Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

kalami.us : Αν δεν μπορεί η Ομογένεια ΗΠΑ να τιμά την 25η Μαρτίου, ας μην την ευτελίζει

'Εχει καταντήσει συνήθεια η εθνική μας επέτειος να εορτάζεται στις ΗΠΑ ανάλογα με τον ''κακό μας τον καιρό'' και τις μωροφιλοδοξίες προεδροπαραγόντων, εκκλησιαστικών ''ηγετών'' και ασοβάρευτων πολιτικών Ελλάδας. 'Ετσι κι εφέτος, οι παρελάσεις, ανά τις παροικίες μας, γίνονται, μία στις 18 Μαρτίου και οι υπόλοιπες Απρίλιο, με εξαίρεση αυτήν στην Φιλαδέλφεια, που θα γίνει Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.
Οι δικαιολογίες, εκτός του ''κακού μας του καιρού'', έχουν σχέση με εκκλησιαστικές εορτές, με επιθυμίες Ελλήνων πολιτικών που πιέζουν γιά προσκλήσεις, ώστε να δικαιολογούν τουριστικό ταξίδι με κρατικό χρήμα, με (δήθεν) πιθανή περίπτωση ''να μην έρθουν Εύζωνες από Ελλάδα'', εξαιτίας της στρατιωτικής παρέλασης, 25 Μαρτίου, στην Αθήνα. Αυτά βλέπουν τα παιδιά μας και οι Αμερικανοί και αναρωτιούνται πόσο γραφικοί και άχρηστοι είμαστε.
Με αυτά τα ''καραγκιοζιλίκια'', παραμένουμε ακόμα ως η μόνη ''μειονοτική εθνική ομάδα'' στις ΗΠΑ που κάνουμε εκδηλώσεις-παρελάσεις γιά την εθνική μας επέτειο ''όποτε μας καπνίσει'', σε αντίθεση με τις υπόλοιπες σοβαρές ''εθνικές ομάδες'', που τιμούν την εθνική τους επέτειο την ημέρα που είναι, αδιαφορώντας γιά τον καιρό ή τις επιθυμίες της Εκκλησίας.
Ειδικά εφέτος, που η επέτειος είναι Κυριακή, θα έπρεπε όλες οι παρελάσεις ανά τις παροικίες μας, να γίνουν την συγκεκριμένη ημέρα, δηλ. Κυριακή 25 Μαρτίου.

Σημ. 1:


Σημ. 1:  Είναι θλιβερό και υποτιμητικό γιά την Ομογένεια, να αποφασίζει η Αρχιεπισκοπή στην Νέα Υόρκη, πότε θα γίνει η παρέλαση γιά 25η Μαρτίου, επειδή προηγούνται οι θρησκευτικές εορτές. Και τα ανθρωπάκια που ηγούνται της διοργανώτριας Ομοσπονδίας, το δέχονται.
Σημ. 2: Δεν χρειάζεται οι Οργανώσεις, που διοργανώνουν τις παρελάσεις γιά την εθνική μας επέτειο, να προσκαλούν διαπλεκόμενους ''αλητάμπουρες'', δηλ. πολιτικούς από Ελλάδα. Αυτοί, με την τουριστική παρουσία τους, μόνο ζημιά κάνουν.
Σημ. 3: ''Λύσσαξε'' η υπουργίνα Τουρισμού γιά πρόσκληση στην παρέλαση-''καρνάβαλο'' Νέας Υόρκης, τέλη Απριλίου.


Είναι καιρός να ''ξυπνήσει'' η Ομογένεια ΗΠΑ
Τα πράγματα ΔΕΝ πάνε καλά. Η Τουρκία προκαλεί, ''θερμό επεισόδιο'' είναι πολύ πιθανό και οι ευθυνόφοβοι πολιτικοί Ελλάδας είναι κατώτεροι των περιστάσεων, ασχολούμενοι με χαζο-δηλώσεις και ''καραγκιοζιλίκια''.
Ως 'Ελληνες στις ΗΠΑ, ως ελληνικής καταγωγής πολίτες της, οφείλουμε ΤΩΡΑ να προβούμε σε ενέργειες καταγγέλλοντας την τουρκική προκλητικότητα στην πολιτική ηγεσία και στα ΜΜΕ της χώρας. Τώρα, όχι μετά, επειδή, ''παραδοσιακά'', δεν μάθαμε να δρούμε, αλλά πάντα να αντιδρούμε (''κατόπιν εορτής'').
Ας ασχοληθούμε λιγότερο με την ''προσφιλή'' μας ενασχόληση, δηλ. χορούς και πανηγύρια και ας πράξουμε ομαδικά γιά την πατρίδα μας. ΤΩΡΑ, όχι μετά και ''διαμαρτυρόμενοι''.

www.kalami.us

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.