Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Μήπως «σύγχρονα κράτη» θεωρεί ο Τσίπρας χώρες με θεοκρατικά καθεστώτα σαν το Ιράν και την Σαουδική Αραβία;

«Έχουμε ένα όραμα. Να γίνει η Ελλάδα ένα σύγχρονο κράτους δικαίου» 
Αλέξης Τσίπρας

Μάλιστα. Για να δούμε πώς εννοεί ο πρωθυπουργός την λειτουργία ενός «συγχρόνου κράτος», κάνοντας αναφορά στην συνάντηση που είχε χτες με τον Αρχιεπίσκοπο.

Η είδηση μας λέει ότι ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Και ρωτάμε: Υπάρχει ηγέτης "σύγχρονου κράτους", που θα θεωρούσε προτεραιότητα να ενημερώσει τον επικεφαλής της επικρατούσας θρησκείας για ένα σοβαρό ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο ίδιος θα έβλεπε σαν πολυτέλεια να γνωστοποιήσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης τις εξελίξεις γι' αυτό το θέμα;

Και εντάξει, η συνάντηση είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Τσίπρα αφού η Αρχιεπισκοπή έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι «αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».

Πόσο όμως συμβαδίζει αυτή η τακτική με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «σύγχρονου κράτους»; 


Εκτός αν «σύγχρονα κράτη» θεωρεί ο πρωθυπουργός, χώρες με θεοκρατικά καθεστώτα σαν το Ιράν και την Σαουδική Αραβία..

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/01/blog-post_68.html

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.