Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Δεν πα να ΄ρθουν, γιατί κι αν έρθουν σε τι γλώσσα θα ψαρεύουν;

Δεν πα να ΄ρθουν, γιατί κι αν έρθουν σε τι γλώσσα θα ψαρεύουν;
του Μιχάλη Χαιρετάκη
Βρισκόμαστε γύρω στο 1980 και η προπαγάνδα της εποχής με διαφημίσεις καλούσε τον κόσμο να ενημερωθεί για την Ε.Ε. (ΕΟΚ τότε) με το σλόγκαν “Είσαι στην ΕΟΚ, μάθε για την ΕΟΚ”
Το εφεύρημα ήταν μίνι συνεντεύξεις απο ανθρώπους διαφόρων επαγγελμάτων που τους ρωτούσαν αν φοβούνται την ένταξη της χώρας στην Ε.Ο.Κ.
Σε ένα απο αυτά τα σποτάκια εμφανιζόταν ενας δικηγόρος που έλεγε με σιγουριά, οτι αν έρθουν σε ποιά γλώσσα θα δικηγορούν;
Η απάντηση ήρθε απο τον Χαρρυ Κλυνν με μια αντίστοιχη ατάκα σε έναν απο τους δίσκους του οπου έπαιρνε συνέντευξη απο έναν ψαρά και όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτούσε αυτός απαντούσε: «Δεν πα να ΄ρθουν, γιατί κι αν έρθουν σε τι γλώσσα θα ψαρεύουν;»
Με αυτή την κωμικοτραγική προετοιμασία έγινε σταδιακά η ένταξή μας στην Ενωμένη Ευρώπη, αυτή που απο Ευρώπη των μονοπωλίων έγινε υποτίθεται Ευρώπη των λαών.
Μετά ήρθαν οι εκσυγχρονιστές με τα μεγάλα έργα τα οποία αντί να βελτιώσουν τη θέση της χώρας μέσα στην ενωμένη Ευρώπη (να πετύχουν την ουτοπία της σύγκλισης), την καταχρέωσαν, ληστεύοντας, σπαταλώντας και δανειζόμενοι για άχρηστα υλικά.
Την ίδια εποχή ο νόμος περι (μη) ευθύνης υπουργών ραμμένος και κομμένος στα μέτρα των εκσυγχρονιστών, θωράκιζε την ατιμωρησία την ώρα που πολιτικοί πλούτιζαν με παράνομους τρόπους.
Προφανώς δεν γινεται αυτό που κοροϊδευτικά είχε πει πάλι ο Χάρρυ Κλύνν. «Και βγήκαν όλοι νικητές και χάσαν όλοι οι άλλοι» Δεν γίνεται να κερδίζουν όλοι.
Η πτώση του ανατολικού μπλόκ βρήκε μια Δυτική Γερμανία να ενώνεται ξανά με την Ανατολική σε έναν οικονομικό γίγαντα και το κόστος της επανένωσης να το πληρώνει η πρώην Ανατολική και τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε.
Απο Ευρώπη των Μονοπωλίων και Ευρώπη των Λαών περάσαμε σταδιακά στη Γερμανική Ευρώπη, με το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρεί , την Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία να βρίσκονται με την πλάτη στο καναβάτσο κυρίως λόγω του μεταναστευτικού και της υπερχρέωσης, την ίδια ώρα που περιοχές της
Γερμανίας θυμίζουν σε ανάπτυξη Σαγκάη.
Γνωρίζετε οτι μια μικρή ταπεινή γκαρσονιέρα 30 μόλις τετραγωνικών στο Μόναχο φτάνει και ξεπερνάει σε αξία την τιμή των 150.000 ευρώ;
Η υπόλοιπη Ευρώπη πασχίζει να σταθεί στα πόδια της εδω και χρόνια απο το ιδιότυπο παιχνίδι πόκερ που γίνεται με το νόμισμά της. Οταν χάνεις. επειδή οι μάρκες είναι περιορισμένες και δεν μπορείς να φέρεις άλλες στο τραπέζι, βγάζεις και δίνεις τα ασημικά σου. ¨Οπως εδώ και 8 χρόνια κάνει η χώρα μας.
Υπάρχουν λίγες χώρες που δεν έχουν πληγεί ακόμα απο την κρίση μαζί με τη Γερμανία και άλλες μεγάλες ή μικρές που σταδιακά μετατρέπονται σε δορυφόρους και οικονομικά προτεκτοράτα.
Η Ευρωπαϊκή ένωση μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά σε μια νέα αχανή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με χαρακτηριστικό της επιβολής τους δυσβάσταχτους φόρους.
Το μεταναστευτικό/προσφυγικό και τα προβλήματα που δημιουργεί στις χώρες υποδοχής του Νότου, λειτουργεί ως μοχλός μετανάστευσης εξειδικευμένου προσωπικού και επιστημονικού δυναμικού στις χώρες του Βορρά αλλά και ως μέσο πίεσης για να συνθλίβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Με πρόσχημα το μεταναστευτικό/προσφυγικό λεηλατούνται επιδόματα, συνταξιοδοτικά ταμεία, ιατροφαρμακευτικές παροχές.
Και μέσα σε όλα αυτά οι “Χρήσιμοι ηλίθιοι” αριστεριστές που έμειναν ορφανοί μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλόκ και κάνουν είτε αμισθί απο αφέλεια είτε δρούν με προσωπικό οικονομικό όφελος για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών.
Ακόμα και εισαγόμενοι απο γειτονικές χώρες , κατακεραυνώνουν ως φασίστα , ναζί και χιτλερικό, όποιον τολμήσει να κάνει το αυτονόητο, να σηκώσει τη σημαία της χώρας του ή να αντισταθεί στον εθνομηδενισμό.
Την ίδια ώρα αντίστοιχοι “χρήσιμοι ηλίθιοι” εθνικιστές σε γειτονικές χώρες λειτουργούν προπαγανδιστικά για τη δημιουργία νέων μορφωμάτων.
Ας μην ξεχνάμε οτι η Γερμανία είχε πρωτοστατήσει στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ενώ ο δικός μας Γιώργος Παπανδρέου πειθήνια συναίνεσε βάζοντας την υπογραφή του.
Σήμερα βλεπουμε ξανά το ίδιο έργο με τη Μακεδονία.
Θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη αν και μη οικονομολόγος.Δεν έχουν σκοπό να διαγράψουν το ελληνικό χρέος, δεν είναι χαζοί, το πιθανότερο είναι να το χρησιμοποιήσουν όπως εναν ιο για να εξαπλωθεί στην περιοχή. Η Βόρεια Μακεδονία-Ελληνική Μακεδονία, είναι μόνο η αρχή.
Δεν χρειάζεται πια η ενσωμάτωση σε κράτος μιας περιοχής ενός άλλου, απο τη στιγμή που και τα δυο ανηκουν στην Ε.Ε. που είναι πλέον μια μεγάλη οικονομική αυτοκρατορία.
Αρκεί μόνο η δημιουργία μιας ελεύθερης ενιαιας οικονομικής ζώνης που θα περιλαμβάνει τμήματα απο 2 διαφορετικά κράτη με ενιαιο φορολογικό σύστημα και ενιαίο χρέος φυσικά που θα είναι και τμήμα του ελληνικού. Βορεια Μακεδονία-Ελληνική Μακεδονία το πρώτο τμήμα, Ηπειρος-Αλβανια το δεύτερο, Θράκη-Ανατολική Θράκη το τρίτο και ίσως Κρήτη με Κυπρο μαζί το τέταρτο.
Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα (ότι απομείνει) αλλά και τα υπόλοιπα μορφώματα των Βαλκανίων μετατρέπονται σε οικονομικές αγελάδες των Γερμανικών συμφερόντων.
Ανταλλαγή του χρέους με την οικονομική εδαφική ακεραιότητα της χώρας
Ηδη το BBC ανεβάζει χάρτες με North Macedonia, Macedonia και Greece σα να πρόκειται για 3 διαφορετικά κράτη.
Η ταφόπλακα θα είναι αυτό που συζητούν, η επιστροφή των μεταναστών/προσφύγων (ας μη γελιόμαστε ελάχιστοι είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες πια) που δεν θα κριθούν ικανοί για τη Γερμανία και τις υπόλοιπες χώρες του Βορρά, στις χώρες πρώτης εισόδου, με κάποια οικονομικά ανταλλάγματα, ωστε σταδιακά να γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα τροφοδοτούν με φθηνό εργατικό δυναμικό τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες που θα δημιουργηθούν.
Δυστυχώς αυτό που θα ζήσουμε είναι μια σταδιακή αντικατάσταση πληθυσμού σε μικρές χώρες με πρώτη την Ελλάδα και με εκλογικό συστημα και δημοκρατία στα μέτρα των δανειστών.

Πηγή:https://heretakis.gr/2018/06/den-pa-na-%CE%84rthoun-giati-ki-an-erthoun-se-ti-glossa-tha-psarevoun/
===================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.