Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Συρία - Ισραήλ (Η ήττα των αμερικανοκίνητων φονιάδων είναι συντριπτική)

Γράφει ο mitsos175.

«Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν εκ νέου θέσεις των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος απόψε, ανταποδίδοντας πυρά που προήλθαν από το συριακό έδαφος και έπεσαν στο κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν• πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο επεισόδιο από το Σάββατο».

Και για το Χίτλερ οι Πολωνοί έφταιγαν. Όταν ήταν να εισβάλει στην Πολωνία κι αυτός τα πυρά «επέστρεφε». Το Ισραήλ είναι γνωστό ότι στηρίζει, όπως οι ΗΠΑ, η Σ. Αραβία κα, τον ISIS και τους υπόλοιπους φονιάδες. Το γιατί είναι γνωστό: Προτιμά μια αδύναμη, μια διασπασμένη Συρία. Μια Συρία που κυβερνούν τα υποχείρια του ΝΑΤΟ θα κάνει ότι πει το Ισραήλ.

Στα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν λοιπόν μόνο μια μικρή λωρίδα ελέγχεται από τον Άσαντ, περίπου 10 χιλιόμετρα μήκος. Το άλλο το κατέχει ο ISIS με τους υπόλοιπους μισθοφόρους. Επειδή όμως τώρα τελευταία τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τις ΗΠΑ και τους τρομοκράτες τους, επειδή ο Συριακός Στρατό έχει πάρει φαλάγγι τον ISIS απελευθερώνοντας 70 τετραγωνικά χιλιόμετρα τη μέρα και καθώς οι Σύριοι έφτασαν στην στρατηγικής σημασίας πετρελαιοφόρα περιοχή, είναι μάλιστα έτοιμοι να σπάσουν την πολιορκία της Ντέιρ αλ-Ζορ, το Ισραήλ θεώρησε «καλό» να βομβαρδίσει τις θέσεις του Συριακού στρατού.

Η προβοκάτσια είναι ολοφάνερη, αφού ταυτόχρονα με τους βομβαρδισμούς οι φανατικοί ισλαμιστές επιτέθηκαν υπό την κάλυψη της Ισραηλινής αεροπορίας και του πυροβολικού. Μάταιος κόπος. Παρά τις κάποιες αρχικές επιτυχίες, οι επιθέσεις αποκρούστηκαν με μεγάλες απώλειες ενώ τα ισραηλινά όπλα που ήταν εξοπλισμένοι οι επιτιθέμενοι έγιναν λάφυρα και επιδεικνύονται από τους Σύριους. Τα εδάφη ανακαταλήφθηκαν γρήγορα. Έτσι το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς ενώ θα ...
πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο τζιχαντιστή. Εντάξει, ο πόλεμος τελειώνει, δεν έμειναν πολλοί.

Τελειώνει βέβαια αυτός ο γύρος, όπου «αποχωρεί» ο ISIS. Η επόμενη φάση θα έχει Αμερικάνους εναντίον Ρώσων με την συμμετοχή φυσικά και άλλων. Οι Αμερικάνοι συγκεντρώνουν δυνάμεις, έχουν αναδιατάξει το στρατό των υπόλοιπων μισθοφόρων τους, ώστε να επιτεθεί σύντομα κατά του Συριακού στρατού, ενώ ήδη στήνουν την επόμενη προβοκάτσια -με χημικά πάλι- μαζί με Γάλλια και άλλους ιμπεριαλιστές. Ιράν - Ρωσία - Ισραήλ - ΗΠΑ - Σ. Αραβία - Τουρκία θα πολεμήσουν μεταξύ τους. Τα ζεύγη: Σ. Αραβία - Ιράν, Ρωσία - ΗΠΑ (ΝΑΤΟ), Τουρκία - Κούρδοι, Συρία - Ισραήλ και όλοι εναντίον όλων. Αν γίνει κάτι τέτοιο, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν θα προλάβουμε τελικά να δούμε τους εξωγήινους. Κι όχι τίποτα άλλο, άκουσα ότι μοιάζουν στον Κούλη, θέλω να το επιβεβαιώσω.

Στο μεταξύ η Ράκκα είναι τελείως αποκομμένη, πρυτάνευε η λογική και σταμάτησε η σύγκρουση Κούρδων - Συριακού Στρατού που ήταν βρομοδουλειά των ΗΠΑ. Όμως οι Τούρκοι ήδη βομβαρδίσουν Κουρδικές περιοχές, ενώ συγκέντρωσαν πάρα πολύ στρατό στα σύνορα κι ενώ οι Κούρδοι είναι απασχολημένοι... Οι Κούρδοι όμως ξέρουν να πολεμάνε, αυτό ας το έχουν υπόψη οι στρατηγοί. Αν δεν έκανε επίθεση από τα νώτα ο Συριακός στρατός ακόμα οι Τούρκοι στρατιώτες θα πέθαιναν στην Αλ Μπαμπ.

Κανονικά ο πόλεμος αυτός έπρεπε να έχει τελειώσει. Η ήττα των αμερικανοκίνητων φονιάδων είναι συντριπτική. Όμως υπάρχει το πετρέλαιο και αυτό κάνει τις ΗΠΑ να επιμένουν. Τραβάνε επικίνδυνα το σχοινί. Ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε από πυρηνικό πόλεμο μ’ όλους αυτούς τους ανισόρροπους ιμπεριαλιστές είναι να βρουν οι επιστήμονες τρόπο να αχρηστεύσουν το πετρέλαιο, να ησυχάσουμε.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_344.html

Σχόλια: Ιμπεριαλισμός: Το τελευταίο στάδιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Άρχισε στα τέλη του ΙΘ’ και τις αρχές του Κ’ αιώνα.
Ο Λένιν έδωσε τον επιστημονικό ορισμό. «Ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός έφτασε σ’ ένα στάδιο ανάπτυξης που το χαρακτηρίζει η κυριαρχία των μονοπωλίων και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, όπου η εξαγωγή των κεφαλαίων από τις πλούσιες καπιταλιστικές χώρες έρχεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός των, όπου αρχίζει το μοίρασμα του κόσμου μεταξύ των διεθνών τραστ και όπου συμπληρώθηκε η μοιρασιά όλου του εδάφους της υδρογείου μεταξύ των μεγαλύτερων καπιταλιστικών χωρών».
Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η κυριαρχία των μονοπωλίων. Ο ζυγός μιας δράκας μονοπωλητών είναι ο σκληρότερος και ανυπόφορος καπιταλισμός. Από τον ΙΘ’ αι μια χούφτα άρπαγες ιμπεριαλιστές καταπιέζουν και στραγγαλίζουν οικονομικά την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.
Ο Στάλιν διατύπωσε το θεμελιώδη οικονομικό νόμο του σύγχρονου καπιταλισμού: Οι καπιταλιστές εξασφαλίζουν το ανώτατο κέρδος υποδουλώνοντας άλλους λαούς, λεηλατώντας συστηματικά τον πλούτο των χωρών προκαλώντας πολέμους και στρατιωτικοποιώντας την εθνική οικονομία.
Η ανάπτυξη του καπιταλισμού δεν ακολουθεί πλέον γραμμή ανόδου αλλά πτώσης. Το κράτος υποταγμένο στα μονοπώλια εξωθεί στα άκρα την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση και την πείνα, ενώ οι κρίσεις γίνονται ολοένα χειρότερες. Ύφεση, καταστροφή, πόλεμοι, λιμοί, πείνα, προσφυγιά είναι αποτελέσματα του ιμπεριαλισμού.
Λένιν και Στάλιν θεωρούσαν τον ιμπεριαλισμό τελικό στάδιο του καπιταλισμού γιατί με αυτόν ωριμάζουν οι συνθήκες για Επανάσταση, αφού οξύνονται όλες οι αντιθέσεις ιδιαίτερα ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία καθώς και τις πλούσιες χώρες με τις εξαρτώμενες.
Επομένως σήμερα είναι ώριμες οι συνθήκες, παραωρίμασαν μάλιστα.
Η αστική τάξη κινητοποιείται στον υπέρτατο βαθμό. Το κράτος στρατιωτικοποιείται, ενώ οι λιγοστές ελευθερίες καταπατούνται με διάφορες προφάσεις πχ τρομοκρατία. Ο Λένιν υπέδειχνε ότι με τον ιμπεριαλισμό έχουμε τέλεια εγκατάλειψη των αρχών της δημοκρατίας, η οποία γίνεται μάσκα για να σκεπάσει τον αυταρχισμό. Υπάρχει επίσης τάση προς το φασισμό που δεν είναι παρά μια ανοιχτή τρομοκρατική δικτατορία πάνω στις λαϊκές μάζες.
Η ανισομερής ανάπτυξη έχει αποτέλεσμα την διεύρυνση της ανισότητας μεταξύ των χωρών. Ο κόσμος μοιράζεται μεταξύ των πλουσιοτέρων κι αυτό δημιουργεί «στρατόπεδα», οξύνοντας ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό και τις αντιθέσεις. Οι πιο αδύναμες ιμπεριαλιστικές χώρες υποκύπτουν τελικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις ισχυρότερες, ενώ ο πλούτος μοιράζεται ξανά και ξανά με συνέπεια συνεχείς εντάσεις και πολέμους.
Τι γίνεται όμως αν οι κύριοι ανταγωνιστές έχουν όπλα που μπορούν να αφανίσουν όλο τον πλανήτη;
Η θέση του Λένιν σύμφωνα με την οποία ο ιμπεριαλισμός είναι η παραμονή της σοσιαλιστικής επανάστασης είναι πάντα επίκαιρη. Αν όμως οι ίδιοι οι λαοί δεν επαναστατήσουν σύντομα η ανθρωπότητα θα καταστραφεί από μια δράκα ηλιθίων.

Είμαι κατά των ιμπεριαλιστών είτε είναι Αμερικάνοι, είτε Ρώσοι, είτε Τούρκοι, Έλληνες... ή οτιδήποτε άλλο. Είμαι με το Συριακό λαό και τους Κούρδους. Ανησυχώ πολύ για το μέλλον της ανθρωπότητας. Οι ΗΠΑ, σαν το πιο ισχυρό κράτος σήμερα, θέλει να κάνει μονοπώλιο στο πετρέλαιο, ώστε να ελέγχει πλήρως την οικονομία όλων των άλλων. Η Ρωσία θα ήθελε κι αυτή το ίδιο, αν ήταν στην θέση τους, αν ήταν δηλαδή το ισχυρότερο κράτος.
Οι Ρώσοι είναι καπιταλιστές, προφανώς είναι και ιμπεριαλιστές. Θεωρούν κάποιες περιοχές που είναι μικρά κράτη κύριως γύρω από τα σύνορα τους τσιφλίκι τους.
Οι ΗΠΑ επιτίθενται στη Συρία για να βάλουν κυβέρνηση - μαριονέτα. Στον πόλεμο αυτό η Συριακή κυβέρνηση στράφηκε προς τον ανταγωνιστή ιμπεριαλιστή. Είχε και πριν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά τώρα οι σχέσεις αυτές έγιναν ακόμα στενότερες. Ήταν αναγκαστική κίνηση, αφού μόνη της η Συρία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την δύναμη του ΝΑΤΟ. Και η Βόρειος Κορέα, αν επιτεθούν οι ΗΠΑ θα κοιτάξει να βρει συμμάχους. Έτσι γίνεται πάντα σε πόλεμο. Κάνω διαπιστώσεις, προσπαθώ να εξηγήσω τα πράγματα.
Βέβαια σημασία έχει να τα αλλάξεις. Για να αλλάξουν όμως πρέπει να γίνει Επανάσταση.
Στη Συρία καπελώθηκε ο κόσμος από ξενοκίνητους φασίστες - κανίβαλους. Δεν είναι δυνατόν να τηρούμε ίσες αποστάσεις από το Συριακό στρατό με τους Ισλαμοφασίστες. Ούτε είναι δυνατόν να πούμε δεν μας ενδιαφέρει η μάχη Κούρδων και Τούρκων. Που οι Κούρδοι έκαναν μια προσωρινή συμμαχία με τις ΗΠΑ για συγκεκριμένο σκοπό. Βέβαια όλα αυτά αλλάζουν πολύ γρήγορα.
Αν περάσει των Αμερικάνων θα έχουμε πυρηνικό ολοκαύτωμα, γιατί οι Αμερικάνοι νομίζουν πως θα κάνουν πίσω οι άλλοι. Μεγάλο λάθος είναι επίσης καπιταλιστές οι Ρώσοι, δεν θα σκεφτούν κι αυτοί ανθρώπινες ζωές, αλλά κέρδος. Αν είναι να τα χάσουν όλα, θα τα παίξουν όλα για όλα Ανησυχώ πολύ όπως είπα. Ευχαριστώ.
mitsos175.
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.