Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

"Αριστερά για το Ισραήλ"...

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, η μαρτυρική Γάζα αποκλεισμένη από αέρα, γη και θάλασσα  εδώ και δώδεκα χρόνια, για ακόμη μια φορά δέχεται τις βόμβες του κατοχικού σιωνιστικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη.

Ο Ο Ιταλός φίλος, ο Γερουσιαστής Fernando Rossiβαθύς γνώστης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή -με τον οποίο έχω βρεθεί σε αποστολές στη Γάζα, τη Συρία, την Αίγυπτο, το Λίβανο-, άνθρωπος που δεν ξεπουλήθηκε στον νεοφιλελευθερισμό, σημειώνει σήμερα ως εξής την κατάσταση:
«Η εικόνα του σώματος του φτωχού μικρού σε λίγες ώρες είδε τη δημοσιότητα σε όλες τις τηλεοράσεις και εφημερίδες της παγκοσμιότητας, για να υποστηριχθεί η αναγκαιότητα των ανοικτών συνόρων που θα διέσωζε.
Για την άλλη εικόνα και τα σωματάκια των δύο μικρών Παλαιστίνιων που δολοφονήθηκαν από τις ισραηλινές βόμβες: οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί εξαρτημένοι από τις τράπεζες και τις σιωνιστικές πολυεθνικές θα πουν τουλάχιστον μία λέξη καταδίκης του απαρτχάιντ και της Γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού;»
Τη δημοσιογραφική πορνεία εκείνης της περιόδου είχαμε επισημάνει εδώ τον Αύγουστο του 2016 και δεχθήκαμε τους χαρακτηρισμούς των "ψεκασμένων" συνομωσιολόγων και "ξενόφοβων": Από τον μικρό Αϋλάν... στον μικρό Ομράν... η αλήθεια!
Στους χυδαίους βομβαρδισμούς του 2009 ελληνικές αποστολές μπήκαν στη...
βομβαρδιζόμενη Γάζα ως ανθρώπινη ασπίδα. Ανάμεσά τους ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας (Σχετικό: Η Παλαιστίνη χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη κι όχι ψέματα και φιλανθρωπία!). Μάλιστα, τότε ο ελληνικός λαός μέσα από έναν τηλεμαραθώνιο για τα παιδιά της Γάζας συγκέντρωσε 1.200.000 ευρώ που παραμένουν μέχρι σήμερα εξαφανισμένα! Ούτε ένα μπουκαλάκι νερό δεν πήγε στα παιδιά της Γάζας από το, 1,2 εκατομμύρια ευρώ και μια σιωπή συγκαλύπτει αυτό το εγκληματικό γεγονός εξαφάνισης των χρημάτων του ελληνικού λαού.
Στους χυδαίους βομβαρδισμούς του Ιούλη 2014, ο Αλέξης Τσίπρας διαδήλωσε ο ίδιος προσωπικά την αγανάκτηση ολόκληρου του ελληνικού λαού στην πλατεία Συντάγματος φορώντας την τιμημένη Παλαιστινιακή μαντίλα των Φενταγίν της Επανάστασης. Οι δηλώσεις του κυρίου Τσίπρα σηματοδοτούσαν πως η Ελλάδα υπάρχει και συνεχίζει στο δρόμο που είχε χαράξει ο Ανδρέας Παπανδρέου απέναντι στην Παλαιστινιακή Επανάσταση, με κορυφαία πράξη επαναστατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης τη μεταφορά των Φενταγίν και του Αραφάτ από το Λίβανο στην Αθήνα το 1982. Τότε που η παγκόσμια κοινότητα, όλα τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα του κόσμου υποκλινόταν μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τσίπρας: «Είναι απαράδεκτο να βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει... βλέπει, κανείς, το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά στην Παλαιστίνη»

Χθες νέοι δολοφονικοί βομβαρδισμοί στη μαρτυρική Γάζα.
Όμως σήμερα τα "πράγματα" έχουν αλλάξει. Η φιλοσιωνιστική λατρεία της δεξιάς και της άκρας δεξιάς βρήκε νέους οπαδούς. Έχουμε μια  "αλλαγή" που σηματοδότησε στην αυτοχαρακτηρισμένη "μεταρρυθμιστική αριστερά", τους "Radical chic", ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας χωρίς ποτέ να ομολογήσει δημόσια. Μια "αλλαγή" που διαπέρασε όλη τη λεγόμενη ευρωπαϊκή "μεταρρυθμιστική αριστερά".
Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Ρώμη είχε απευθυνθεί στα ιταλικά πολιτικά κόμματα της "αριστεράς" -η ιταλική δεξιά κι ακροδεξιά είχαν κι έχουν ταυτίσει την πορεία του με λατρεία απέναντι στο σιωνισμό- και τους κάλεσε να δουν το παράδειγμα της ελληνικής "αριστεράς" ώστε να διαμορφώσουν νέες πολιτικές και πάλι είχαμε εδώ επισημάνει: Γιατί πρέπει να ενημερώνει το Τελ Αβιβ για την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ;
Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι πείραμα αλλά παράδειγμα:

"ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ"
"Η αριστερά απέναντι στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή,
τον αντισημιτισμό, την ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό"

Στις 27 Φλεβάρη η ιταλική "αριστερά" ενημερώνει τον ιταλικό λαό (εκλογές 4 Μάρτη 2018) για τις νέες θέσεις της σε σχέση με το μέχρι χθες "ισραηλινό κατοχικό καθεστώς απαρνταχάιντ", με μια κεντρική εκδήλωση με τίτλο: "Αριστερά για το Ισραήλ"
Οι νουθεσίες προς την ιταλική αριστερά έπιασαν τόπο, που λέει ο λαός μαςΓιατί πρέπει να ενημερώνει το Τελ Αβιβ για την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ;

Μπροστάρης στην εκλαΐκευση της νέας θέσης της ιταλικής "αριστεράς" απέναντι στο σιωνιστικό καθεστώς η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Laura Boldrini, γνωστή στην ελληνική "αριστερά".
Η κυρία κύριος εκφραστής της "δικαιωματικής αριστεράς" ήταν η πρώτη πολιτικός που έσπασε τα "ταμπού" με τις καινοτόμες "αριστερές" της πολιτικές, ορισμένες εκ των οποίων αξίζει να σημειώσουμε:
"Πρέπει να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας... για να δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης...", "Ηθικό καθήκον το δικαίωμα τεκνοθεσίας των γκέι", "Χρειαζόμαστε εκατομμύρια μεταναστών στην Ιταλία για να αναπτυχθεί η οικονομία" κι όλα τα γνωστά "επιχειρήματα" της κοσμοπολίτικης "αριστεράς" περί αναγκαιότητας της παγκοσμιοποίησης. Ανάμεσα σε όλα αυτά έχει και μία σαφή θέση για την ονομασία των Σκοπίων που εξέφρασε "συμπτωματικά" σε ανύποπτο χρόνο (10 Απρίλη 2016): "Μακεδονία"!
Η Laura Boldrini, συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του Renzi (σήμερα Gentiloni), ως βουλευτής της Οικολογικής Αριστεράς" (Sinistra Ecologia Libertà), που έχει αρχηγό τον Nichi Vendola, δεξί χέρι στην Ιταλία του Αλέξη Τσίπρα και του ιταλικού κόμματος "Λίστα Τσίπρα- Αλλάζουμε την Ευρώπη και κάνουμε δημοκρατική την Ευρωζώνη".
Με όλα αυτά είναι κατανοητό γιατί στη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" στα νέα προστάγματα περιλαμβάνεται κι η προστασία μας από τις "ψευδείς ειδήσεις" (Fake news) με «Νομοσχέδιο για την προστασία του πολίτη από την αξιοπιστία και την ακρίβεια των πληροφοριών»: "Ψευδείς ειδήσεις" (fake news)... όταν μια είδηση δεν είναι αρεστή στο υπερεθνικό κεφάλαιο
Στο μεταξύ έχουμε στη Μέση Ανατολή νέες εξελίξεις..
Ο αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Τίλερσον επισκέφθηκε και το Λίβανο. Ως νταβατζής υπέδειξε κι απείλησε πως δεν θα επιτρέψουν οι ΗΠΑ εξόρυξη αερίου και πετρελαίου στο Λίβανο, αν δεν αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ. Βέβαια στα ΜΜΕ θα διαβάσουμε πως απλώς έθιξε το θέμα της Χεζμπολάχ, την οποία οι αμερικανοί έχουν κατατάξει στις "τρομοκρατικές οργανώσεις". Κι αυτό όταν ο πρόεδρος του Λιβάνου έχει εκλεγεί με πρόταση κι υπερψήφιση από τη Χεζμπολάχ... (Σχετικό: Michel Aoun, ο εκλεκτός της Χεζμπολά νέος Πρόεδρος του Λιβάνου!) και σήμερα όλοι γνωρίζουν -πρώτες οι ΗΠΑ- πως το πιο αδύναμο καθεστώς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή είναι το Ισραήλ.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah έδωσε απαντήσεις:  «Χεζμπολάχ: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις Κουρδικές Δυνάμεις στη Συρία ως "Εργαλεία"» (Hezbollah: US Uses Kurdish Forces in Syria as ‘Tools’)
«Στη μάχη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, το μοναδικό χαρτί των Λιβανέζων είναι η αντίσταση... οι συριακές κουρδικές δυνάμεις χρησιμοποιούνται ως "εργαλεία" από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απονομιμοποίηση της συριακής κυβέρνησης... η Ουάσινγκτον θα τους εγκαταλείψει...»
Τον ρόλο των Κούρδων είχαμε επισημάνει: Βραχυκυκλωμένη "αριστερά” ή ο “ιός” της παγκοσμιοποίησης;
Όπως επίσης και το ρόλο της "ανανεωτικής αριστεράς", σήμερα ένα από τα καλύτερα όπλα της νέας τάξης: «Ο αντιφασισμός είναι το χειρότερο προϊόν του φασισμού»! και θα επανέλθουμε...

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.