Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Αλέξης Τσίπρας: Στο δρόμο που χάραξαν και οι άλλες μνημονικές κυβερνήσεις

Αριστερό success story με ολίγη από ανάπτυξη και μπόλικους διορισμούς, καθημερινότητα και διαφθορά με μπόλικες αιχμές κατά της ΝΔ το «αφήγημα» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις τράβηξε μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οπότε αναμένεται να συνεχίσει στην ίδια πορεία και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να αξιοποιήσει το success story και επέμενε ότι ήρθε η ανάπτυξη – ή τουλάχιστον πλησίαζε το 2014- ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για δίκαιη ανάπτυξη ενώ και ο ίδιος βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται σύντομα στην χώρα. Ο σημερινός πρωθυπουργός αναμένεται να αξιοποιήσει στο έπακρο την αγανάκτηση του κόσμου με το παλαιό πολιτικό σύστημα και να προβάλει το Αριστερό success story που θα ενισχυθεί με ανάπτυξη, επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να συμβολιστεί με νέα πρόσωπα η αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική. Στο θεωρητικό επίπεδο ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να πείσουν τους εξοργισμένους πολίτες από τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση μόνο με σχέδια επί χάρτου. ...

Ετοιμάζουν σχέδιο για την εξεύρεση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για 200.000 πολίτες εκ των οποίων οι 50.000 εκτιμάται ότι θα είναι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και προγράμματα απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι υπόλοιπες 150.000 αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αυτό θα είναι και το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης ενόψει των επερχόμενων εκλογών για να ανατρέψει τους αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων. Στην ίδια κατεύθυνση θα γίνει προσπάθεια να πάρει μπροστά το έργο του Ελληνικού και να ξεκινήσουν οι εργασίες στο πρώην αεροδρόμιο στις αρχές του 2018.

Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του θα ακολουθήσουν το γνώριμο δρόμο της πόλωσης και του πάλαι ποτέ δικομματισμού: μπόλικη διαφθορά με σκανδαλολογία από το παρελθόν για υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα χάνει ευκαιρία και θα απαντά σε όλες τις ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βασικό όμως κεφάλαιο του νέου αφηγήματος θα είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας όχι απλά με την ιστοσελίδα του Αλ. Φλαμπουράρη αλλά με θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων και δίνοντας έμφαση την προσπάθεια άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Βασικός συντονιστής των κυβερνητικών δράσεων για τα θέματα καθημερινότητας αναμένεται να αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.