσεις με υπεράκτιες απο έγγραφα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο (αν και το περιεχόμενο ακόμα δεν έχει ακόμα αποδειχθεί οτι είναι γνήσιο ή κατασκευασμένο) δίνουν μια αίσθηση για την προέλευση του και τις προθέσεις του.
Η ξεκάθαρη στήριξη του Βερολίνου, έρχεται να δώσει ακόμα πιο σοβαρές ενδείξεις για τη μελλοντική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει ο Macron.
Οι πόλεμοι έχουν αλλάξει μορφή, έχουν γίνει πιό έξυπνοι και με μικρότερες απώλειες απο την παραδοσιακή τους μορφή. Οι βόμβες έχουν τη μορφή υπόγειων χρηματοδοτήσεων ώστε να ανοίγουν κερκόπορτες με τη μορφή μικρών κομμάτων αλλά και κομμάτων ακόμα εξουσίας, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαιτερότητες των εκλογικών συστημάτων.
Κόμματα μέσω πληρωμένων δημοσκοπήσεων, events, συνεντεύξεων, προβολών στα ΜΜΕ γίγαντώνονται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μικρονοθείες και μεταγραφές βελτιώνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το ζήσαμε και στη χώρα μας με τα κόμματα "μιας χρήσης" που για πολλά χρόνια με άγνωστους χρηματοδότες επηρέαζαν αποφασιστικά τα αποτελέσματα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, κόβωντας ψήφους ή λειτουργώντας ως φράγμα που μαζεύει τις ψήφους διαμαρτυρίας.
Είχα απορήσει με τη γιγάντωση του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετατροπή του απο κόμμα που πάλευε να ...
περάσει το κατώφλι της Βουλής σε κόμμα εξουσίας, με όπλο μερικές δημοσκοπήσεις και την ξαφνική προσβασιμότητα στα κανάλια των διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων.Ακόμα απορώ και δεν έχω καταφέρει να βρω μια πειστική εξήγηση.
Οπως απόρησα με τη σπουδή της ψήφισης του αντιρατσιστικού νόμου και την στοχοποίηση ενός ακροδεξιού κόμματος,ανεξέλεγκτου και με αντιμνημονιακό λόγο, της Χρυσής Αυγής που συγκέντρωνε υψηλά ποσοστά, πριν τη δολοφονία ενός αριστερου τραγουδοποιού. Η δίκη συνεχίζεται για 2 χρόνια και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018, ο Ρουπακιάς έχει αποφυλακιστεί λόγω της παρέλευσης του 18μήνου.
Δεν ξέρω βέβαια αν θα κρατούσε τόσο πολύ η διαδικασία και δεν έμεναν κι άλλο στη φυλακή βουλευτές της ΧΑ αν συνεχιζόταν η αντιμνημονιακή της στρατηγική και ρητορεία αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία
Ισως κάποια στιγμή, αν έχει συνταχθεί πλήρως με τους ξένους δανειστές χρησιμοποιηθεί ως πολιτικό δεκανίκι κάποιου κυβερνητικού σχηματισμού, ως καλή άκρα δεξιά ή ως πατριωτική δεξιά αφού πλέον θα έχει πλέον αποκηρύξει κάθε δεσμό όχι με το ακροδεξιό αλλά με το αντιμνημονιακο παρελθόν της.
Το κερασάκι στην τούρτα το κρατάω για το τέλος.
Ισως κάποιοι να το είχατε διαβάσει κάπου, αλλά τον Οκτώβριο του 2013 με τη διαρροή των offshore στον ιστότοπο ICIJ ανεξαρτήτων (υποτίθεται) δημοσιογράφων, εμφανίστηκε στη βάση δεδομένων η διεύθυνση της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Προφανώς αυτός που έσβησε τα στοιχεία της offshore ξέχασε να σβήσει την διεύθυνση, η οποία υπήρχε πλέον ορφανή.
Οταν ρωτήθηκε ο ιστότοπος ICIJ πως βρέθηκε η διεύθυνση ανάμεσα στις διευθύνσεις των υπερακτίων εταιρειων, η απάντηση που δόθηκε ήταν μη πειστική, ενώ στις επόμενες ημέρες αφαιρέθηκε εντελώς η διευθυνση.
Αν απορείτε τι δουλειά εχει μια πρεσβεία μιας χώρας σε μια άλλη χώρα να ανοίγει υπεράκτιες δεν είστε οι μόνοι. ¨Εχω και εγώ όπως και άλλοι την ίδια απορία με εσάς 4 χρόνια τώρα...

https://www.facebook.com/mheretakis/posts/1484450534940196
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.