Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Με 154 "ναι" πέρασε το πολυνομοσχέδιο - Υπερψήφισε η Μεγαλοοικονόμου που εντάσσεται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Όλα όσα έγιναν στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ


Φοβερός ο θρήνος και τα κλάματα στη Βουλή. Όποιος δεν καταλαβαίνει την αγωνία και τον μπόνο τους στο ΝΑΙ είναι και σκατόψυχος κι έχει και το φαρμάκι στη γλώσσα. Μετατρέπουν τη χώρα, κοιτίδα του πολιτισμού, σε τζογαδόρικο κατάλυμα, σκαταποθήκη, βορά στα εγχώρια και διεθνή λαμόγια που τα βαφτίζουν επενδυτές, τάχα μου αναγκαστικά και με μπόνο ψυχής. Ποια κόλαση θα τους δεχτεί δεν ξέρω...

Σκίτσο: Από τον τοίχο του φίλου Nikos Papanastopoulos - Mariaanna Pineda

Με 154 "ναι" πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς και από την ανεξάρτητη βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία από εντάσσεται, ως συνεργαζόμενη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησαν η ΝΔ στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα, το ΚΚΕ στην αρχή του νομοσχέδιο στο άρθρο για τις απεργίες και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στα άρθρα για τη διαμεσολάβηση και το «πόθεν έσχες» των στελεχών του ΤΧΣ καθώς και για την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς:


- η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «όχι» σε όλα

- το ΚΚΕ ψήφισε «όχι» σε όλα, πλην του άρθρου για τα οικογενειακά επιδόματα, στο οποίο δήλωσε «παρών»

- το Ποτάμι ψήφισε «όχι» σε όλα, πλην του άρθρου για τις απεργίες, στο οποίο δήλωσε «παρών».

Το άρθρο 211 για τις απεργίες υπερψήφισαν 155 βουλευτές καθώς "ναι" ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος καταψήφισε όλα τα υπόλοιπα.

Από την πλευρά της, η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα ψήφισε «όχι» σε όλα και δήλωσε «παρών» στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και 'Αννα Μισέλ - Ασημακοπούλου, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.
Αιτιολογώντας την ψήφο του «παρών» που αφορά στα επιδόματα τέκνων, το ΚΚΕ σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι αυξάνει το συνολικό κονδύλι και επιδοτεί το πρώτο και δεύτερο παιδί, πρόκειται για μέτρο αναδιανομής της φτώχειας, παίρνοντας από τους φτωχούς για να δώσει στους φτωχότερους, αφού η επιδότηση αυτή είναι ελάχιστη, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων».

Η Συνέχεια εδώ: http://www.enikos.gr/politics/555550/me-154-nai-perase-to-polynomosxedio-psifise-kai-i-megalooikonomou

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.