Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Απίστευτη καταγγελία Παναγούλη κατά Τόσκα: «Η οικογένεια σου φωτογραφιζόταν με το πουλί της Χούντας» [Pics]

Βεντέτα με ανταλλαγή βαρύτατων κατηγοριών και υπαινιγμών για σχέσεις με την χούντα των συνταγματαρχών άνοιξε μεταξύ του υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα και του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη

Σε ένα αλισβερίσι βαρύτατων κατηγοριών και υπαινιγμών για σχέσεις με την χούντα των συνταγματαρχών επιδόθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθη Παναγούλη.

Ο δεύτερος με νεότερη επιστολή του αποκαλεί τον κ. Τόσκα «χουντικό απομεινάρι», «θιασώτη» και «εύελπι της χούντας». «Από το 1967 εως και την ημέρα σύλληψής μου το 1972 ήμουν καταζητούμενος από τη Χούντα. Παρ όλα αυτά εισήλθα παράνομα στην Ελλάδα έντεκα φορές (ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΣΥ κ ΤΟΣΚΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ, όπως στον Σπύρο Μουστακλή και Τάσο Μήνη γιατί αυτοί δεν προσκύνησαν τη Χούντα)» τονίζει σε άλλο σημείο ο κ. Παναγούλης ενώ καλεί τον υπουργό να απαντήσει εάν έχει οικογενειακές αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο «το πουλί της χούντας».
«Τα υπόλοιπα το Σεπτέμβριο στη Βουλή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να δούμε ποιος είναι ο αήθης και ποιος θρασοχουντικός» προαναγγέλλει ο βουλευτής σημειώνοντας στο τέλος του κειμένου του «να χαίρεστε κ. Τσίπρα το «χουντικό απομεινάρι» που φιλοξενείτε στην κυβέρνησή σας».
Η σύγκρουση προέκυψε μετά την άρνηση του κ. Τόσκα να παραδώσει στον βουλευτή το σύνολο των διασωθέντων φακέλων της Δικτατορίας που αφορούν την ...
οικογένειά του και ιδιαιτέρως τον αδελφό του Γιώργο Παναγούλη, αξιωματικό των ΛΟΚ που εξαφανίστηκε κατά την περίοδο της επταετίας. Η άρνηση του υπουργού προκάλεσε την πρώτη επιστολή του κ. Παναγούλη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, χαρακτήριζε τον κ. Τόσκα «ψευδοαντιστασιακό». Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Παναγούλης έκανε και σχετική ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook.
Αντιδρώντας ο υπουργός υποστήριξε πως «Σφάλλει ο αήθης κύριος Παναγούλης αν νομίζει ότι του επιτρέπεται να ασχημονεί, να συκοφαντεί και να διαβάλλει. Το σημερινό του κατάντημα δεν τιμά την αγωνιστική ιστορία της οικογένειάς του. Δεν πρόκειται όμως να κατεβώ στο επίπεδό του» και πρόσθεσε «Υπενθυμίζω ότι οι 2.100 φάκελοι πολιτικών φρονημάτων είναι αυτοί που απέμειναν από τα 7 εκατομμύρια περίπου φακέλους που ρίχτηκαν στη φωτιά το 1989.
Και, αντί για το 2029 οπότε είχε αποφασιστεί να ανοιχτούν οι εναπομείναντες φάκελοι, αυτοί ανοίχτηκαν το 2016 και δίνονται στους δικαιούχους, με απόφαση του τωρινού υπουργού». «Ο κ. Παναγούλης ας μην παριστάνει λοιπόν όψιμα τον μόνο εκπρόσωπο της αντιδικτατορικής αντίστασης» τόνισε ο κ. Τόσκας.
Σημειώνεται πως ο κ. Παναγούλης κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Νίκου Τόσκα, καταγγέλλοντας ότι δεν του επετράπη πρόσβαση στους φακέλους πολιτικών φρονημάτων της οικογένειάς του και ιδίως του εξαφανισθέντος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας αδελφού του Γεωργίου Παναγούλη με το επιχείρημα ότι είναι απόρρητα
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.