Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Για 2η μέρα ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ η Πλεύση Ελευθερίας με εργασίες χρέους, οργάνωσης κι ανυπακοής


Η χθεσινή πρώτη μέρα των τριήμερων εργασιών της Πλεύσης Ελευθερίας που σημαδεύτηκε από την  ιστορικής σημασίας  κατάθεση του μανιφέστου του κινήματος από την Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και τη σημαντική ομιλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν σχετικά με το ρόλο της Ευρώπης και το σχεδιασμό του Plan B (διαβάστε εδώ), έδωσε τη θέση της σε μια δεύτερη μέρα που μπορεί να κριθεί ως ιδιαίτερα παραγωγική και ουσιαστική. Κι αυτό γιατί, στην πρώτη από τις τρεις θεματικές κατηγορίες ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ:  • Υπήρξε μια αποτίμηση του αγώνα των κινημάτων ενάντια στις κατασχέσεις με την παρεμπόδιση των διαδικασιών των πλειστηριασμών που έγινε από τον Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο. Τους δύο πρωτεργάτες ακτιβιστές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που φυσικά "πήραν θέση" και στάθηκαν με αποφασιστικότητα μαζί με την Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή απέναντι αρπαγήτης λαϊκής περιουσίας από τα λαμόγια και τα κοράκια. Που απαντούν επί χρόνια με ανυπακοή στο καθεστώς και που όπως εξήγησαν δεν μπορούσαν να βρίσκονται αλλού αφού πρέπει να δυναμώσουν και να ενωθούν όλες οι κινηματικές δυνάμεις που αντιμάχονται το καθεστώς.
  • Ακολούθησε η ομιλία του Ισπανού δικηγόρου Javier Rubio της Πλατφόρμας κατά των

  • Εξώσεων, που ανέλυσε τον αγώνα και τα αποτελέσματα ενάντια στις εξώσεις. Πολύτιμα συμπεράσματα εξήχθησαν τόσο από την εισήγησή του αλλά και μετά στο αντίστοιχο τραπέζι εργασίας με το σχετικό θέμα των κατασχέσεων.

Στην θεματική κατηγορία ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, υπήρξε μια σημαντική τοποθέτηση από μια Αγγλίδα ακτιβίστρια, τη Deborah Hermanns, του Κινήματος Momentum, αλλά και τρεις εισηγήσεις - τοποθετήσεις από στελέχη της Πλεύσης, το Νίκο Παπαδόπουλο (plasticobilism) και Αλέξανδρο Ρωμανό. Έπειτα στήθηκαν τρία τραπέζια εργασίας:
  • της Αυτό-οργάνωσης
  • Χρηματοδότησης και 
  • Ιεράρχησης δράσεων
όπου υπήρξε μια παραγωγική κατάθεση απόψεων που θα μετασχηματιστούν σε θέσεις που θα αποδειχθούν χρησιμότατες στον αγώνα που έχει μπροστά της η Πλεύση Ελευθερίας.
Ιδιαίτερα θα πρέπει να σταθούμε την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που ήδη λειτουργεί στην ιστοσελίδα της  και που αποτελεί ένα χρησιμότατο εργαλεία εξάπλωσης, αυτοοργάνωσης και δράσεων σε όλη τη χώρα.Παρακολουθήσαμε ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ που παρουσίασε τα καθαρά ιστορικά ντοκουμέντα πως απαξιώθηκε, ή καλύτερα θάφτηκε η τεράστια προσπάθεια και το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους από την υποταγμένη κυβέρνηση Τσίπρα. Πρόκειται για την   ταινία  “ΤΟ ΧΡΕΟΣ”, του Maxime Kouvaras, ενός Ελληνοβέλγου δημιουργού, που  εξήγησε πως και γιατί δημιούργησε αυτό που δεν θέλησαν να κάνουν οι ντόπιοι δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι και ντοκουμενταρίστες.

Αμέσως μετά μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο,  ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό μήνυμα του τ.Προέδρου του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα.
Ακολούθησε ένα ιστορικό ή μάλλον σεμιναριακό μάθημα σχετικά με τον ρόλο που έπαιξαν οι τράπεζες και ο νεοφιλελευθερισμός στην αποτυχημένη τελικά προσπάθεια χαλιναγώγησης μια μικρής χώρας της Ισλανδίας. Εισηγητής ο Ogmundur Jonasson, Ισλανδός βουλευτής και  πρώην Υπουργός.

Ο Bastien Lachaud, βουλευτής Ανυπότακτης Γαλλίας μίλησε για το παιχνίδι των εξοπλισμών και το κρύβεται πίσω από αυτό.

Οι τριήμερες εργασίες της ΠΛΕΥΣΗΣ συνεχίζονται και θα τερματιστούν σήμερα Κυριακή με το εξής πρόγραμμα, και με μια έκπληξη που αναμένεται στις 6 το απόγευμα:

11 π.μ. Έναρξη προσέλευσης, εγγραφές
12-2.30μμ: ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ- ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συνδιοργάνωση Πλεύση, ΟΧΙ στα Ναι τους
-Χρέος
-Τραπεζικό Σύστημα-Νόμισμα
-Δημόσια Περιουσία
2.30-4: Ελεύθερα Τραπέζια Εργασίας
4-5: ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
[Διοργάνωση: Δικαιοσύνη για Όλους, ΟΧΙ στα Ναι Τους]
5-6 ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ! ΨΗΦΙΖΩ
6-8 ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ … ( ? )
Διοργάνωση: Δεν Υποκλίνομαι, ΟΧΙ στα Ναι Τους, Δικαιοσύνη για Όλους
8μμ Αποτελέσματα ψηφοφοριών
8.30 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

http://www.activistis.gr/2017/10/2_29.html
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου