Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ευρωκοινοβούλιο: Πρωτοπόρα στην αύξηση φτώχειας η Ελλάδα!

Λίγες ώρες πριν να ξεκινήσει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η πρώτη συζήτηση για το «Μέλλον της Ευρώπης» με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, η Ομάδα Υποστήριξης Οικονομικής Διακυβέρνησης του Ευρωκοινοβουλίου διένειμε, σε επιλεγμένους παραλήπτες, ένα δισέλιδο σημείωμα, από το οποίο φαίνεται πως αυτό το «μέλλον» είναι ιδιαίτερα σκοτεινό για δεκάδες εκατομμύρια ευρωπαίους.

Ο «λόγος» για τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζει, σχεδόν ένας στους τέσσερις ευρωπαίους σήμερα.

Στο σημείωμα τονίζεται ότι, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», η οποία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 Ιουνίου 2010, ένας από τους βασικούς στόχους ήταν η μείωση της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, κατά τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ανθρώπους από τον κίνδυνο φτώχειας μεταξύ 2008 και 2020.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, ο στόχος για το 2020 είναι πολύ απίθανο να επιτευχθεί καθώς ο ...
αριθμός των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό αυξήθηκε σε 118 εκατομμύρια άτομα ή το 23,5% του πληθυσμού στην ΕΕ-28 το 2016 (ήτοι 806 χιλιάδες περισσότερα από το 2008 ).

Με σχετικούς όρους, κατά την περίοδο 2008-2016 ο αριθμός των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, εκφρασμένος ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού, αυξήθηκε περισσότερο στην Ελλάδα (+7,5 ποσοστιαίες μονάδες), στην Ιταλία (+4,4 ποσοστιαίες μονάδες) (+4,4 ποσοστιαίες μονάδες), το Λουξεμβούργο (+ 4,2 ποσοστιαίες μονάδες) και την Ισπανία (+ 4,1 μονάδες) και μειώθηκε στην Πολωνία (-8,6 μονάδες), τη Λετονία (-5,7 μονάδες), τη Ρουμανία σ.σ.) και την Κροατία (-3,2 π.μ.).

Σε απόλυτους αριθμούς, κατά την περίοδο 2008-2016, ο αριθμός των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό αυξήθηκε περισσότερο στην Ιταλία (+3 εκατ.), Ισπανία (+2 εκατ.) και Ελλάδα (+700 χιλιάδες), ενώ μειώθηκε σε Ρουμανία (-1,4 εκατ. ) και Βουλγαρία (-500 χιλιάδες)!

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο - reporter.gr

*Ολο το ιδιαίτερα διαφωτιστικό 2σέλιδο σημείωμα στο συνημμένο (αγγλικά)

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: YY_YYYYYYY.pdf 

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.