Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

«…Και δύο και τρεις βόμβες! » Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!


Το ποίημα αυτό είναι ο πρόλογος της ποιητικής συλλογής Σκλάβοι πολιορκημένοι. Τιτλοφόρησε έτσι τη συλλογή ο Βάρναλης παραλλάσσοντας τον τίτλο της γνωστής ποιητικής σύνθεσης του Σολωμού Ελεύθεροι Πολιορκημένοι. Οι σκλάβοι πολιορκημένοι του είναι όλοι οι άνθρωποι που είναι δέσμιοι των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών.

Του Γ. Γ.

Ο Γιάννης Κανελλάκης είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση δημοσιογράφου και ανθρώπου. Και το λέμε αυτό γιατί τυχαίνει να γνωρίζουμε την πορεία του. Από τότε που ξεκίνησε σαν ένας μαχητικός δημοσιογράφος και φίλα προσκείμενος σε οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μέχρι τότε που κατάντησε θιασώτης του ΓΑΠ –υπήρξε και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του- για να ανακαλύψει στην συνέχεια την ορθοδοξία και να σιτίζεται σήμερα εργαζόμενος σε θρησκευτική ιστοσελίδα.

Οσο για την δημοσιογραφική του παρουσία αυτό που γνωρίζουμε είναι η σχετικά πρόσφατες εκπομπές που έκανε στο ραδιόφωνο της ertopen και στις οποίες μας «σερβίριζε» τις «αγιογραφίες» «προσωπικοτήτων» τύπου Σάββα Καλεντερίδη και … Βασίλη Λεβέντη.

Θα είμαστε άδικοι όμως να μην του αναγνωρίσουμε ότι υπήρξαν αρκετές φορές που δημόσια είπε τα πράγματα με το όνομα τους, όπως τότε –αξίζει να το σημειώσουμε μέρα που είναι- απέδιδε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι:
 «Εχει κατασπαράξει τον ελληνικό λαό και έχει κατακλέψει το ελληνικό δημόσιο».

Κάναμε αυτή την εισαγωγή για να παραθέσουμε την ανάρτηση που έκανε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, υπερασπιζόμενος ανοιχτά τις γνωστές πρόσφατες απόψεις του συναδέλφου του Γιώργου Φιλιππάκη.

«…Και δύο και τρεις βόμβες! »

Του Γιάννη Κανελλάκη

"Αντί ο μεγαλοτραπεζίτης και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, να απαντήσει στα απανωτά και επίμονα ερωτήματα, για το μέγεθος της περιουσίας του σήμερα, που έχει αποκτήσει μαζί με την σύζυγό του, καταθέτει μηνύσεις σε βάρος δημοσιογράφων, οι οποίοι διατυπώνουν απόψεις και σχόλια σχετικά με την «πορεία, τα έργα και τις πράξεις πουλημένων πολιτικών», οι οποίοι αγνοούν τα «πάθη, τα μαρτύρια, την φτώχεια και τις περιπέτειες» στα οποία έχουν οδηγήσει τις τελευταίες δεκαετίες τον ελληνικό λαό και συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του !

Εγώ δεν θα …τσιγκουνευτώ τις… βόμβες- πακέτα που θα μπορούσαν να «σκάσουν» στα πόδια του κάθε Στουρνάρα και άλλων διεφθαρμένων πολιτικών, αλλά όπως λένε συμπολίτες μας, «δεν θα ήταν καθόλου παράλογο να έσκαγαν δύο και τρεις βόμβες στα πόδια και του Στουρνάρα και του Παπαντωνίου και του Αλογοσκούφη και του Σουφλιά και του Καραμανλή και του Παπακωνσταντίνου και πολλών άλλων διεφθαρμένων πολιτών, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την οικονομική τραγωδία , την εξόντωση, την εξαθλίωση και την χρεοκοπία, που ζει σήμερα ο ελληνικός λαός ! »

Τα πρωτοφανή οικονομικά μέτρα, τα μνημόνια, και τόσα άλλα βάρβαρα χαράτσια, που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες, είναι αποτέλεσμα της διεφθαρμένης, βρώμικης και διαπλεκόμενης πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών και πρέπει οι ένοχοι, όπως είπε και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλιας, να πληρώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο !

Και φυσικά οι συμπολίτες μας δεν σταματούν μόνο στις καταγγελίες τους κατά των διεφθαρμένων και απατεώνων πολιτικών, αλλά μιλούν και για τα βαποράκια, τρωκτικά και πουλημένα «δημοσιογραφάκια της δημοσιογραφίας της λάσπης και της εξάρτησης», για τα οποία «δεν θα είχαν αντίρρηση αν στα πόδια κάποιων απ΄αυτούς έσκαγαν βόμβες-πακέτα προς παραδειγματισμό
!!! ».

Αυτά προς το παρόν…".
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_207.html

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου