Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η άγνωστη πόλη Annecy: η Βενετία της Γαλλίας στις Άλπεις [εικόνες]

Σχετικό: Annecy: η Βενετία της Γαλλίας
Δεν είναι απαραίτητο να πάει κανείς στην Ιταλία για να περπατήσει στα κανάλια και να ονειρευτεί κατά μήκος τους.
Αφήστε τις γόνδολες στη Βενετία και επισκεφτείτε την πόλη της Γαλλίας που της μοιάζει σαν σταγόνα νερού! Είναι η πόλη Ανσί (Annecy), η επονομαζόμενη και «Βενετία των Αλπεων», αφού είναι φωλιασμένη στα ριζά των Αλπεων, τη διασχίζουν πανέμορφα κανάλια, ενώ διαθέτει μια από τις μαγευτικότερες λίμνες της Γαλλίας!

Η παλιά συνοικία του Ανσί είναι ένα πραγματικά μαγικό μέρος, με κανάλια να την ...
διασχίζουν από τη μία άκρη ως την άλλη και να την κάνουν πραγματικά να μοιάζει με τη Βενετία. Η ομοιότητα είναι τόσο προφανής που οι κάτοικοι διοργανώσουν βενετσιάνικο καρναβάλι και πραγματικά πιστεύεις ότι βρίσκεται στη Βενετία αν δεν κοιτάξεις πίσω σου τις επιβλητικές Αλπεις που στολίζουν μαγευτικά το τοπίο.

Το Ανσί θεωρείται «το διαμάντι των γαλλικών Αλπεων» εξαιτίας της πανέμορφης λίμνης που δένει αρμονικά το τοπίο και έχει περίπου 55.000 κατοίκους μέσα στο κέντρο της πόλης και περίπου 210.000 στα πέριξ.
Είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας και υπήρξε επαρχία του κόμη της Γενεύης στον 13ο αιώνα. Στη συνέχεια κατοικήθηκε από τους κόμητες της Σαβοϊας ως το 1659 και χάρη σε αυτούς τους βαθύπλουτους αριστοκράτες απέκτησε πύργους και μοναδικά κτίσματα τα οποία διαθέτει ως σήμερα. Η πόλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διενέξεις της καθολικής εκκλησίας και την αποκάλεσαν «Ρώμη των Αλπεων» για ένα διάστημα. Εγινε γαλλική πόλη πολύ αργά, το 1860.

Είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά μέρη της Γαλλίας και απέκτησε μεγάλο πλούτο κατά τον 19ο αιώνα με την τοπική της βιομηχανία την οποία διατηρεί ως σήμερα αφού διαθέτει μεγάλες βιομηχανικές μονάδες μεταξύ των οποίων και την κατασκευή ανταλλακτικών για τα αεροπλάνα Ντασό.
Ωστόσο το μεγάλο «μπαμ» έκανε το Ανσί από τα τέλη του 19ου αιώνα όταν άρχισαν να συρρέουν τουρίστες από όλο τον κόσμο τόσο για την πανέμορφη λίμνη της όσο και για τις πίστες σκι που διαθέτει στα ορεινά. Πολιτική του δήμου ήταν να κρατήσει το πράσινο μέσα στο αστικό τοπίο, να συντηρήσει τα μεσαιωνικά κτίρια και πύργους της περιοχής και να αναμορφώσει μοναδικά.

Λιμάνι, παραλίες, σπορ στο βουνό αλλά και μοναδικός μεσαιωνικός οικισμός στο κέντρο της πόλης κάνουν το Ανσί κέντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.
Πηγή: Η άγνωστη πόλη Ανσί της Γαλλίας –Μια Βενετία στις Αλπεις [εικόνες] | iefimerida.gr 

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.