Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Οργή στην Άγκυρα για την απελευθέρωση των αξιωματικών: «Νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του»

Μπεκίρ Μποζντάγ

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η είδηση της απελευθέρωσης και των τελευταίων Τούρκων αξιωματικών στην Αθήνα, αφού παρήλθε το δεκαοκτάμηνο, ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Με μια οξύτατη ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ ανέφερε πως η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες και πως θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους οκτώ αξιωματικούς στην Τουρκία.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην υπόσχεση που υποστηρίζει ο Ερντογάν πως έλαβε από τον Έλληνα πρωθυπουργό για την έκδοση των αξιωματικών στην...
τηλεφωνική τους επικοινωνία τις πρώτες ώρες μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του».

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες», δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ για να προσθέσει: «Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή».

Σημειώνεται ότι και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την εξέλιξη της απελευθέρωσης των υπολοίπων τεσσάρων ως «σκάνδαλο».
https://tinyurl.com/y88e4twk
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.