Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Για «νέο 2015» προειδοποιεί το Βερολίνο: Αν η Αθήνα αποφασίσει τη σύγκρουση, θα χάσει


Νέα προειδοποιητικά «πυρά» εξαπολύει το Βερολίνο στην Αθήνα, επιμένοντας στη σκληρή στάση που διατηρεί και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου, κυβερνητικός αξιωματούχος της Γερμανίας έλεγε σήμερα ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση για το χρέος όπως εκείνη που επιθυμεί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένοι αριθμοί».

«Χρειάζεται προσοχή από την Αθήνα για να μην επαναληφθούν καταστάσεις του 2015» είπε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως «αν η Ελλάδα αποφασίσει τη σύγκρουση, τότε θα χάσει».

Υποστήριξε επίσης, ότι αυτό που προβληματίζει, είναι η στάση του ΔΝΤ επειδή δεν ξέρουν ακόμα τι θα κάνει και επανέλαβε πως η Γερμανία δεν είναι μόνη της, έχει τη στήριξη κι άλλων χωρών στο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα.

Παράλληλα υπήρξαν και καινούριες βολές προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως κάνει τα ίδια λάθη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δίνοντας ως παράδειγμα το κομματικό και πελατειακό κράτος, ενώ υποστήριξε πως οι συντάξεις έπρεπε να μειωθούν, καθότι αυτές θα πρέπει να προσαρμόζονται στις δυνατότητες της κάθε χώρας.

Δείτε εδώ το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Το Βερολίνο προειδοποιεί την Αθήνα από Enikos_gr

http://www.enikonomia.gr/economy/155346,gia-neo-2015-proeidopoiei-to-verolino-an-i-athina-apofasisei-ti-s.html

Αυτή είναι η φόρμουλα του Τόμσεν - Τι προτείνει για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Την εκταμίευση από το ΔΝΤ χρημάτων για την Ελλάδα πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 και μετά τις γερμανικές εκλογές φέτος τον Σεπτέμβριο συζητά ο Πολ Τόμσεν με το Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες ανταποκριτή του ANT1 στην Ουάσιγκτον, Θανάση Τσίτσα.

Όπως είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, το Ταμείο επεξεργάζεται μία τέτοια φόρμουλα, με την οποία θα διευκολύνεται το Βερολίνο να εκταμιεύσει την επόμενη δόσης την Ελλάδα και παράλληλα να μπορεί η Κριστίν Λαγκάρντ να πάει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και να ζητήσει τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι επαφές που κάνει ο Τόμσεν με το Βερολίνο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορούν στον ακριβή χρόνο της χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου, ο οποίος θα είναι μετά τις γερμανικές εκλογές. Η φόρμουλα αυτή αποτελεί παραλλαγή της πρότασης που ίσχυσε πριν από 30 χρόνια για χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Η θέση του Ταμείου παραμένει ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του θα εξαρτηθεί από ενδεχόμενη μελλοντική συμφωνία με την Ευρώπη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η φόρμουλα του Τόμσεν από Enikos_gr

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου