Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Βραχυκυκλωμένη "αριστερά” ή ο “ιός” της παγκοσμιοποίησης;



Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας - Press-GR


Ιδού κραυγαλέα φαινόμενα πλανητικής τρομοκρατίας με αναφορά κόμματα και κινήματα που...
διαφημίζουν την ιδεολογική τους συγγένεια με τις μεγάλες μορφές των επαναστάσεων. Κόμματα και κινήματα της δυτικής “αριστεράς” -κυβερνώσας ή κινηματικής “αριστεράς”- που εκθειάζουν είτε τον Λένιν, είτε τον Στάλιν, είτε τον Μάο και τον Τρότσκι, μεταφέροντας στα μέλη κι οπαδούς τους το αφήγημα της “ιδεολογικής” συνέχειας και συνέπειας με αυτές τις ηγετικές μορφές του σοσιαλισμού, την “αλάθητη” στάση τους που προσεγγίζει τον παπισμό.
Για παράδειγμα, στο όνομα του Τροτσκισμού και της 4ης Διεθνούς, της Γ' Διεθνούς, ή της “δικαιωματικής ανανεωτικής αριστεράς” έχουμε την απόλυτη ταύτιση με τον κύριο εκπρόσωπο του υπερεθνικού κεφαλαίου, τον “φιλάνθρωπο” πολυεκατομμυριούχο Σόρος, τον πολέμαρχο εναντίον των “εθνικισμών”, τον χρηματοδότη των “ανοικτών συνόρων”, των “πολύχρωμων επαναστάσεων”, των Gay Pride, των “ανθρώπινων δικαιωμάτων”.
Στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη γειτονιά μας, την Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και ...
Βαλκάνια, έχουμε την πλήρη υποστήριξη της “αριστεράς” στον “ελεύθερο συριακό στρατό” που μέχρι χθες μαζί με τους Κούρδους, τους “μετριοπαθείς αντάρτες” και στο όνομα της “αραβικής άνοιξης” εξολόθρευσαν περισσότερους από 250.000 Σύρους πολίτες, αλλά και Παλαιστίνιους της Συρίας με αποκεφαλισμούς, μαζικές δολοφονίες και θηριωδίες που ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία. Κι αυτή η γενοκτονία, το Ολοκαύτωμα του λαού της Συρίας... με την στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συμπαράσταση από τα δικτατορικά μοναρχικά καθεστώτα του Κόλπου, την Τουρκία, το Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Η “μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια”, η Ε.Ε., βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του εγκλήματος και φυσικά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων επτά χρόνων στην πατρίδα μας. Στήριγμα αυτού του Ολοκαυτώματος η ευρωπαϊκή “αριστερά” και η ελληνική “αριστερά”.
Από το Μάρτη του 2011 (έναρξη της “αραβικής άνοιξης” στη Συρία) μέχρι σήμερα η “ελληνική αριστερά” δεν πραγματοποίησε ούτε μία (1) κινητοποίηση για τη Γενοκτονία του Συριακού λαού. Κανένα ΜΜΕ δεν σημείωσε τη δολοφονική εξόντωση 250.000 Σύρων πολιτών. Κανένα “αριστερό” κόμμα ή κίνημα δεν προσέγγισε μία δικαιολογία αυτής της χυδαίας στάσης και πολιτικής απέναντι σε μια χώρα που κανένας διεθνής οργανισμός δεν αμφισβητεί τη νομιμότητά της και δημοκρατικά εκλεγμένης βουλής (πολυκομματική με δεξιά κοινοβουλευτική αντιπολίτευση) και μιας πολυκομματικής κυβέρνησης πατριωτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή υπουργών των δύο (2) κομμουνιστικών κομμάτων (Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας και Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας – ενωτικό που αποσπάστηκε υποστηρίζοντας την “περεστρόικα” του Γκορμπατσόφ).
Επτά (7) ολόκληρα χρόνια με αμέτρητες κινητοποιήσεις της “ελληνικής αριστεράς” υπέρ του “ελεύθερου συριακού στρατού”, της εξεγερμένης Συριακής “αντιπολίτευσης”.
Γεγονότα που έχουμε περιγράψει συνεχώς κι αδιάκοπα από την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας στο φιλόξενο “PRESS-GR”.
Στη Συρία του “αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ” βρίσκουν καταφύγιο όλα τα επαναστατικά Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, η Παλαιστινιακή Αντίσταση και οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Η Συρία είναι σήμερα η μοναδική αραβική χώρα που παρέχει στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ίσα δικαιώματα με αυτά των πολιτών της (δικαίωμα εργασίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες κ.α.π.).
Στη Συρία του “αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ” φιλοξενούνται κι απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων (επιπροσθέτως σχολική εκπαίδευση με διδασκαλία δικής τους γλώσσας και πολιτισμού) λαοί που έχουν υποστεί Γενοκτονίες όπως οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι, αλλά και οι Κούρδοι που εδώ και 50 χρόνια βρίσκουν φιλοξενία και προστασία στη Συρία του “αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος των Άσαντ”. Αρκεί να σκεφθούμε πως στο Ερμπίλ, εκεί που ανακήρυξαν το “Ιρακινό Κουρδιστάν” με τη συμπαράσταση των ΗΠΑ και Ισραήλ, οι Κούρδοι μεταφέρθηκαν από τα βάθη της Ανατολίας μόλις το 1933, υπηρετώντας το τουρκικό καθεστώς ως φονιάδες λαών. Εκεί προχώρησαν στη Γενοκτονία κι Εθνοκάθαρση των Ασσύριων (H Σφαγή Ασσυρίων... το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα!). Οι γνωστοί κι ως Τσέτες στη Γενοκτονία του Ε#λληνισμού και των Αρμενίων, οι Κούρδοι έσφαξαν, βίασαν, πλιατσικολόγησαν περιουσίες, εγκαταστάθηκαν κι αφού απόλαυσαν προστασία από το άλλο “αιμοσταγές καθεστώς Σαντάμ”, σήμερα κατασκεύασαν το “Ιρακινό Κουρδιστάν”!
Χθες η "ελληνική αριστερά" διαδήλωσε στην Αθήνα με την "Ελληνική Πρωτοβουλία για το Afrin" με κεντρικά συνθήματα: "Σταματήστε τη γενοκτονία στο ΑΦΡΙΝ - Λευτεριά στο Κουρδιστάν".
Διαδήλωσαν στην Αθήνα για να μπορέσουν να κατασκευάσουν οι ΗΠΑ ένα "Κουρδιστάν" σε κυρίαρχα εθνικά και ιστορικά εδάφη της Συρίας!
Το μοντέλο των ιμπεριαλιστών με την κατασκευή προτεκτοράτων και την τεχνητή κατασκευή "έθνους", όπως συμβαίνει με τα Σκόπια, το Κόσοβο, αύριο με τη Θράκη, την Ήπειρο, το Αιγαίο.
Οι Τσέτες με αιματωβαμένα τα χέρια τους από Γενοκτονίες για λογαριασμό της Τουρκίας (Ελληνισμός, Αρμένιοι, Ασσύριοι) κι αφού τους φιλοξένησαν, τους προστάτευσαν από τις διώξεις των Τούρκων, τους πρόσφεραν ακόμη εκπαίδευση κι εξοπλισμό για να αντιμετωπίζουν τους Τούρκους, θέλουν στο ΑΦΡΙΝ να ιδρύσουν Κουρδιστάν! Που; Στο ΑΦΡΙΝ!
ΑΦΡΙΝ... η ιστορία της Συρίας από την εποχή των Χετταίων...
ΑΦΡΙΝ... εκεί που επιτίθεται το φασιστικό τουρκικό καθεστώς και Κούρδοι κατακτητές μαζί με δυνάμεις των ΗΠΑ δεν επιτρέπουν να περάσει ο Αραβικός στρατός της Συρίας για να προστατεύσει τη Συριακή γη, την Πατρίδα, τη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο ιστορικός ναός των Χετταίων, ένα μοναδικό αρχαίο μνημείο ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας, στην περιοχή Tell Ain Dara έξω από την πόλη Afrin που έγινε γνωστή από τις επιθέσεις της Τουρκίας στους Κούρδους κι εκτός από κάθε στρατηγική σημασία από στρατιωτικής άποψης, έπεσε θύμα της θηριωδίας των Τούρκων, όπως ακριβώς συμπεριφέρθηκαν τα ανθρωπόμορφα κτήνη στην Παλμύρα κι όπου κατέλαβαν περιοχές με αρχαία μνημεία οι “εκδημοκρατιστές” της Συρίας, οι “μετριοπαθείς” εξεγερμένοι της “αραβικής άνοιξης”.

Στις 27 Γενάρη η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε ένα απεχθές έγκλημα, την καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου στην Tell Ain Dara και η “πολιτισμένη” δύση σιωπά ένοχα για μία ακόμη φορά, όπως και στην καταστροφή της Παλμύρας.

Το ανεκτίμητο μνημείο πριν την καταστροφή...
Ο αρχαιολογικός χώρος που καταστράφηκε, ένα μνημείο μοναδικής παγκόσμιας κληρονομιάς και της αιώνων της Συριακής πατρίδας, άντεξε περισσότερα από 3.000 χρόνια -κατασκευάστηκε το 1.300 π.Χ.- συμπεριλάμβανε ναούς με τεράστια αρχαιολογική αξία της περιόδου των λαών Χετταίων, Αραμαικών και Ασσυρίων της περιοχής.
Η τουρκική αεροπορία (Turkish Air Force) προχώρησε αδικαιολόγητα στην εγκληματική καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου, μιας και στην περιοχή δεν υπήρξαν πολεμικές εμπλοκές και δεν υπάρχουν κουρδικές δυνάμεις.
Τι ειρωνεία... Συζητάμε για την καρδιά του πολιτισμού της Συρίας και μια περιοχή που μέχρι σήμερα έχουν υπό την παράνομη κατοχή τους ορδές Κούρδων, που η φιλόξενη Συρία άρχισε να τους υποδέχεται, να τους φιλοξενεί και να τους προστατεύει από τις τουρκικές θηριωδίες τα τελευταία 50 χρόνια.
Τι ειρωνεία... Σ' αυτή τη Συριακή γη φιλοξένησαν και προστάτευσαν τους Κούρδους, τους Αρμένιους κι Ασσύριους, που έχουν υποστεί Γενοκτονίες από τους ίδιους τους Τσέτες (Κούρδους) που χρησιμοποίησε ως σφαγείς το τουρκικό καθεστώς των Νεότουρκων, όπως ακριβώς χρησιμοποίησαν τους Κούρδους στη Γενοκτονία του Ελληνισμού στον Πόντο και τη Μικρά Ασία.
Τι ειρωνεία... Τα θύματα της Κουρδικής θηριωδίας για λογαριασμό της Τουρκίας, ο λαός της Συρίας που τους δέχτηκε, τους πρόσφερε τροφή και νερό, σπίτια, εργασία, παιδεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δέχονται σήμερα τον βιασμό της πατρίδας τους και βρίσκονται κάτω από κουρδική κατοχή. Εκεί οι Κούρδοι με τη συνδρομή των ΗΠΑ και του Ισραήλ απαιτούν ένα Συριακό Κουρδιστάν κλέβοντας τη γη αυτών που τους φιλοξένησαν. Όπως ακριβώς στο επονομαζόμενο Ιρακινό Κουρδιστάν, στο Ερμπίλ που μετακινήθηκαν Κούρδοι σφαγείς από τους Τούρκους και προχώρησαν στη Γενοκτονία των Ασσυρίων, μόλις το 1933.
Τι ειρωνεία... χθες η "ελληνική αριστερά" διαδήλωσε για το Κουρδιστάν στην καρδιά της Συρίας! Είναι σαν να διαδηλώνεις υπέρ των Σκοπιανών -τουλάχιστον αυτοί δεν έχουν κάνει Γενοκτονίες όπως οι Τσέτες (Κούρδοι)- για την κατασκευή της Μακεδονίας τους!
Οι ηγεσίες των κομμάτων της "αριστεράς" είναι ανόητοι, αμαθείς, δεν γνωρίζουν ιστορία, δεν είναι πληροφορημένοι, ή συμβαίνει το τραγικό της υποταγής κι εξυπηρέτησης ιμπεριαλιστικών σχεδίων; 
Οι ηγεσίες των κομμάτων της "αριστεράς" δεν γνωρίζουν πως στη Συρία, με τη στρατιωτική συμμαχία ΗΠΑ-Κούρδων-Τζιχαντιστών ("μετριοπαθών" και "ακραίων") παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο και υπάρχουν 14 αμερικάνικες βάσεις;
Ας τους ενημερώσουμε εμείς αφού μάλλον δεν διαβάζουν απλές ειδήσεις, αλλά ούτε τις συζητήσεις και πρακτικά των διεθνών οργανισμών και του ΟΗΕ:

1. Αμερικάνικη βάση Dirik Base Dirik στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με δύο εγκαταστάσεις, όπου  αμερικανοί αλεξιπτωτιστές ενισχύουν τις κουρδικές δυνάμεις και στην άλλη (Dirik) λειτουργεί αεροδρόμιο.
2. Αμερικάνικη βάση Sabah al-Kheir  νοτιοδυτικά της Χασάκα, πόλη των 180.000 κατοίκων στην πλειοψηφία τους Χριστιανοί, οι οποίοι διαδηλώνουν συνεχώς και καθημερινά εναντίον της Κουρδικής κατοχής παρά τη σκληρή κουρδική καταπίεση και τις δολοφονίες.
3. Αμερικάνικη βάση Ain Issa μεταξύ της Ράκκα και των συνόρων με την Τουρκία. Από αυτή τη βάση οι αμερικανοί τροφοδοτούν με πολεμοφόδια τις κουρδικές δυνάμεις.
4. Αμερικάνικη βάση Tal al-Saman Baz είναι μια δεύτερη αμερικανική βάση στα σύνορα με την Τουρκία και τη Ράκκα, με αντικείμενο την υποκλοπή τηλεπικοινωνιών, κατασκοπίας του Αραβικού στρατού της Συρίας.
5. Αμερικάνικη βάση al-Tabq Base Al-Tabq νοτιοανατολικά της Ράκκας με λειτουργία αεροδρομίου.
6. Αμερικάνικη βάση Al-Dzhalbiat  βορειοδυτικά της Ράκκας με αεροδρόμιο που σταθμεύουν 40 μεταφορικά αεροπλάνα με την υποστήριξη πυραυλικών συστημάτων.
7. Αμερικάνικη βάση Harb Ishk  με μονάδες πεζοναυτών για την υποστήριξη των 8 παρακείμενων βάσεων.
8. Αμερικάνικη βάση Jabal Mashnur με εξοπλισμούς κεραιών και ράδιο, στελεχωμένη από αμερικανικές και γαλλικές δυνάμεις.
9. Αμερικάνικη βάση Sirin Baza Sirin ανατολικά της Manbij, από όπου ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους στη Συρία οι αμερικανοί αλεξιπτωτιστές.
10 - 11. Αμερικάνικες βάσεις di al-Tanf Νο. 1 και Νο. 2  οι δύο βάσεις όπου επιχειρούν αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις μαζί με τον "ελεύθερο συριακό στρατό".
12. Αμερικάνικη βάση Tal-Tamir στη βορειοανατολική Συρία, χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς, Γάλλους και Άγγλους σε συνεργασία με τον "ελεύθερο συριακό στρατό". Διαθέτει στρατόπεδο εκπαίδευσης των "μετριοπαθών" εξεγερμένων και πλαισιώνεται σε μόνιμη βάση από 200 Αμερικανούς και 70 Γάλλους πεζοναύτες.
13. Αμερικάνικη βάση Manbij με τη μεγαλύτερη στρατηγική σπουδαιότητα γιατί στην περιοχή συγκρούονται σε μια "εμφύλια" σύγκρουση οι μέχρι χθες στενοί σύμμαχοι: Κούρδοι κι "ελεύθερος συριακός στρατός".
14. Αμερικάνικη βάση Aleppo στην επαρχία του Χαλεπιού με καθήκοντα αποφυγής των συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και των πρώην συμμάχων τους του "ελεύθερου συριακού στρατού" και συνάμα την εμπόδιση του νόμιμου Αραβικού στρατού της Συρίας να εισέλθει στην κατεχόμενη από τους Κούρδους Συριακή γη, όπου τώρα επιτίθεται εναντίον τους ο Ερντογάν.
(πλήρη και λεπτομερή στοιχεία-ντοκουμέντα έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Άραγε χθες στην Αθήνα η "αριστερά" διαδήλωσε (Σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=XhmY6ObZ7uwμόνον υπέρ των Κούρδων κι όχι και υπέρ των κατοχικών αμερικανικών στρατευμάτων και βάσεων τους στη Συρία κι ειδικότερα στις περιοχές που έχουν σκληρή κατοχή (Πογκρόμ από τους Τσέτες εναντίον των Ιρακινών προσφύγων σε καταυλισμούς της Συρίας...) Συριακών εδαφών οι Κούρδοι; Γιατί αποκρύβουν από τους αγνούς ακτιβιστές κι αγωνιστές της αριστεράς που τους ακολουθούν την αλήθεια;

Αυτή η ίδια "ελληνική αριστερά" γιατί διαδήλωνε επί ολόκληρα επτά (7) ολόκληρα χρόνια για τους συμμάχους (Κούρδοι, "ελεύθερος συριακός στρατός", τζιχαντιστές) που ήθελαν ενωμένοι με τη βοήθεια των ΗΠΑ, της Ε.Ε., του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας... να "εκδημοκρατίσουν" της Συρία;

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, γνωστό στέλεχος της "επαναστατικής αριστεράς", του "αντιρατσιστικού", "αντιεθνικιστικού" κινήματος, των καταλήψεων "προσφύγων", των "ανοικτών συνόρων", του ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προστάτης των "μεταναστών", δεν ήταν μπροστάρης στον αγώνα που έδιναν και δίνουν στην πατρίδα μας οι "πρόσφυγες" του "ελεύθερου συριακού στρατού";
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου δεν έδινε πύρινες μάχες και με φλογερούς λόγους (δείτε το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=2PcFbRAf748), με τη σημαία των δολοφόνων καλούσε σε εκδίωξη της πρεσβείας της Συρίας από την Ελλάδα; 



Η ΛαΕ κι ο κύριος Λαφαζάνης, δεν ήταν που πριν ένα χρόνο γιόρταζαν στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τους "εξεγερμένους πρόσφυγες" του "ελεύθερου συριακού στρατού";

Η σημαία των αποκεφαλιστών, των φονιάδων μισθοφόρων με τα τρία κόκκινα αστέρια (σημαία της Συρίας όταν ήταν κάτω από Γαλλική αποικιακή κατοχή) δεν ανέμιζε στο Σύνταγμα και σε όλες τις κινητοποιήσεις της "ελληνικής αριστεράς" σ' ολόκληρη την Ελλάδα;


Ο "ελεύθερος συριακός στρατός" των μισθοφόρων για τον οποίο δόθηκαν τόσοι αγώνες από την "ελληνική αριστερά", που μέχρι χθες μαζί με τους Κούρδους σφαγίασαν το λαό της Συρίας, ο μέχρι χθες στενός σύμμαχος στον αγώνα εθνοκάθαρσης της Συρίας (περισσότεροι από 250.000 νεκροί που κανείς δεν μνημονεύει) εξαγοράστηκε από το τουρκικό φασιστικό καθεστώς και σφαγιάζει τους χθεσινούς συμμάχους του Κούρδους. Δεν έχουν ηθικό χρέος να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους οι ηγεσίες της "ελληνικής αριστεράς";
Η "ελληνική αριστερά" στήριζε φονιάδες μισθοφόρους για ολόκληρα επτά (7) χρόνια και δεν νοιώθει κανείς την ανάγκη να ζητήσει μία συγνώμη;


Τι συμβαίνει;

Τέλος... πως μπορεί να είσαι "αριστερός", αστός δημοκράτης, άνθρωπος και να καταδικάζεις το σημερινό έγκλημα των Κούρδων στα κατεχόμενα Συριακά εδάφη;
Πως μπορείς να κλείνεις τα μάτια, ν' αποσιωπάς τη βίαιη στρατολόγηση του κατεχόμενου πληθυσμού από τις κουρδικές δυνάμεις;
Στην επαρχία Χασάκα, με πληθυσμό στην πλειοψηφία τους Άραβες, Αρμένιοι κι Ασσύριοι Χριστιανοί, οι κατοχικές δυνάμεις των Κούρδων συλλαμβάνουν ακόμη κι ανήλικους και τους υποχρεώνουν με την απειλή της εκτέλεσης να ενταχθούν στον κατοχικό στρατό για ν' αντιμετωπίσουν τους Τούρκους φασίστες εισβολής. Άμαχοι αθώοι πολίτες αντιμετωπίζονται από τις κατοχικές κουρδικές δυνάμεις όπως συμπεριφερόταν η ναζιστική Γερμανία στις κατεχόμενες χώρες. Ανθρώπινες ασπίδες απέναντι στους εισβολείς της Τουρκίας... με το πιστόλι στον κρόταφο!

Η περιοχή των σημερινών συγκρούσεων μεταξύ Τουρκίας και "ελεύθερου συριακού στρατού" από τη μία πλευρά, Κούρδων από την άλλη πλευρά, σε κατεχόμενο Συριακό έδαφος και με στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ κι ευρωπαϊκών δυνάμεων (με επίσημη δικαιολογία την εξάλειψη της τρομοκρατίας) δεν επιτρέπει στη διπλωματική και στρατιωτική πολιτική της Συρίας μία απευθείας επέμβαση κι απλώς "ξεβρακώνουν" καθημερινά τις αντιθέσεις των λακέδων των ιμπεριαλιστών. Όταν αυτοί αποφασίσουν, τότε οι δυνάμεις του άξονα της Αντίστασης (Αραβικός στρατός της Συρίας, Χεζμπολάχ, Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης, Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες) γνωρίζουν πολύ καλά πως θα "αντιδράσουν"...
(συνεχίζεται...)

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.