Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο – καταγγελία εργαζόμενων στον όμιλο Real Group:

«Τον μισθό του Δεκεμβρίου του 2016 έλαβαν σήμερα οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους του ομίλου Real Group και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της διοίκησης οι υπόλοιποι θα λάβουν αύριο τα δεδουλευμένα τους. Τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση αρκετών υπαλλήλων, όλων των ειδικοτήτων είναι δραματική κυριολεκτικά, το λογιστήριο είναι εξαφανισμένο αφού δεν απαντάει σε email και τηλέφωνα. Μάλιστα σε ελάχιστες περιπτώσεις και αφού έχουν προηγηθεί συνεχείς οχλήσεις, έχουν τελικά δοθεί κάποια μικροποσά από τους οφειλόμενους μισθούς.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο η διοίκηση των επιχειρήσεων του πολύ γνωστού Νίκου Χατζηνικολάου ζήτησε από τους εργαζόμενους στις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και τα site του Real Group “να βάλουν πλάτη” για να καταφέρει η επιχείρηση να εξομαλύνει έως την άνοιξη του 2017 τις μισθοδοσίες και να οφείλονται μόνο τα δεδουλευμένα ενός μήνα. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν θετικά και αντί τελικά για εξομάλυνση όλο και πλησιάζουν στο να τους οφείλεται και τέταρτος μήνας από τα δεδουλευμένα του.

Η “πλάτη” είναι πλέον συνήθης τακτική στον όμιλο (real.gr, ραδιόφωνο Real FM, εφημερίδα Real News, εφημερίδα Αληθινές Ειδήσεις, enikos.gr) του Νίκου Χατζηνικολάου και άλλες φορές ζητείται ενώ άλλες ουσιαστικά επιβάλλεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο περασμένος δεκαπενταύγουστος κατά τον οποίο το προσωπικό απλώς ενημερώθηκε μέσω email για μια τρίτη μείωση στις αποδοχές του κατά 10%.

Με την ίδια μέθοδο, ο Real Group άνοιξε τη νέα, καθημερινή εφημερίδα Αληθινές Ειδήσεις με μηδενικό εργατικό κόστος, καθώς την “τρέχουν” οι υπάρχοντες εργαζόμενοι από τα εβδομαδιαία φύλλα ενώ όσοι δεν δέχτηκαν να δουλέψουν αναγκαστικά και δωρεάν και εκεί αποχώρησαν… ησύχως.

Ίσως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εξετάσουν ξανά τη στάση τους με δεδομένο ότι και που βάζουν αυτή την έρμη την πλάτη, συνεχώς λυγίζουν μόνο οι ίδιοι και φως στο τούνελ της αποπληρωμής των μισθών δεν φαίνεται. Φυσικά για όλα αυτά που γίνονται εκεί σπανίως θα ακούσετε ή θα πληροφορηθείτε κάτι από άλλα ΜΜΕ ή τον ίδιο τον λαλίστατο κατά τα άλλα Νίκο Χατζηνικολάου…».
Εργαζόμενοι του ομίλου βάλλουν κατά του Νίκου Χατζηνικολάου | EUROKINISSI
29.03.2017,
Πηγή: katalipsiesiea.blogspot.gr

«Οι πολίτες, που λένε ότι ο πόλεμος στο Μεξικό είναι ανήθικος και η δουλεία είναι άδικη, στην ουσία έρχονται σε αντίφαση με τον εαυτό τους, όταν πληρώνουν τους φόρους, που προορίζονται για τη χρηματοδότηση ακριβώς αυτών των πρακτικών».

               Henry David Thoreau: «Πολιτική Ανυπακοή», 1848.
___________________
Το χρέος μας προς την πατρίδα, είναι να εφαρμόζουμε τους μνημονιακούς νόμους και να πληρώνουμε -μέσω της ΑΑΔΕ-τους τοκογλύφους!  Κάποιοι την έχουν γλιτώσει και δεν πληρώνουν επαρκώς τους Γερμανούς, τους Γάλλους κλπ τραπεζίτες, οπότε πρέπει να τους βρούμε και να τους τα πάρουμε.  Οι τραπεζίτες έχουν ανάγκη από λεφτά, ορμάτε στα νησιά να μαζέψετε...
Είναι καταπληκτικό, αυτό που γίνεται στην κατεχόμενη χώρα με τους τύπους, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι.
Αφού στήριξαν επί 10ετίες, το πολιτικό σύστημα, που λεηλάτησε (για λογαριασμό άλλων) την Ελλάδα, αφού ξέπλυναν και καθιέρωσαν κάθε καρυδιάς καρύδι και κάθε αλητείας αλήτη μέσα από τις εκπομπές τους, αφού δεν έβγαλαν άχνα εδώ και 7 χρόνια για τιμωρία των πρωταιτίων της καταστροφής, με τους οποίους χαριεντίζονται ακόμα και σήμερα στις εκπομπές τους, έρχεται σήμερα εις εκ των...εκλεκτότερων μηντιακών αστέρων της χώρας, Ν. Τζαμπανικολάου, να πανηγυρίσει! Γιατί; Μα επειδή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πραγματοποιήσει επιδρομή ενάντια στις επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες κλπ), που δεν κόβουν αποδείξεις!
Το γεγονός, ότι αυτός ο αυτός ο ίδιος χρωστά ουκ ολίγα στους εργαζόμενους του ομίλου REAL, δεν τον αποτρέπει από το να γαυγίζει εναντίον όσων δεν πληρώνουν φόρους, εναντίον δηλαδή όσων δεν πληρώνουν τους τραπεζίτες, διότι τα λεφτά των φόρων εκεί καταλήγουν.  
Λες κι οι κάθε είδους ελεύθεροι επαγγελματίες και καταστηματάρχες δεν έχουν ισοπεδωθεί αρκούντως από τα μνημόνια της κατοχής, από τα χαράτσια της εφορίας, των τραπεζών κλπ, οπότε απαιτείται κι η επιδρομή της ΑΑΔΕ, για να ..τελειώσουν οριστικά.
Φυσικά, ο εν λόγω καθεστωτικός τζουτζές, γνωρίζει καλά, ότι αν κάποιος (ήδη υπερχρεωμένος σε τράπεζες και δημόσιο) επαγγελματίας «κόψει» αποδείξεις για όλες τις δραστηριότητές του, θα φαληρίσει νομοτελειακά.
Αυτός, βέβαια, είναι ο στόχος των κατακτητών-δανειστών, τον οποίο ο Τζαμπανικολάου υπηρετεί πιστά: Η πλήρης απαξίωσητης παραγωγικής και οικονομικής βάσης της χώρας, με δύο βασικούς στόχους. Αφενός τη φυσική, ψυχική και ιστορική εξόντωση του πληθυσμού της κι αφετέρου την απαλλοτρίωση του οικοπέδου «Ελλάς» σε εξευτελιστική τιμή.
Τι ακριβώς είναι η ΑΑΔΕ, για το έργο της οποίας πανηγυρίζει ο (με τις πλάτες των εργαζομένων) εκδότης Τζαμπανικολάου
Η συγκεκριμένη «ανεξάρτητη» αρχή έχει υπερσυνταγματική ισχύ. Σε κανέναν δεν λογοδοτεί. Ο μοναδικός λόγος ύπαρξής της είναι να τηρούνται κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που επιβάλλουν οι δανειστές, ενώ οι υπάλληλοί της αποκτούν ακόμα και προανακριτικές αρμοδιότητες!
Η ΑΑΔΕ δεν υπόκειται στη δικαιοδοσία του ελληνικού κράτους, ή της ελληνικής δικαιοσύνης, δηλαδή διαθέτει υπερσυνταγματική ισχύ και είναι αυτή , που –ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ- θα αποφασίζει πλέον για τη φορολογική και δημοσιονομικήπολιτική του "ελληνικού κράτους"! Με άλλα λόγια,  αρμοδιότητες, που είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένες αποκλειστικά και μόνο υπέρ της εκάστοτε νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, αποσπώνται από τους συνταγματικά νόμιμους φορείς τους κι εκχωρούνται σε κάποια... ανεξάρτητη αρχή, με απόφαση ξένων δυνάμεων! Δηλαδή, η φορολογική πολιτική θα ασκείται αποκλειστικά και μόνο από την ιδιωτική Ανεξάρτητη Αρχή των Δημοσίων Εσόδων, ενώ οι υπουργοί και η κυβέρνηση απλά θα υπογράφουν και κατόπιν το Κοινοβούλιο θα...επικυρώνει. Τσιμουδιά ο Τζαμπανικολάου, που κατά τ’άλλα κόπτεται για τη νομιμότητα, όταν αυτή βεβαίως αφορά σε καστανάδεςταξιτζήδεςεστιάτορες, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ. Προβλέπεται δε, ότι πολύ σύντομα η ΑΑΔΕ -σε αντικατάσταση των ΔΟΥ- θα συστήσει ιδιωτικό μηχανισμό είσπραξης οφειλών προς το κράτος.
Αυτούς συγχαίρει το μηντιακό λαγουδάκι του κατοχικού καθεστώτος, το οποίο μπορεί μεν να μην πληρώνει τους εργαζόμενους στο μηντιακό του όμιλο, αλλά απαιτεί από τους κατοχικούς μηχανισμούς, στυλ ΑΑΔΕ, να «ξεσκίσουν» τους εστιάτορες, που δεν κόβουν αποδείξεις. Θράσος χιλίων μαιμούδων!
Όταν η ανομία, είτε εκπορεύεται από τα μεγάλα αφεντικά-δανειστές, είτε επιβάλλεται υπέρ τους, τότε η... αντικειμενική δημοσιογραφία πανηγυρίζει, θεωρώντας όλους τους πολίτες μαλάκες, λέγοντάς τους ότι τα λεφτά, που θα μαζέψει η ΑΑΔΕ, θα πάνε στο «δημόσιο» ταμείο, μολονότι κι η κουτσή Μαρία γνωρίζει, ότι το ταμείο δεν είναι πλέον δημόσιο κι ότι κάθε έσοδο, κάθε ευρώ, πηγαίνει στην αποπληρωμή του παράνομου κι απεχθούς χρέους της χώρας.
Αυτήν την άθλια κυβέρνηση δωσιλόγων και τυχοδιωκτικών καθαρμάτων στηρίζει μέσα από τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ, που διατηρεί ο εν λόγω παπαγάλος πάντων των καθεστώτων και πασών των εξουσιών.
Την κυβέρνηση, η οποία βάσει του νόμου Ν. 4336/2015 (3ομνημόνο) «δεσμεύεται να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Μνημονίου πριν αυτές οριστικοποιηθούν και εγκριθούν νόμιμα.».

Την κυβέρνηση, η οποία με το νόμο 4334/2015 (ΦΕΚ 80/6-7-2015), που αφορά στην επικύρωση της Απόφασης της Συνόδου των Αρχηγών των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12/7/2015, αποδέχτηκε ότι "...το ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους, να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως."

Όλα τα παραπάνω, οι κάθε λογής Τζαμπανικολάου τα αποκρύπτουν εντέχνως από το λαό, περιοριζόμενοι στον καθορισμό μιας ευτελούς και χαμηλού επιπέδου πολιτικής ατζέντας προς το πόπολο. Αναλύσεις της πλάκας, κατασκευή εικονικής υπεραξίας, υπέρ πολιτικών και πνευματικών μετριοτήτων και γενικά μια τάση υποτίμησης της κοινής λογικής και της αξιοπρέπειας.  
Αυτό, άλλωστε, είναι το δόγμα της ξεπουλημένης κατοχικής δημοσιογραφίας, από το 2010, ως σήμερα, το δόγμα Τζαμπανικολάου: Εξαθλίωση για όλους, όχι μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους!

                                                                       
Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!


askordoulakos


Το αποκαλυπτικό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφερόμενος σε χρέη του Real Group γράφει με τον γνωστό ειρωνικό – περιπαικτικό τρόπο του, στο «Στίγμα» :

“(…)Και να πεις ότι η κρίση έχει πλήξει μόνο τον ΔΟΛ; Οχι δυστυχώς. Γύρω εξελίσσονται κρυφά δράματα, τα δικά μας απλώς απολαμβάνουν μια δημοσιότητα. Αλλοι καταφέρνουν να τα κουκουλώνουν.

Να, ας πούμε, με αληθινή θλίψη πληροφορήθηκα χθες ότι στον σταθμό του Χατζηνικολάου έφτασε τις προάλλες ένα κατασχετήριο για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 5.167.000 ευρώ. Και οτι προχθές μια ομάδα φωτογράφων, που τροφοδοτούσαν με φωτογραφικό υλικό τα ιδιαιτέρως επιτυχημένα έντυπά του, κατέφθασαν στα γραφεία της εφημερίδας του, δημιούργησαν ολόκληρο επεισόδιο διότι τους οφείλει ένα ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ και αποχώρησαν αφού τους δόθηκαν κάποια χρήματα. Υποσχέθηκαν όμως στους υπεύθυνους της εφημερίδας να επανέλθουν την προσεχή εβδομάδα ακολουθούμενοι από κάμερες καναλιών εάν δεν εξοφληθούν….

Επίσης εντός των τειχών διάφοροι άθλιοι τύποι διακινούν mouth to mouth ότι υπάρχουν κάτι επιταγές εις χείρας τρίτων που έχουν σκάσει και άλλες που αναμένεται να σκάσουν – ένα δράμα δηλαδή.

Κρίμα, στενοχωριέμαι αφάνταστα για τα προβλήματα του ανθρώπου, προβλήματα που συμπίπτουν με το νέο εγχείρημα στην καριέρα του – αυτή τη φορά θα λέει ειδήσεις στον (με δάνεια 170.000.000 εκατ. ευρώ) Αnt1… (φαντάζομαι μέχρι να πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και υπό την αίρεση ότι ο Αnt1 θα πάρει άδεια…) “

Τις επιχειρηματικές μεθόδους των μετόχων του Real Group και την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Όμιλος των Χατζηνικολάου-Κουρή αποκάλυψε το περίφημο πόρισμα της Εξεταστικής για τα Δάνεια στα ΜΜΕ.

Ειδικότερα, βάσει του πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Real Group ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ και τα υπόλοιπα ήταν ξένα κεφάλαια, δηλαδή κατ΄εξοχήν δάνεια.

Έτσι έφτασε σήμερα το Real Group να χρωστάει στο Δημόσιο και στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς περί τα 6 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει το Ιστορικό πόρισμα.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.