Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Πρωτοβουλία Πατούλη για αποστολή φαρμάκων στη Συρία

Μέσα στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων εκκλήσεων του ΟΗΕ για στήριξη του λαού της Συρίας, για πρώτη φορά αποστέλλεται στην εμπόλεμη χώρα από την Ελλάδα και από επίσημο φορέα της χώρας, μια ουσιαστική βοήθεια που αφορά σημαντικό και ακριβό φαρμακευτικό υλικό.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με πρωτοβουλία και εισήγηση του προέδρου, κ. Γιώργου Πατούλη, έλαβε την απόφαση να συσκευαστούν 15 μεγάλες κούτες φαρμάκων του κοινωνικού φαρμακείου του ΙΣΑ, που αντιστοιχούν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ,

Την περασμένη Κυριακή, ολοκληρώθηκε η, πράγματι, δύσκολη αποστολή του πολύτιμου φορτίου δεκάδων χιλιάδων ευρώ, στην Δαμασκό.

Ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής για την Ειρήνη στη Συρία και τη Φιλία Ελλάδας-Συρίας, κ. Αλέξανδρος Ζαναντάκης, συνόδεψε το φορτίο και το παρέδωσε στην πρεσβεία της Συρίας στην ...
Βηρυτό και στον Σύριο πρόξενο.

Αυτές τις ώρες διανέμεται στα νοσοκομεία της εμπόλεμης χώρας, προκαλώντας τις ευχαριστίες από την πρώτη κυρία της Συρίας, αλλά και από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, προς τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Πατούλη, αλλά και τον ελληνικό λαό.

Η πράξη αυτή λαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα την ώρα που ο ΟΗΕ, επισημαίνει σε δραματικούς τόνους, ότι από το 2011 το προσδόκιμο ζωής στη Συρία έχει μειωθεί κατά 20 ολόκληρα χρόνια και εκατομμύρια παιδιά, μεγαλώνουν σε εμπόλεμες και καθόλου συμβατικές με την στοιχειώδη υγιεινή, συνθήκες.
zougla
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.