Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Μακεδονικό: Πάμε για εθνική ήττα; Η διαπραγμάτευση που δεν έγινε…

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η διαπραγμάτευση για την νέα ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων κρατάει κοντά 6 μήνες τώρα.
Αν κάποιος ανατρέξει στην ειδησεογραφία του προηγούμενου εξαμήνου θα διαπιστώσει οτι την ονομασία North Macedonia που υποτίθεται την έφεραν πριν λίγες μέρες στο τραπέζι, την συζητούσε ο Ζαεφ σε μια τηλεοπτική συνέντευξη λιγο πριν το τέλος Φεβρουαρίου.
 
“The suggestions are Republic of North Macedonia, Republic of Upper Macedonia, Republic of Vardar Macedonia and Republic of Macedonia (Skopje),” Zaev said in a television interview after attending a summit on the Western Balkans in London.
“Οι προτάσεις είναι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, η Δημοκρατία της Βαρδάρης και η Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)”, ανέφερε ο Ζάιεφ σε τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη συμμετοχή του σε σύνοδο κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο.
 
https://www.reuters.com/article/us-macedonia-greece/macedonia-has-four-options-to-resolve-name-dispute-with-greece-pm-idUSKCN1GB1WA
Δειτε και το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα:
Το ίδιο έλεγαν και τα ΜΜΕ της γείτονος χώρας πριν μερικές εβδομάδες.
Μόνο εμείς επιμένουμε να καταπίνουμε αμάσητο το σανό που διαρρέουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια για άσχετα ονόματα και σκληρές διαπραγματεύσεις και να πιστεύουμε μέχρι την τελευταία στιγμή οτι κάτι θα γίνει και όλα θα γίνουν όπως θα θέλαμε.

Απ’ οτι δείχνουν τα πράγματα, και δεν είναι η πρώτη φορά, παρακολουθούμε ενα κακοστημένο και κακοπαιγμένο έργο με το γνωστό πάντα αποτέλεσμα.
 
Εθνικές ήττες…


===================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.