Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Λαμόγια και ρουφιάνοι οι συνήθισμένοι χειροκροτητές των καθεστώτων


του Μιχάλη Χαιρετάκη

O άγιος Βερνάρδος του Κλερβό είχε γράψει πριν από 1000 σχεδόν χρόνια,"L'enfer est plein de bonnes volontés ou désirs" η Κόλαση είναι γεμάτη από καλές προθέσεις ή επιθυμίες, φράση που έφτασε μέχρι τις μέρες μας ως παροιμία "Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις".

Αφορμή για το άρθρο αυτό είναι το νέο διαδικτυακό μπλοκάρισμα στο facebook του δημοσιογράφου Νίκου Ρούσση , υποτίθεται εξαιτίας μιας φωτογραφίας που ανέβασε στον τοίχο του. Η επίμαχη φωτογραφία συνοδευόταν απο καυστικά σχόλια που δεν άρεσαν στους καλοθελητές λογοκριτές του 2017 πού συντονισμένα έσπευσαν να καταγγείλουν.

Η χούντα δεν έφυγε αγαπητοί αναγνώστες του άρθρου, είναι εδώ καμουφλαρισμένη με την προβιά της δημοκρατίας έτοιμη να κατασπαράξει όποιον γράφει κάτι μη αρεστό στο καθεστώς. Οι ίδιοι ρουφιάνοι και τα ίδια λαμόγια της επταετίας, αλλάζαν πλαστικές σημαίες κάθε φορά που ένα κόμμα φαινόταν οτι θα γινόταν κόμμα εξουσίας.

Αυτή είναι η μεγάλη αρρώστια της χώρας. Η αρρώστια κάθε δημοκρατίας. Δημοκρατιας χωρίς εισαγωγικά, γιατί με εισαγωγικά είναι η γύψινη δημοκρατία. Σε μια χώρα που ηθελημένα παραμελείται η παιδεία, σε μια χώρα που η ρουφιανιά αμείβεται και η λαμογιά μένει ατιμώρητη, ρουφιάνοι και λαμόγια μπαίνουν σε ένα μικρό κόμμα του 2-3% μόλις μυριστούν χρήμα, δόξα και εξουσία.

Τα ίδια λαμόγια και ρουφιάνοι που ντύθηκαν στα χρώματα της ελ-πήδας πριν λίγα χρόνια θα τα έβλεπες με τσέπες γεμάτες και πλαστικά λευκοπράσινα σημαιάκια. Εχθρός τους, η αριστεία, η πρόοδος, η κάθε αξία γιατί δεν έχουν μάθει να επιβιώνουν με αρετές. Εχουν μάθει να ρουφιανεύουν και να κλέβουν. Είναι τα περίφημα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος που δεν έχουν ιδεολογία. ¨Η μάλλον έχουν την ιδεολογία της κονόμας.

Είναι οι εμετικοί τύποι που θα τους δεις να λιβανίζουν το καθεστώς, να αραδιάζουν ψέμματα , προσπαθώντας να σε κάνουν να πεισθείς οτι ζείς στη Γη της Επαγγελίας αλλά είσαι ανίκανος να το αντιληφθείς, ενω οι ίδιοι, γάτοι ελίσσονται πτωχεύοντας ατιμωρητί τις επιχειρήσεις τους ή δαγκώνοντας...
άπληστα δημόσιο χρήμα.

Απο κοντά και οι ρουφιάνοι του καθεστώτος, άνθρωποι γλοιώδεις που προσπαθούν να φιμώσουν όποια φωνή, κρίνει, κατακρίνει και κάποιες φορές κράζει και ξεφωνίζει γελοίους πολιτικούς και πολιτικές.

Σημερα δεν λογοκρίνουν τις εφημερίδες, οι εφημερίδες πια είναι υποτακτικές λόγω χρεών και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι φιμωμένοι , αν θέλουν ένα κομμάτι ψωμί. Δεν λογοκρίνουν το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ετσι και αλλιώς η πίτα είναι ήδη μοιρασμένη και υπάρχει ομερτά μεταξύ των αντίπαλων κομμάτων ή συμψηφισμοι και αλληλοεκβιασμοί.

Το πρόβλημά τους είναι το, ακόμα, ελεύθερο διαδίκτυο, τα social media και η κάθε μικρή εστία ελεύθερης γνώμης και φωνής, απο ανεξάρτητους δημοσιογράφους και ανθρώπους σκεπτόμενους. γιατί χαλάει τη συνταγή, σπάει την ομερτά και βγάζει την πικρή αλήθεια.

Οτι ο βασιλιάς τις περισσότερες φορές είναι γυμνός, αλλά το χειρότερο είναι οτι είναι ηλίθια γελοίος.


Σχετικό: Πάλι οι  «γνωστοί άγνωστοι» μπλόκαραν  τον  δημοσιογράφο Νίκο Ρούσση στο facebook!
Ο ίδιος, μέσω του press-gr, στέλνει στους διαδικτυακούς φίλους του το ακόλουθο μήνυμα:"Οι πρόθυμοι και υπόδουλοι ρουφιάνοι της Συριζοκωλόφαρας έκαναν πάλι το θαύμα τους. Με μπλόκαραν για ένα μήνα, να μην μπορώ να δημοσιεύσω τίποτα, να μην μπορώ να απαντήσω σε μηνύματα και να μην μπορώ να κάνω ούτε λαϊκ.
Η χυδαιότητα τους έφθασε στο σημειο, να στηρίξουν την "αναφορά" εναντίον μου στο φεϊσμπουκ, σε μία φωτογραφία, όπου απεικονίζονταν ο μακαρίτης ο πάτέρας μου, με δύο μαύρους ναύτες πάνω σ' ένα από τα πλοία που ταξίδευσε.
Η φωτογραφία αφαιρέθηκε, με πρωτοβουλία των "διαχειριστών" του φέϊσμπουκ, με το αιτιολογικό ότι δεν συνάδει με τους όρους του μέσου αυτού κοινωνικής δικτύωσης, που έχει εξελιχθεί σε μέσον καλυμμένης δικτατορίας.
Αυτό όμως που τους πόνεσε και δεν αφαιρέθηκε είναι το σχόλιο που συνόδευε την φωτογραφία και άκρες μέσες μίλαγε, για το ότι εγώ δεν ντρέπομαι ν' αναρτήσω την φωτο του πατέρα μου, ενώ ο Τσίπρας δεν έχει δημοσιοποιήσει ούτε...σκίτσο από τη φάτσα του δικού του.
Το σχόλιο μπορείτε να το βρείτε στις αναρτήσεις μου στις 27 Απριλίου 2017.
Μέχρι να λήξει ο μηνιαίος αποκλεισμός μου, μπορείτε να δείτε δημοσιεύσεις μου και ρεπορτάζ, τόσον στον τουϊτερ @NikosRoussis2 όσον και στο www.reporter.gr "

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.