Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Απόφαση ΣτΕ για αναδρομικά: Έτσι θα γίνει η επιστροφή τους - Οι δόσεις και τα ποσά


Μάξιμουμ 60 δόσεις προβλέπει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert, το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών σε εν ενεργεία και απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων. Η έναρξη της καταβολής τους τοποθετείται χρονικά για τον προσεχή Οκτώβριο με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, ο μέσος όρος των ποσών που θα πιστώνονται κάθε μήνα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με βάση την προβολή των στοιχείων, και στις δυο εκδοχές της μελέτης που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, ανέρχεται στα 100 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην μελέτη περιλαμβάνονται και πίνακες με την αντίστοιχηση των δικαιούχων με τα αναλογούντα ποσά. "Ξέρουμε με ονοματεπώνυμο και ακρίβεια σεντ τι έχει λαμβάνειν ο καθένας" έλεγε υψηλόβαθμη πηγή στο OnAlert.

Το κόστος που απορρέει από την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει υπολογιστεί περίπου στα 450 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, το μεγαλύτερο μέρος, σχεδόν 250 εκατομμύρια αφορά στην επιστροφή του 50% στους δικαιούχους απόστρατους. Στα 200 εκατομμύρια ανέρχεται το κόστος για την αποκατάσταση των εν ενεργεία στελεχών. Όπως τόνιζε στο OnAlert, ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η επιστροφή του 50% αφορά τους πάντες και η αναδρομικότητα υπολογίζεται μέχρι 31/12/2016, καθώς όπως διευκρίνιζε από την ...
1/1/2017 ισχύει το νέο ειδικό μισθολόγιο.



Η οκτάμηνη προθεσμία άλλωστε που δίνεται από την Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας κάθε άλλο παρά θορύβησε την κυβέρνηση και ειδικότερα τους επιτελείς του Ελληνικού Πενταγώνου. Καταρχήν τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα έχει παρέλθει η ημερομηνία ολοκλήρωσης του προγράμματος. Άρα, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, θα έχουν αρθεί και οι αυστηρές προβλέψεις του, που θα καθιστούσαν υποχρεωτική την εγγραφή της συνολικής δαπάνης στον φετινό προϋπολογισμό, παρά την τμηματική καταβολή της, ανοίγοντας μια “μαύρη τρύπα”.

Την ίδια περίοδο αναμένεται να διαφανεί και η πρώτη ασφαλής εικόνα για το ύψος του πλεονάσματος, και μια άτυπη σύνδεση του προγράμματος επιστροφής των αναδρομικών με την δημοσιονομική “ευχέρεια” που θα προσφέρει η υπεραπόδοση, θα έδινε τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στα επιτελεία των συναρμόδιων υπουργείων, να εντάξουν το δοσολόγιο στον προϋπολογισμό του 2019.
onalert.gr
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.