Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Η θανατηφόρα συγκίνηση της αυτό-ετεροτικής ασφυξίας και ο μυστηριώδης θάνατος του Kill Bill στη «Σουίτα 352» - Auto-Erotic Asphyxia's Deadly Thrill


Ο μυστηριώδης θάνατος του ηθοποιού Δαβίδ Carradine - ίσως με την αυτοερωτική ασφυξία - εστίασε νέα προσοχή σε μια πρακτική που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα σεξουαλικά ταμπού.
Ο 72χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός σε μια ντουλάπα αίθουσας ξενοδοχείων της Ταϊλάνδης σε ένα περίπλοκο πλέγμα σχοινιών - ένα γύρω από το λαιμό του, ένα άλλο γύρω από τα γεννητικά όργανα του και τα δύο δεμένα μεταξύ τους, σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊλάνδης.
Οι ειδικοί σεξ λένε ότι η προχωρημένη ηλικία του Carradine υποδηλώνει ότι μπορεί να ήταν ένας δια βίου ασκούμενος της μυστικής και επικίνδυνης πρακτικής που μπορεί να πάει μοιραία.
Τα έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες σχετικά με το διαζύγιο του Carradine που τέθηκε σε απευθείας σύνδεση από το όπλο The Smoking Gunδείχνουν ότι η πιο πρόσφατη πρώην σύζυγός του, Μαρίνα Άντερσον, κατηγόρησε τον ηθοποιό για «αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά που ήταν δυνητικά θανατηφόρα». Η φερόμενη συμπεριφορά δεν περιγράφηκε στα έγγραφα του δικαστηρίου. ...
Επίσης γνωστή ως υποξυφιλία, η πρακτική είναι μια υποκατηγορία σεξουαλικού μαζοχισμού που συνεπάγεται τη μείωση της παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλο ενώ αυνανίζεται για να επιτύχει έναν αυξημένο οργασμό.

'Fine Line' μεταξύ της ευφορίας και του θανάτου

"Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της κατάστασης της υποξίας [έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο] και του θανάτου, και είναι σε εκείνη την κατάσταση ότι ένα άτομο γίνεται πολύ διεγερμένο και είναι αυτό που τους επιτρέπει τον οργασμό", δήλωσε ο Eli Coleman, πρόεδρος της σεξουαλικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.
"Οι άνθρωποι συνήθως έχουν δίχτυα ασφαλείας και δεν σκοπεύουν να πεθάνουν, αλλά κάτι συχνά πηγαίνει στραβά στον υπολογισμό τους", δήλωσε στο ABCNews.com. "Ίσως ένα σκαμνί ή κάτι που στέκονται σε κάποιο τρόπο γλιστρά μακριά."
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Διερεύνησης εκτιμά ότι υπάρχουν 500 έως 1.000 τέτοιοι θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ετησίως, κυρίως μεταξύ νεαρών ανδρών. Πολλά άλλα μπορεί να θεωρούνται ψευδώς ως ανθρωποκτονίες ή αυτοκτονίες.
Η αυτοερωτική ασφυξία αρχίζει συχνά στην εφηβεία, γι 'αυτό πολλοί από τους θανάτους που σχετίζονται με την πρακτική είναι μεταξύ των νέων ενηλίκων. Όμως, η πρακτική δεν είναι άγνωστη μεταξύ των κοριτσιών, σύμφωνα με τον Coleman.
Επειδή ασκείται μόνο του, ο ΑΕΑ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Είναι μια ψυχαναγκαστική δραστηριότητα που μπορεί επίσης να κλιμακωθεί, όπως συνέβη με τον Carradine , είπε ο Coleman.
"Ξέρουμε πολύ λίγα για τους ανθρώπους που ασκούν αυτό το", είπε. "Τα περισσότερα από αυτά που ξέρουμε είναι από αυτά που έχουν πεθάνει κατά λάθος."

Αυτοευρωπαϊκή ασφυξία Συχνά κυριαρχεί η αυτοκτονία

Οι δικαστικοί ειδικοί συχνά κυβερνούν αυτούς τους θανάτους ως αυτοκτονίες, αλλά τα στοιχεία συχνά υποδηλώνουν διαφορετικά: το σώμα είναι γυμνό, υπάρχουν πορνογραφικά υλικά και ίσως ακόμη και παρόν σπέρμα.
"Είναι τραγικό για τις οικογένειες γιατί κανείς δεν έχει καμιά υποψία για το τι συμβαίνει", δήλωσε ο Coleman. "Συνήθως είναι ένα προσεκτικά φυλαγμένο μυστικό."
Τέτοια ήταν η περίπτωση του Michael Hutchence , του τελευταίου τραγουδιστή της αυστραλιανής ζώνης INXS, του οποίου ο θάνατος το 1997 κυβερνούσε αυτοκτονία.
Ο τραγουδιστής βρέθηκε γυμνός, κρεμασμένος από τη δερμάτινη ζώνη του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου του Σίδνεϊ με πορνογραφική λογοτεχνία στα πόδια του και χωρίς σημειώματα αυτοκτονίας.
Η σύζυγος του Hutchence μίλησε δημοσίως για την πικρή σεξουαλική τους ζωή και την επιθυμία του να δοκιμάσει την ΑΕΑ και ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό.
Σύμφωνα με έρευνες του Stephen Hucker, εγκληματολογικού ψυχιάτρου από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, που είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα, η πρακτική δεν είναι εξ ολοκλήρου σύγχρονη.

Η σεξουαλική πρακτική χρονολογείται αιώνες

Τα πέτρινα αγάλματα που χρονολογούνται από το 1000 μ.Χ. υποδηλώνουν ότι ήταν γνωστό στους αρχαίους Μάγους στο Μεξικό. Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ, το όνομα του οποίου δόθηκε στην πρακτική του σαδομαζοχισμού, το περιέγραψε στο μυθιστόρημά του του 1791, "Justine".
Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι διεξαγωγής της πρακτικής είναι αυτο-κρεμώντας, στραγγαλισμό, πνιγμός, ασφυξία και τεχνικές για τον περιορισμό των κινήσεων της αναπνοής. Η αυτοσυγκόλληση είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος που παρατηρείται μεταξύ των θανατηφόρων περιπτώσεων, σύμφωνα με την τοποθεσία Web του Hucker, την εγκληματολογική ψυχιατρική
"Οι θανατηφόρες ασθένειες που προκύπτουν από τις πρακτικές του AEA συμβαίνουν με συχνότητα περίπου ενός εκατομμυρίου του πληθυσμού ετησίως στη Βόρειο Αμερική, αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός βασίζεται σε μελέτες περιπτώσεων που έχουν αναγνωριστεί ως AEA ή Hypoxyphilia", δήλωσε ο Hucker .
Συνήθως, ένα σχοινί ή δέσιμο είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστολή της παροχής οξυγόνου, αλλά άλλα μπορεί να είναι παρόντα ως μέρος του σεξουαλικού τελετουργικού του ατόμου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν πλαστικές σακούλες και πιο περίπλοκες συσκευές.
Οι θεραπευτές της σεξ θεωρούν αυτό ως παραφιλία - ή κοινωνικά απαράδεκτη σεξουαλική πράξη. Συχνά συνδέεται με μορφές άγχους και κατάθλιψης, αν και δεν είναι αυτοκτονικές σκέψεις.

Η αυτόματη εφηβική ασφυξία προκαλεί ντροπή

Λίγοι που αναζητούν βοήθεια λόγω της ντροπής, η οποία τροφοδοτεί έναν κύκλο ενοχής, άγχους και στη συνέχεια απελευθερώνεται.
"Πολλοί φαίνονται αρκετά φυσιολογικοί από κάτω, αλλά όταν επιταχύνουν αυτή την ανάγκη για ένα πολύ έντονο υψηλό, αυτό που κάνουν για να θεραπεύσουν κάποια κατάσταση δυσφορίας ή δυσφορίας", δήλωσε ο Coleman. "Και επειδή είναι μάλλον ασυνήθιστο και υπάρχει πολύ στίγμα γύρω από τον αυνανισμό, η ενοχή και η ντροπή γίνονται μέρος ενός επαναλαμβανόμενου κύκλου εμμονής και καταναγκασμού".
Οι έφηβοι συχνά ανακαλύπτουν την πρακτική μόνοι τους, αντί να τις μαθαίνουν από τους άλλους. Οι αισθήσεις του είναι παρόμοιες με το "παιχνίδι πνιγμού" που παίζουν τα μικρά παιδιά, που παίρνουν μια συγκίνηση από τη ζάλη που δημιουργείται κρατώντας την αναπνοή τους.
Οι δύτες έχουν επίσης αναφέρει ένα "υψηλό" από τη στέρηση οξυγόνου, σύμφωνα με τον Coleman. "Για μερικούς ανθρώπους που μπορεί να είναι ευχάριστοι ή κάτι που σχετίζεται με τη σεξουαλική διέγερση."
"Αυτό ήταν πολύ πριν από το Internet. Δεν έχουμε ιδέα πώς θα το ανακαλύψουν", δήλωσε ο Coleman. "Δεν είναι κάτι που έμαθαν, ήταν μια αμηχανία και καταλήξαμε ότι το έμαθαν μόνοι τους".
"Μπορούμε μόνο να αρχίσουμε να το κατατάξουμε μαζί από ανθρώπους που έχουν πραγματικά επιβιώσει", είπε.

Ο Carradine μπορεί να ασκείται εδώ και χρόνια

Ο Coleman, ο οποίος δεν πραγματοποίησε διαβουλεύσεις στην υπόθεση Carradine, εικάζει ότι πολλοί, όπως και ο ηθοποιός, έχουν ασκήσει την AEA εδώ και χρόνια.
"Γίνεται για αυτούς ένα είδος φετίχ και αυτό είναι που πραγματικά τους παίρνει", είπε. Αλλά συχνά οι δραστηριότητές τους κλιμακώνονται σε κίνδυνο για τη συγκίνηση, με αποτέλεσμα ατυχήματα.
Αλλά στην περίπτωση των εφήβων, ο τυχαίος θάνατος συχνά συμβαίνει επειδή είναι άπειροι στην πράξη. "Για όσους το έχουν κάνει πολύ καιρό, ξέρουν τα όρια και είναι αρκετά προσεκτικοί."
Ο Coleman είπε ότι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι νέοι έφηβοι, πρέπει να μάθουν για τους κινδύνους του AEA.
"Υπάρχουν πολλά πράγματα στο Διαδίκτυο και δεν έχουμε ιδέα πώς αυτό επηρεάζει τους ανθρώπους", είπε. "Σίγουρα ανησυχούμε ότι [η υπόθεση Carradine] μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση".
«Πρέπει να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους για τους κινδύνους και όχι να προστατεύουμε τους ανθρώπους από τις πληροφορίες», είπε. "Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με αυτή τη δραστηριότητα και δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο".
Η πρώην σύζυγος της Carradine, Anderson, δήλωσε επίσης στα έγγραφα διαζυγίου ότι αγνοούνταν τα "δικαιώματά της για την παροχή συμβουλών".
Οι προσπάθειες της ABC News να φτάσουν στον Anderson για σχόλια ήταν ανεπιτυχείς.
Ο ανώτερος ερευνητής της ABC Sheelagh A. McNeill συνέβαλε στην έκθεση αυτή.

===============================================
Ήταν 72 ετών. Η ηλικία του θρυλικού καρατερίστα, για πολλούς δεν δικαιολογούσε την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το άψυχο κορμί του.
Μία κατάσταση που καθιστά τον θάνατο του Καραντάιν τόσο μυστηριώδη που κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι ακριβώς συνέβη στο υπερπολυτελέστατο δωμάτιο του ξενοδοχείου μέσα στο οποίο γράφτηκε το φινάλε του άντρα που η «Νύφη» του Ταραντίνο αγάπησε και μίσησε τόσο πολύ.
Κινηματογραφικό… death scene
Ο Καραντάιν βρίσκεται κρεμασμένος μέσα στην ντουλάπα της σουίτας του, γυμνός και μελανιασμένος στο πρόσωπο, με περασμένες τρεις θηλιές στο κορμί του:
Μία στον λαιμό, μία στους καρπούς του και ακόμα μία στα γεννητικά του όργανα. Για την αστυνομία της Ταϋλάνδης ήταν ξεκάθαρο τι είχε συμβεί.
Αν και στην αρχή έγινε λόγος για αυτοκτονία, η στάση του σώματός του και τα πειστήρια των σαδομαζοχιστικών του ορέξεων οδήγησαν τις Αρχές σε ένα συμπέρασμα που ξάφνιασε –σχεδόν σόκαρε θα λέγαμε- τους θαυμαστές του.
Το σύμβολο του κινηματογραφικού Κουνγκ Φου είχε πεθάνει λόγω ατυχήματος κατά τη διάρκεια ενός kinky ερωτικού παιχνιδιού αυτοϊκανοποίησης, με την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση να αποδίδει το τέλος σε αυτό που κανείς δεν ήθελε να πιστέψει: «Θανάσιμη ασφυξία κατά τη διάρκεια αυνανισμού».
Ωστόσο, η παρουσία ενός ζευγαριού κόκκινων γυναικείων εσωρούχων στο κρεβάτι του, δεν απέκλεισε την πιθανότητα δεύτερου ατόμου στον χώρο λίγο πριν και μετά τον θάνατό του.
Αυτοκτονία, δυστύχημα ή δολοφονία;
Η εκδοχή της αυτοκτονίας δια απαγχονισμού απορρίφθηκε λίαν συντόμως δεδομένης της έλλειψης αποχαιρετιστήριου σημειώματος (που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις), της στάσης του σώματός του (τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω από το κεφάλι του) αλλά και του γεγονότος πως η θηλιά στο πέος του θύμιζε έντονα επικίνδυνη πρακτική αυτοϊκανοποίησης στην οποία κάθε χρόνο οφείλονται αρκετές εκατοντάδες θάνατοι ανδρών (και) στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόκειται για μία σεξουαλική πρακτική επιστημονικά γνωστή ως «υποξυφιλία» που στοχεύει στην άμεση και εντονότατη διέγερση του τολμηρού παρτενέρ μέσω της προσωρινής διακοπής παροχής αρτηριακού αίματος -και συνεπώς οξυγόνου- στον εγκέφαλο.
Οι λάτρεις του μαζοχιστικού σεξ και του bondage στοιχείου υποστηρίζουν πως η κορύφωση είναι τόσο… μοναδική που μετά την πρώτη δοκιμή αδυνατούν να ολοκληρώσουν υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Δυστυχώς, στις περιπτώσεις αυτοϊκανοποίησης –όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο DR. Rojanasunand, Διευθυντής του Κεντρικού Ινστιτούτου Εγκληματολογικών Επιστημών της Ταϋλάνδης-, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος να μην μπορέσει να υπολογίσει σωστά μέχρι ποια στιγμή η θηλιά θα εξακολουθήσει να είναι ακίνδυνη (;). Όπως ακριβώς λέγεται πως συνέβη και στην περίπτωση του Καραντάιν…
Η χήρα του – η 5η κατά σειρά σύζυγός του- Άνι Μπίρμαν, ουδέποτε πίστεψε πως ο θάνατός του οφειλόταν σε αυτοχειρία ή ατύχημα.
Η οικογένειά του έκανε καθαρά λόγο για δολοφονία είτε λόγω «λάθους» είτε με κίνητρο τη ληστεία. Όπως υποστήριξε η Μπίρμαν, ο άντρας της πράγματι συνήθιζε το «βρώμικο κρεβάτι», ωστόσο το γεγονός πως στις επίσημες αναφορές βρισκόταν και η ύπαρξη ενός μη καταχωρημένου στα αρχεία της Ασφάλειας αποτυπώματος ποδιού ήταν για την οικογένεια τουλάχιστον ύποπτο.
«Ήταν διεστραμμένος…»
Την ίδια άποψη εξέφρασε και η πρώην σύζυγος του ηθοποιού, Μαρίνα Άντερσον, η οποία κατέληξε να υποβάλλει αίτηση διαζυγίου ύστερα από τρία χρόνια κοινής ζωής, κυρίως λόγω της εμμονής του «Bill» με τις διεστραμμένες –όπως η ίδια τις χαρακτήρισε- σεξουαλικές περιπτύξεις.
Όπως υποστήριξε, ο ίδιος επέμενε να αυτοϊκανοποιείται μπροστά της, ζητώντας της στη συνέχεια να μπει κι αυτή στο παιχνίδι και να παίξει με τους δικούς του πάντα όρους.
Δε δίστασε, μάλιστα, να υποστηρίξει ότι η διαστροφές του ήταν τόσο καταστροφικές που δεν είχε διστάσει να συνάψει ερωτικό δεσμό με άτομο της οικογένειάς του. Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η τρίτη του σύζυγος.
«Πιστεύω πως δολοφονήθηκε. Ήταν διαστροφικός αλλά δεν συνήθιζε να το απολαμβάνει ολομόναχος. Το δυστύχημα δεν ταιριάζει στο σενάριο», λέει και συνεχίζει:
«Ίσως κάποιος θέλησε να του στερήσει τη ζωή για τα χρήμα. Ο Ντέιβιντ κουβαλούσε συνέχεια επάνω του πολλά μετρητά και συνήθιζε να φορά πανάκριβα ρολόγια. Με τον τρόπο αυτό μπορεί εύκολα να προσεγγίσει κανείς άθελά του κακοποιά στοιχεία. Ας μην ξεχνάμε πως η Ταϋλάνδη θεωρείται ο Παράδεισος του σεξ. Υπάρχει πιθανότητα κάποιος να έστησε όλο το σκηνικό».
Μια πόρνη στη «Σουίτα 352»;
Το σενάριο της παρουσίας κάποιας από τις πολλές πόρνες της Ταϋλάνδης στη σουίτα του έπεσε κι αυτό στο τραπέζι. Αιτία, τα κόκκινα εσώρουχα και το αποτύπωμα ποδιού. Τίποτα ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.
Σίγουρα, πάντως, δεν επρόκειτο για αυτοκτονία. Σε αυτό συμπέρασμα κατέληξε και ο ιατροδικαστής της οικογενείας.
Οι δικοί του άνθρωποι μέχρι σήμερα δεν έχουν πειστεί πως ο θάνατός του οφείλεται σε κάποιο σεξουαλικό πείραμα το οποίο πήγε στραβά, καθώς τέτοιου είδους πειράματα αποτελούσαν για εκείνον καθημερινότητα.
Πιθανότατα, ρόλο σε αυτό παίζει το ότι μέσα τους δεν τον εμπιστεύονταν ως προς την αδυναμία του στο kinky sex, το οποίο η συνεύρεση με μία επαγγελματία του είδους θα απογείωνε.
Δυστύχημα επί τω… μαζοχιστικό έργω ή δολοφονία;
Όπως φαίνεται, απάντηση δεν υπάρχει, αφού μπορεί ο φάκελός του να έκλεισε με αιτία θανάτου την αυτοερωτική ασφυξία, το παρελθόν του όμως αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα…

Πηγή: menshouse.gr - Όλγα Παρθενέα- Γεωργάτσου 

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.