Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Καζαριάν: Στο 91% και όχι στο 180% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος

«ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ»

Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και είναι πολύ μικρότερο από αυτό το επίσημα υπολογιζόμενο. Μετά από 6 αναδιαρθρώσεις θα πρέπει αν υπολογισθεί εκ νέου, σύμφωνα με τον Πολ Καζαριάν, τον μεγαλύτερο Aμερικανό επενδυτή ελληνικών ομολόγων, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners. ΕΘΝΟΣ On Line

«Αυτό το οποίο συζητούν σήμερα οι θεσμοί είναι μια πολιτική επινόηση» τονίζει στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου ο Αμερικανός επενδυτής, ο οποίος έλαβε μέρος στο Συνέδριο το οποίο συνδιοργάνωσαν το βρετανικό περιοδικό Economist και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο χτες στη Φρανκφούρτη.
«Αν το ελληνικό χρέος υπολογιστεί βάσει των διεθνών στάνταρ, τότε δεν φθάνει το 180, αλλά μόλις το 91% του ΑΕΠ. Ο υπολογισμός δεν πρέπει να γίνεται πλέον με βάση την ονομαστική αξία του δημόσιου χρέους, αλλά με βάση τη χρονική αξία των δανείων, με την οποία λαμβάνονται υπόψη οι μέχρι τώρα ελαφρύνσεις, δηλαδή τα χαμηλότερα επιτόκια, η μεγαλύτερη διάρκεια εξόφλησης του χρέους και η μετάθεση του χρόνου έναρξης της αποπληρωμής των δανείων. Η Ελλάδα μπορεί και σήμερα να τα καταφέρει μόνη» είπε δυνατά στην αίθουσα του Συνεδρίου, μεταδίδει η εφημερίδα του Μονάχου.
Παρόμοια άποψη υποστήριξε στο Συνέδριο και ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, μέλος της επιτροπής των πέντε σοφών της Γερμανίας.

Εάν υπολογιστεί η χρονική αξία των δανείων, τότε η κατάσταση είναι λιγότερο δραματική:

«Με το να επικεντρώνουμε στα υψηλά ποσοστά του χρέους, το πρόβλημα δραματοποιείται στη δημόσια συζήτηση. Η Γερμανία θα επωφελούνταν από έναν τέτοιο υπολογισμό του ελληνικού χρέους, διότι εάν βρισκόταν σε τόσο πολύ καλύτερη κατάσταση, η πολιτική σωτηρίας της Ελλάδας θα μπορούσε να μπει σαφώς ταχύτερα στο αρχείο» εκτίμησε.

Demosthenes Konstantatos (gmail.com)
Το πιθανότερο είναι ότι έχουν δίκαιο οι δύο παραπάνω οικονομολόγοι, που υποστηρίζουν ότι το πραγματικό ελληνικό χρέος δεν αντιπροσωπεύει το 180% του ΑΕΠ, αλλά μόνο το μισό! Ωστόσο:
* Αν, έτσι, έχουν τα πράγματα, τότε ο συνυπολογισμός και του τεράστιου γερμανικού χρέους, μεταβάλλει την Ελλάδα σε πιστώτρια και όχι χρεώστη της Ευρώπης. Οι Γερμανοί, όμως, ως τώρα, υποστήριζαν αφ' υψηλού και υπερηφάνως ότι...."δεν πληρώνουν τα χρέη τους", και ότι αντιθέτως η Ελλάδα "δεν πρέπει να ασχολείται με το χρέος της, αλλά με τις μεταρρυθμίσεις της"!!!! Έχει κάτι, αλλάξει τώρα, με την ευκαιρία αποχώρησης του ΔΝΤ;

*Και αν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι καταφατική, εμείς οφείλουμε να είμαστε πολύ "υποψιασμένοι", γιατί οποιαδήποτε γερμανική λύση στο πρόβλημά μας, θα είναι ΛΥΣΗ ΚΑΚΗ. Μετά από τις τραγικές εμπειρίες μας των 7 τελευταίων ετών, θα είναι απαράδεκτο να εξακολουθήσουμε να είμαστε τόσο ΑΦΕΛΩΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ.

Αναρτήθηκε από Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη στις 10:22 π.μ. 3 σχόλια:
ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! Νέα βόμβα Σόιμπλε: Να γιατί τα προγράμματα για την Ελλάδα ήταν… μάταια!
ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! Νέα βόμβα Σόιμπλε: Να γιατί τα προγράμματα για την Ελλάδα ήταν… μάταια!
Posted: 03 Jun 2017 01:05 AM PDT

Σφοδρή επίθεση ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο.Όπως αναφέρει το newmoney.gr, ο κ. Σόιμπλε δεν δίστασε να κατηγορήσει το ΔΝΤ για τη σύνταξη «μάταιων προγραμμάτων» και να προσθέσει ότι, όλα αυτά που εκτιμά το Ταμείο για την ελληνική οικονομία, πέραν όλων των άλλων, δεν πρόκειται να την καταστήσουν ποτέ ισότιμο μέλος της ευρωζώνης.«Διαφωνούμε με το ΔΝΤ για τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, το ΔΝΤ δεν είναι πρόθυμο να δεχθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να ξεπεράσει το 1% για τα επόμενα 40 χρόνια» τόνισε ο κ. Σόιμπλε.Στηριζόμενος, μάλιστα, στην παραπάνω εκτίμηση του ΔΝΤ, δεν δίστασε να προσθέσει ότι «ως εκ τούτου, κάποιος μπορεί να εξηγήσει γιατί όλα τα προγράμματα (σ.σ.: της Ελλάδας) αποδείχθηκαν μάταια».Επιπρόσθετα, εκτίμησε ότι με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 1% στα επόμενα 40 χρόνια η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να κλείσει το χάσμα που την χωρίζει από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
Related Items:
You are subscribed to email updates from ευανάγνωστο.
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. Email delivery powered by Google
Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States

ευανάγνωστο (noreply@blogger.com)
"Διαπιστώσεις", που ήταν ηλίου φαεινότερες από την πρώτη στιγμή του ελληνικού δράματος. "Διαπιστώσεις", που φυσικά ήταν γνωστές στον Γερμανό υπουργό οικονομίας από το 2010, αφού η καταστρεπτική διαδρομή των δήθεν αναπτυξιακών προγραμμάτων του ΔΝΤ είναι διαχρονικά ξεκάθαρη, σταθερή και αμετάβλητη.... Απλώς, η ελληνική περίπτωση υπήρξε, όπως αποδεικνύεται, δυσκολότερο να συσκοτιστεί, από άλλες, εξ' ου και η αποχώρηση του ΔΝΤ, για να μην είναι παρόν στην τελική φάση εξαφάνισης της Ελλάδας από προσώπου Γης.

Οποία, λοιπόν, ευρωπαϊκού αρώματος υποκρισία, και όχι μόνον από τους "επιστήθιους φίλους" Γερμανούς, αλλά και από το σύνολο των προσφιλών εταίρων μας! Οποία εγκληματικής μορφής "ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη"!!!!

Τώρα πια μπορεί κανείς να βασιστεί με ασφάλεια σε λογικές προβλέψεις, σχετικά με τις εξελίξεις "συνοχής, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας", που θα ισχύσουν όταν ολοκληρωθεί, και κυρίως επισημοποιηθεί, το σχέδιο της "Ευρώπης πολλών ταχυτήτων", που προχωρεί αλματωδώς με τη σύμπραξη, ήδη, και του Γάλλου προέδρου. Τύφλα να έχουν, στο ευρωπαϊκό μέλλον, οι διακρίσεις της αρχαίας Ελλάδας, σε ελεύθερους πολίτες, περιοίκους και δούλους!

Και, βέβαια, εύλογο το ερώτημα τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε: Τι ακριβώς, αναμένουν, σχετικά με την κατεστραμμένη Ελλάδα μας, όλοι όσοι τώρα αποφασίζουν για την τύχη της (και θα αποφασίζουν προσεχώς), ώστε να δικαιολογείται το γεγονός ότι εξακολουθούν να επιμένουν ευλαβικά-συγκινητικά- αλλά και ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ, αλλά και με ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ, σε......"ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ" ( με ή χωρίς γραβάτα);;;;;; Τι τους εμποδίζει να ανοίξουν τα μάτια τους, στην οικτρή πραγματικότητα, και να δουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ΑΒΥΣΣΟ, χωρίς ημερομηνία λήξης, στην οποία οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα την πατρίδα;

ΕΛΕΟΣ, για να συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί μας, αλλά και ο λαός μας, την άμεση ανάγκη αντίδρασης στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Η κυρία Μέρκελ είχε δίκαιο υποστηρίζοντας ότι μετά τη στάση του πλανητάρχη Ντόναλντ Τράμπ, απέναντι στην Ευρώπη, η Ευρώπη (δηλαδή η Γερμανία και ίσως-ίσως και η Γαλλία) πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια της. Αλλά, αυτή η προτροπή, πρέπει τώρα να απευθυνθεί, σε δύναμη, προς την Ελλάδα, για να αγωνιστεί και να σωθεί, με τις δικές της δυνάμεις. Αν κατορθώσει να συγκεντρώσει, αυτές τις δυνάμεις, δεν θα έχει τίποτε να φοβηθεί.

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.